arkadaşlar modifiye konusunda daha öncede bişeyler sormuştum ama hiçbi yanıt alamadım.2002 yılında peugeot 106 gti almıştım civci sarısı renkte 500 metreden kendini belli eden bi araçtı
.benden önceki sahibi aracın orjinalliğini hiç bozmamış.ben alır almaz önce kn hava filtresi,kesici iptali ve chip tuning (yazılım) uygulamalarını yaptırdım.o günlerde benim hesabıma göre 7 bg hava filtresinden,10bg yazılımdan,beygir gücü arttırımı yaptırmış oldum.kesici iptali ilede motorun kesiciye girmesini engellemiş daha fazla gaz verebilme imkanı bulmuş oluyordum.tabi bunları yaparkende aracıma tam sentetik yağ ve hatrı sayılır para vererekde ilave koruyucu yağda koyduruyordum.tabi bu yaptıklarım ne kadar doğrudur oda tartışılır belkide motorun ömründen ömür aldım bunları yapmakla bilemiyorum.şimdide aynı olayı motorumada yapmak istiyorum.çoğu araçlar fabrika çıkışı idare eder malzemeler kullanarak satışa çıkarılır.mesela şuan en iyi marka amortisörleri pahalı olduğu için çoğu marka araçlarına taktırmaz.örneğin bende bi aralarda citroen xsara vardı ön amortisörlerden hiç memnun değildim o yıllarda monroe çok kaliteli bir markaydı onlardan önlere taktım yemin ediyorum araba resmen değişti.diyeceğim o ki malesef otomobil ve motosiklet üreticileri maliyetleri düşürebilme adına hertürlü yolu deneyim onlariçin idare edebilir ne varsa toplayıp mpntajını yapıyorlar.hiçbir marka a dan z ye tüm parçaları kendi üretmiyor.atıyorum elektrik aksamını bosch,valeo gibi üreticilerden alıyorlar.motoru gene motor üreticilerinden alabiliyorlar.mesela örnek verecek olursam ford ve psa (peugeot-citroen)grubu ortak ürettiği motoru kendileri kullandıkları gibi opel,tofaş ve hatta volvo ya bile satmışlardır.opel 1.3 cdti hani 6 ileri vitesli olan,volvoya ise 1.6 mazotlu motoru satmışlardır.konuyu bilerek dağıyıtorumki iyice herşeyi anlayabilelim.gene gelelim modifiye olayına volsvagen in tsi motoru ilk çıktığı zaman sadece yazılımla (satış elemanının söylemesi)140 ve 170 bg 1.4 benzinli motor seçeneği çıkarmışlaryani ikiside 1.4 motor ama biri 140 bg diğeri 170bg. sadece yazılımla bunu başarmışlar.internette yaptığım araştırmalar sonucunda did marka (yanlışta olabilir)zincir alsam pulsara uygun varsa kaliteli bir hava filtresi alsam,en kaliteli yağ kullansam,hız kesici iptal edilebiliyorsa onu iptal ettirsem,yazılımı türkiyede yapan varmı bilmiyorum bu yaptıklarımla +20 km daha hızlı gitmem söz konusu olabilirmi.mesela sizce dişli oranları uygun seçilmişmi.yani şu dişlileri takarsan hem hızda hemde çekişte fark alırsın diyebileceğiniz varmı.egzoz olayına şimdilik girmek istemiyorum.evet değerli yorumlarınızı bekliyorum.