1 ay önce sattım motosikletimi. Bununla başlanır mı ? Başlanabilir. Ancak ben tavsiye etmem şahsen. 250 cc cruiser kategorisindeki en atik, en seri ve en kıvrak motosiklettir. Ancak yeni kullanıcı için en başta 176 kg'lık kuru ağırlığı ile, kalın gövdesiyle ve daha önce hiç cruiser kullanmamış birisi için zorlayıcı olacaktır. Ayrıca motor bloğu GT250R bloğunun aynısıdır. Bu sebeple 26 beygir güç üretir ve gerçekten bu klasmandaki diğer cruiser'lardan sürat ve güç olarak birkaç gömlek üsttedir. Kontrolü daha naif bir cruiser tercih etmek "yeni kullanıcının" faydasına olacaktır.
Şehir içi kıvraklık konusunda arkadaşlara katılmıyorum. Gidonu tuttuğunuz pozisyondaki dirsek açıklığınızın sığdığı her aralıktan geçebiliyorsunuz. Bende yan çantalar ve kafa karenajı varken dahi bu şekilde kullandım. Şehir içinde yorucu olmamasıyla birlikte dur kalk trafiklerde yağ+hava soğutma sebebiyle motorun çok ısınıp stop etmesi (arıza değildir, güvenlik olarak motor hararet yapmasın diye güç keser) daha büyük bir sorundur. Çünkü durmayı pek sevmez. Sürekli akmak ister, o sebeple şehir içi kullanımda sıvı soğutmalı, tercihen tek silindir olan bir modele yönelmenizi daha çok tavsiye ederim ille de cruiser kullanacaksanız. Daelim Daystar 250 mesela.
Bunun haricinde motosikletin trafikteki konumlamasını öğrenmeden cruiser kullanmak biraz zordur. Çünkü şasi olarak alçak yapıda olduğundan diğer araçlar sizlere arkadan çok yaklaştığında stop lambanızı göremez. Yanlarındayken yüksek araçlar sizi kolay fark edemez. Elbette daha iri cruiser'lar için bu sorunlar bu kadar geçerli değildir. Pek çok kişinin göz ardı ettiği bu yaklaşımı lütfen göz önünde bulundurun.
Aslında yeni başlayan arkadaşlarıa YBR, CBF gibi az arıza yapan, hafif, parçası ucuz, satması kolay, motosiklet ve trafik ilişkisini öğretip kullanıcı hatalarına agresif cevap vermeyecek motosikletler önermek her zaman daha mantıklı olur. Ama mesele cruiser tipi, şekli dolayısıyla çekici gelmesi ise size yakın kalitede bir başka Güney Kore markası olan Daelim Daystar 250'yi tavsiye ederim.