Merhabalar.
Uzun zamandır forumu takip etmekteyim. Boxer'ı alıp 1-2 hafta kullandıktan sonra izlenimlerimi aktararak almayı düşünen arkadaşlara yol gösterici bir yazı yazmak istedim.
şimdi öncelikle motoru Ls2 full face kapalı kaskla beraber 3200 liraya aldım. Daha da indirebilirdim ama çok zorlamak istemedim.
Bir hafta süren ruhsat-plaka işlemleri ve çıkan 1017 liralık sigortadan sonra nihayet kavuştum motoruma. Alır almaz iş çıkışı istanbul trafiğine girip yaklaşık 70 km yol yaptım.
(Yaşadığım zorlu süreci uludağ sözlük'te anlattım. Okumak isterseniz:
http://m.uludagsozluk.com/k/türkiye-de-motosiklet-sahibi-olmak/)
Motor çok kıvrak, çabuk tepki veriyor. Yokuşlarda özellikle gazı açtıkça bayılmıyor. Tamam abi kızma giderim diyor bir nevi. Bu açıdan çok beğendim. Vites aralıkları çok fazla. 3'e takıp 30'dan neredeyse 80'e kadar sürebiliyorsunuz. Trafikte aralara girerken, sağdan yavaş yavaş giderken çok işinize yarıyor debriyajla uğraşmıyorsunuz.
Gelelim en çok merak edilen kampana frenlere. çok tecrübem olmamakla beraber birkaç 125'lik motor sürmüşlüğüm var. Açıkçası disk frenle arasında dağlar kadar bir fark göremedim. Hatta panik fren yapacak olan arkadaşlar için disk kilitlemesi gibi bir sorun da olmayacak. Biraz hassasiyetine alışıp fren çalışırlarsa sorun yaşamazlar diye düşünüyorum.
Diğer bir konu lastikler. Malum kış aylarına hızlı bir giriş yaptık. Sabahları ve akşamları kırağı problemi olabiliyor yollarda. Lastikler bunun için hiç uygun değil. Hatta en ufak bir ıslaklıkta önün gezdiğini hissediyorsunuz. şerit değiştirirken boyalardan geçerseniz o zaman bile kaydığını göreceksiniz. Yani diyeceğim o ki ne yapıp edip lastikleri bir an önce değiştirmeye bakın. Veya kuru havalarda kontrollü sürün. Metzeler'in lasertec'leri için iyi diyorlar bi bakmak lazım.
Diğer bir husus farlar. Motoru bayiden teslim alırken farlarını aşağı indirtin. Gökyüzüne bakıyorlar zira.
Bunun dışında yaşadığım iki küçük problem var. Birincisi ön cam zırıldıyor. Vidaları sıktım ama yine de geçmedi. özellikle yüksek devirlerde çok rahahtsız ediyor. Büyük ihtimalle iki parçanın birbirine değme sorunu var ilk bakımda kontrol ettireceğim onu. Diğer bir problem ise ilk çalıştırdıktan sonra vitesi bire alınce öne atıyor kendini. 5 dakika jikle ile ısıtıp öyle binerim motora her sabah. Kesinlikle durduk yere stop etme veya rolanti sorunu yaşamadım ama bu dediğim şey her ilk çalıştırmada oluyor. Debriyaj ayırmasını da kontrol ettim ondan da değil gibi. ilk bakımda bunu da hallederiz umarım.
Bajaj boxer aşağı yukarı böyle arkadaşlar. Neredeyse 3000 liraya alabileceğiniz piyasanın en sağlam ve sorunsuz motoru. Fotoğraflardan çok çekici gelmese de yanına gidince güzel bir motor olduğunu göreceksiniz. Yakıtı da rodajda olmama rağmen üzmedi beni. iki haftadır her gün kullandım henüz fuel'den bir gıdım aşağı inmedi. Umarım böyle devam eder.
Kısa bir süre içinde videolu bir inceleme hazırlayıp akıllardaki soru işaretlerini kaldırmayı düşünüyorum. Herhangi bir sorunuz olursa sorarsınız.