Vites düşürmek

Sırf şunu adam akıllı öğrenemediğimden scooter almak ıstıyorum bırı bana acıklayabılırmı sunu acıklasın yeter
100 km hızla 5 vites de gıdıyorum anıden durdum acemiyim hala 5 vitesde motor debriyaj cekılı gaz vererek dusursem çat 4 çat 3 2 ..boş diye geçermi ?
trollemeyın lutfen adam akıllı bişi sordum ehlıyet alıcam ama sırf kullanamam dıye scooter almak zorunda kalıcam

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

Ayrıca Altın elbiseli adam vites düsürme videosu atmayın ondan bişey anlamadım o tek tek dusuruyor hemde

5 vites aniden duramazsın. hadi durdun, Debriyaj çekili, her tık bir vites aşağı düşer. 4-3-2-1-0 olur.

Fakat en önemlisi eğitim almak. Eğitim konusu ise honda, yamaha, gis akademi gibi bir sürü yer oraya bir uğra.

Aniden durmaya calisirken bir yandanda vites dusurucen boyle bi problemle karsilasmiycan bunuda yapa yapa aliskamlik haline getirirsin zaten

5. vitestesin debriyajı çektin durdun vites hala beşte, vites pedalına bastın vites düşürmek için 4'e düştü bir daha bastın(hala duruyorsun) geçmeyebilir 3. vitese neden geçmez motoru biraz ileri itelemen gerekir.Bunu oku tekrar sor.

Düşer dostum sorun olmaz her vites te gaza dokunursan daha rahat düşer debriyaj bırakmadan 4.3.2.1 yapabilirsin

nedediğin anlaşılmıyor. Eğer 5 den 3 e falan hızlıca düşüreyim işlerini diyorsan o iş yaş. Arka tekeri kitler kalırsın arabanın altında. zaten 5. vites 100 le gideceğin yolda aniden öyle bir düşme yaşanacak bir durumda söz konusu değil. AEA nın videosunda adam akıllı sarsmadan vites düşürmeyi anlatmış. İki parmak fren debriaj azıcık gaz sonra vites düşür devam

saatte 100km 5. vitesle gidip aniden duran birini tanıyorum, şuan 3-5 yeri kırık motor pert

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili kardeşim,

Elbette acil frenleme durumunda vitesi düşünmeden durmaya odaklanacak ve motor hangi viteste kaldı ise o viteste duracaksın.

Motorlarımızın kullandığı sıralı vites kutuları durduktan sonra vites düşürmek zorunda kalırsan biraz nazlıdırlar. Bu durumda yapman gereken çok basittir.

1- Gaz ile oynama rölantide kalsın.
2- Vitesi düşürmeyi dene , sorun çıkarmadan düşebilir. Eğer düşmezse 3. adımı uygula.
3- Gaza dokunmadan debriyajı kavrama noktasından bir tık öncesine kadar bırak.
4- Biraz sesli de olsa viteslerin düştüğünü göreceksin.

Acil durumlar dışında durmadan önce sıralı veya blok yöntem ile vitesi 1.vitese kadar mutlaka indirmelisin. Sıralı ve blok yöntem konusunda forumumuzda bolca konu ve youtube da video mevcut.

Sevgilerimle

Motosikleti
Hero X Pulse 200
dostum motorla yavaşlamaya başladığın zaman durana kadar sırasıyla vitesleri düşürmen gerekiyor. durduğunda vitesin birde olması lazım, motosiklet şanzımanı hareket halinde değilken vites değiştirmeye çok müsait değildir. öncelikle buna alış geri kalan teknikleri zamanla uygularsın. örneğin 100 km den 80 km ye düştüğün zaman çek debriyajı 4. vitese geç 60 a düştüğünde 3. vitese geç bu şekilde uygulamalısın

Motosikleti
Cruiser
Normal rutin kullanımın dışında gelişen durumlar için soruyorsun anladığım kadarıyla yani panik yaptım vitesle uğraşamadım o an ne yapıcam diyosun..
Sıkıntı yok..
Debriyajı bırakmadan 5ten 4e alıyosun ve bu şekilde tek tek düşürüyosun.. Debriyajı hiçbir zaman bırakmadan.. Arada takılabilir ki takıldığında vites çok ağırlaşır geçmez o yüzden anlarsın ve motoru az ileri al 20-30 cm bile yeterli.. Sonrasında tekrar düşürmeye devam et..
Bu da karışık geldi anlamadım diyosan hiç kasma kapat kontağı söylediklerimi o şekilde sakin sakin yap.. Zaten düşündüğün olay sık karşılaşılacak birşey değil.. Kafana takılacak bir sorun hiç değil..

Arkadaşların bahsettiği gibi 350 tl ayırıp bir temel eğitim alırsan zaten dururken hem frene basıp, hem debriyaja basıp hem de vites düşürme alıştırmaları yaptırıyorlar kapalı alanda. Eğitimi aldıktan sonra vites işini artık büyütmediğini göreceksin. Roket Bilimi değil sonuçta ;)

Arkadaşların bahsettiği gibi 350 tl ayırıp bir temel eğitim alırsan zaten dururken hem frene basıp, hem debriyaja basıp hem de vites düşürme alıştırmaları yaptırıyorlar kapalı alanda. Eğitimi aldıktan sonra vites işini artık büyütmediğini göreceksin. Roket Bilimi değil sonuçta ;)

arabada olsa direk boşa atma şansın var da işde motorda sıralı şanzıman neyse artık teşekkurler cevap verenler icin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar