Egzoz sesinin yüksek olması

Merhaba arkadaşlar, benim motorumu sıfır aldım ve ilk aldığımda egzoz sesi çok tatlı ama yüksek çıkıyordu, internetten okuduklarıma göre bu motorun orjinalini böyle ses çıkartıyormuş aslında herkes beğeniyordu, taki egzozun içindeki susturucular kopana kadar, orjinal egzozu fabrikadan getirtmek sıkıntılı ve zor bir iş olduğu için başka egzoz takmak istedi, normal cg egzozu taktım ama çok çirkin durdu ve buna rağmen egzoz sesi diğer cglerin aksine yine çok boğuk ve desibeli yüksek geliyordu, ayrıca motorun performansını baya düşürdü. Daha sonra shark egzoz aldım bunun seside yüksek devirlerde kulağı tırmalamadan tatlı ve desibeli yüksek ses geliyordu, yaklaşık 5 ay dır shark takılı ve susturucusunu hiç sökmedim, ama nedense apaçiliğim tuttu ve dün akşam susturucuyu söktüm :pl: sesi beni çok şaşırttı çünkü bazı arkadaşlarımdada aynı egzozdan takılıydı ve onların hiç susturucuyla gezdiğini görmedim fakat onların motoru ile benim motorumun sesi çok çok farklıydı, hatta dün akşam egzozun sadece sesini çekip bir motosiklet grubuna attım, motorun ve egzozun markasına sorduğumda geneli harley dedi bazıları mt07 dedi hatta 600cc racinge bile benzeten oldu. Ama malesefki motorun sesi çok tatlı çıksada insanları rahatsız ediyor bu nedenle mahalle arasında 5. viteste 30 la gidiyorum, bu durumdan rahatsız değilim ama sorun şuki polisler bu duruma ne der? Yani böyle bir egzozla gezmenin cezası nedir ve motor bağlanırmı? Susturuculu haliyle çok çevirmeye girdim ama egzoza hiçbirşey demediler hatta bikeresinde bir yunus polisi bu egzoz ne çalıştır bakim demişti çalıştırdım gaza bastı orta devirlere kadar getirdi tamam sıkıntı değil ya güzel devam et dedi ve gittim. Acaba susturucusuz haliyle tepkisi ne olur? Son olarak susturucuyu vidasını ve 5 alyanımı sürekli yanımda taşıyorum herhangi bir durumda takması 1 dakika sürmüyor zaten. Dediğim gibi mahalle aralarında sakince gidiyorum otobanda biraz açıyorum zaten rolantide çalışırken bile egzoz sesini duymak bana yetiyor. :)

Motosikleti
600RR
dostum videoyu merak ettim.sürekli takıp çıkarma benim gibi yalama olabilir ben full susturucusuz geziyodum

Benim 210cc'lik Cg'mde Cg125 OHH marka egzoz var, tek perde susturuculu. Mükemmel bir homurtusu var 600'lük motor gibi homurduyo 5000 devirde sabit giderken. Polislerin dikkatini çekecek, ceza yazdıracak kadar da bi sesi yok. Bikaç kere polislerin yanından geçtim rahatsız olmuş gibi bakmıyorlardı. Tabi yaya trafiğinin çok olduğu bir caddede motoru deli gibi bağırtırsan sorun çıkaranlar olacaktır çünkü hava filtresi de olmadığından yüksek devirde çok ses yapıyor motor.

Benim 210cc'lik Cg'mde Cg125 OHH marka egzoz var, tek perde susturuculu. Mükemmel bir homurtusu var 600'lük motor gibi homurduyo 5000 devirde sabit giderken. Polislerin dikkatini çekecek, ceza yazdıracak kadar da bi sesi yok. Bikaç kere polislerin yanından geçtim rahatsız olmuş gibi bakmıyorlardı. Tabi yaya trafiğinin çok olduğu bir caddede motoru deli gibi bağırtırsan sorun çıkaranlar olacaktır çünkü hava filtresi de olmadığından yüksek devirde çok ses yapıyor motor.

Benim hava fitresi takılı ya ama açınca sesi iyice çıkıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar