İRC'nin attığı son tokat

Lastiklerim o kadar berbat durumdaydıki düz kuru zeminde bile gazı birazcık acmamla beraber kuyruk kaymaya başlıyordu

Bügün 12:00 da motoruma binip İRC'marka lastiklerimi pirelli diablo rosso 2 ile değiştirmeye gidiyordum ortalama 8 km bi yol kat edicektim

varmaya son 3 km kala kırmızı ışıkta durdum önümde hafif ıslak bir zemin vardı yağ olabilir cünkü etrafta kırık far parçaları vardı yani bi kaza olmuş ve bi arabanın yağ kartelinin patlayıp yere yağın aktığını düşünüyorum yanımada bir bayan arabayla yanaştı devamlı gözü üstümdeydi :) ben tabi önümdeki zeminin ıslak olduğunu unuttum o an :) normalde yapmam ama bugün yaptım o an gaza geldim yeşilin yanmasıyla beraber gazı sonuna kadar açtım direk 25-30 km hıza ulaştım ardından motor hiç taminn etmediğim şekilde altımdan öyle bir kaydıki bende bir kaç metre yuvarlandım ekipman full olmasına rağmen bacağımda deri kalkmaları oldu bileğimi incilttim v.s v.s biliyorumki bu yaptığımın adı aptallıkdan-rezillik ve ahamklıkdan ibaret motosikletde o kadar acemi sayılmam ama insan o seleye oturunca farklı sanıyor kendini bu gün İRC lerle olan son aksiyonumdu sağlıkla kalın.

İrc yi bırak ben yağlı zemınde yürürken Kayıpta düşüom başkan yağ oldunmu lastik mastik hikaye :D

Geçmiş olsun hocam gözümde canlandırdım da kadının siz hızlıca kalkıp düştükten sonra sizin hakkınızda düşündüklerini merak ettim. :) Baya fiyasko bir durum olmuş .

Son düzenleme:
lastikte değil zeminde cunupluk varmıs
size bır sey olmaması kafi

gecmıs olsun

DKN

geçmiş olsun. gözü üstünde olan bayan durup yardım etmedi mi ?

işin o kısmına değincek olursak bayan sadece camını acıp yanıma yaklaştı aracıyla iyimisin dedi iyiyim dedikden sonra yoluna devam..

Rosso 2 lerle yağlı,mıcırlı, kaygan zeminde hayatta düşmezsin. Hatta dağa taşa tırmanacaksan arazi lastiği alma en iyisi rosso 2 dir.

Bir rivayete göre motora 15-20bg arası güç eklediği de söylenir

Reklamlar bitti gelelim gerçek hayata; :)

Hocam Yanlış anlama sen rosso 2 taksan durumun daha da fena olabilir. Bu sefer de lastikler iyi diye gaza gelip limitlerde sürmeye başlarsan ne olacak? Lastiğe fazla anlam yüklemeyi de bırakın, ben tertemiz fakat cam gibi parlamış asfaltta rossolarımın fren performansını denedim, motor resmen altımda 6-7mt boyunca 8 çizdi ve duramadı, bende mi sorun var deyip yeniden limon sıkar gibi kombine fren yaptım sonuç yine aynı... Pasparlak cam gibi asfaltta rossolar da yolu biryere kadar tutuyor, limitleri belli...
Lastiğe güvenip gazlarsan asfaltla yeniden tanışman kaçınılmaz olur.

Yani siz lastiğe göre değil, zemine ve yol şartlarına göre sürmeye başlayın şimdiden.

Kazasız sürüşler dilerim.

Son düzenleme:
dediğin her koşulda doğru üstad yanlız kastedmeye çalıştığım hani zeminde yağ'mı var yoksa su'mu var ? orası belli değil düştükden sonra cizilen karizmanın daha fazla bozulmaması icin orayı hemen terkettim yere bakmadım bile yağ mı yoksa su'mu var bilmiyorum taminim yağ ama suda olabilir aklımdaki şüphe o an altımda irc değilde rosso 2 ler takılı olsaydı belki böyle olmazdı sonuc cünkü motorun altımdan kayma şeklini görseniz fizik kurallarına aykırı şekilde gitti resmen :) velsahıl.. dediğiniz gibi lastiğin değil zeminin şartına göre tedbir almak daha mühim tabi. Arada ahmak gibi gaza gelmemekde mühim... :)

Bu irc lerle ilk acemilik döneminde bi araca arkadan dokundurmuşluğum var.

Yaklaşık 6000 km cbr 125 ile, 7000 km ise cbr 250 ile kullandım

seneyede kulanmaya devam edicem.

Lastik soğukken, gerçekten çok dikkatli olunması gerekiyor.

Sıcakken dağ yollarında rossolu r25 ve rosslu ninja 250r ile rahatlıkla baş edebiliyordum.

Tabiki yaz aylarında. Kışın binmiyorum bineceklere daha iyi lastik almalarını tavsiye ederim.

Çünkü lastikler yazın bile zor ısınıyo :)

Arkadaşın motorunda 6-7 yıllık lastik vardi daha yeni almisti motoru degistirmemisti. Sanayi sanayi bakimlarindan dolayi dolaniyoruz. Cevre yolunda ben kullaniyorum, ilerdeki araba ani olarak yavaşladı. Ama bende araya tır gircek mesafe gerideyim. Abi o mesafede o motorla 3-4 kere lastik kitlene kitlene durdum. Öyle kötüydü ki valla kayıyor, fren sıkıyorsun yine kayıyor. Lastik işi önemli iş.

Siz yağdan yada lastikten değil aşırı gazdan düşmüşsünüz, aman deyim dikkat edin. Özellikle 4 silidir bi makinaya falan çıkmayı düşünüyorsanız baya bir süre erteleyin bence.

Motosikleti
Cruiser
Geçmiş olsun biraderim..
İrc son mesajını vermiş ''Bak sen beni değiştiricen ama böyle bi yağa denk gelirsen diablo rosso ne yapsın !! iyi düşün'' demiş :mrgreen:
Hatun olayına da gelince;
Ustam seslendi uzaktaan oğlum al takımları :salut:

Ne varsa bu kadınlarda var arkadaş. Sebep yağlı zemin felan değil yanına gelen. :D
Bırak konuşmayı, dokunmayı yanına gelip durması bile yetiyor demek ki vücud kimyanı değiştirmeye.

Çabuk etkileniyorsun, qaza qeliyorsun.. :p

Bence başlığın, "arabayla yanıma yanaşan bağyan" olması lazımdı.
irc ne alaka anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar