Karbüratör Kapağı hararet için bu kadar etkili mi?

Merhaba,

Ben daha önce motorumda hararet olduğu ile ilgili post açmıştım ancak her şeyi yaptık yine geçmemişti.. usta en son kapağın bozuk olduğunu söyledi. kapağın bozuk olması bu kadar etkili midir?

NOT: 5 bin devire kadar yapmıyor motor ısındıktan sonra 5bin deviri geçtiğim an hararet yapıyor üst kapağın altındaki küçük hortumdan su atıyor..

radyatör kapağı yerine karbüratör yazmışsın sanırım..

bazı radyatör kapaklarında yaylı emniyet supapı vardır..su basıncı artarsa supap açılır fazlası tahliye edilir..

eğer kaynama noktasına erişmeden su sızıyorsa yay veya supap arızalıdır..

aklıma gelen diğer olası arızalar,büyük olasılıkla silindir kapak contası yanıktır suya kompresör veriyordur..

radyatörün tıkalıdır soğutmaya yeterli gelmiyordur vs vs vs...

Karburator kapagi (?) oldugundan eminmisiniz?

suyu koyduktan sonra üstünü kapadığımız kapak varya o.. dengeyi sağlamıyor dedi kapak bozuk dedi ben emin değilim işte bununlailgili bilgi almak istiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:02 ----------

radyatör kapağı yerine karbüratör yazmışsın sanırım..

bazı radyatör kapaklarında yaylı emniyet supapı vardır..su basıncı artarsa supap açılır fazlası tahliye edilir..

eğer kaynama noktasına erişmeden su sızıyorsa yay veya supap arızalıdır..

aklıma gelen diğer olası arızalar,büyük olasılıkla silindir kapak contası yanıktır suya kompresör veriyordur..

radyatörün tıkalıdır soğutmaya yeterli gelmiyordur vs vs vs...

aynen abi ya anlattığın şey yaylı bir şeyi bozulmuş diyor usta..
yani gerçekten bu kadar etkili mi?
değiştireceğim de ta fabrikadan gelecek sipariş verdik.. bakalım şansıma tatile girmiş...
kafam rahat sürmek istiyorum tek istediğim olay bu hemde tecrübe etmek istiyorum.. bir daha ki sefere belki ben başka arkadaşlara yardımcı olurum..
gerçekten çok teşekkür ederim.. yorumunuz için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar