Fiyat konusundaki eleştirileri anlamlandıramıyorum ben şahsen.
Çeşitli satış stratejileri vardır. Hangisine göre hareket edileceği kararlaştırılır ve uygulanır.
Sattığı kadar satıp yüksek kar oranıyla para kazanmak istiyor denebilir. Bu bakışın aksine düşük fiyattan giriş yapmak, kalitenin üstteki firmalardan düşük olduğunu kabul etmek anlamına da gelir. Nereden baktığına göre değişir bu. En yakın rakibi CBF150 ve TVS Apache'nin 2015 yılı son fiyatlarıyla aynı fiyattan giriş yaptı motor. 2016 yılı fiyat güncellemelerini göreceğiz.
Üretici fiyatı ortaya koyar, tüketici de düşünür,tartar,karşılaştırır isterse gider alır. Kimseye zorla verilmiyor sonuçta. Alternatifsiz bir ürün olsa haklısınız. TVS'nin,CBF150'nin,Mondial'in her neyse daha ucuz ve daha kaliteli olduğunu düşünüyor isen gider onu alırsın,basit yani bence.
'Bu fiyatla piyasada tutunamaz' tutunamazsa firmanın kendi zararına. Tutunamazsa, alanlar ikinci el için alıcı bulamaz derseniz de kusura bakmayın hiçbir ticari kurumun bunu umursayacağını düşünmüyorum.
Özetle belli ki adamlar ürünlerine güvenmiş, fiyatım bu demiş. Aynı fikirde değilsen tercih etmezsin konu kapanır. Mavi Jeans'e neden Levi's ile aynı fiyattan kot satıyorsun demek gibi bir şey bu.
Forumda çok çok yeniyim ama bu tarz konularda marka fanatikliğinin ön plana çıktığını düşünüyorum.
Saygılar.
Yazdıklarında büyük hatalar var.
Sattığı kadar satıp yüksek kar oranıyla para kazanmak istiyor olabilir demişsin. Bunu diyerek zaten ne kadar sattığı umrumda değil ben satın alan adamdan maksimum kazanmaya bakarım demek oluyor... O zaman bilinçli tüketici sana hayırlı işler der.
'Bu fiyatla piyasada tutunamaz' tutunamazsa firmanın kendi zararına. Tutunamazsa, alanlar ikinci el için alıcı bulamaz derseniz de kusura bakmayın hiçbir ticari kurumun bunu umursayacağını düşünmüyorum. Demişsin. zaten bir marka sattığı malın ikinci el piyasasının olmamasını umursamıyorsa sadece getir sat mantığıyla iş yapıyordur ve elini sürdüğü tüm markaları ve modelleri bir süre sonra batırır. Bunun cerenesini müşteri cekmek istemez Eğer ''marka'' olama iddiasındaysan düşünmek zorundasın.
Motorun 2. el değeri önemlidir, 2. elde sorunsuzluğu ve bilinirliği önemlidir.
Bakın VW pahalı bir marka. Bazen bokunuda çıkarıyor DSG şanszımana 15 bin para istiyor passat modelinde, jetta da ise 6500

Avrupada ise her iki modelde 2 euro bu DSG denen icat. Ama yinede passatların yarından fazlası otomatik. Çünkü alan kişi bir arabaya 110-120 bin verirken ikinci elde de çok değerli olduğunu ve tutulduğunu biliyor. gözünü kırpmadan 100 kusur milyarı basıyor ispatı segmentinin en çok satan modeli olaması açık ara. D segmentinde 2. ve 3. olan mercedes C ve BMW 3 serisinin 3-4 katı satıyor.
Konuyu bajaj a getirelim. 15 bini yamaha R25 e basarken düşünmem ama 6 bine bu commuteri alırken düşünürüm.
Sattı kadar satar fiyatım bu, ikinci eli umrunda değil mantığını bu ülkede çokça görüldüğünden tüketici artık bu konularda yeterince bilinçli. Siz bunu savunuyorsunuz gibi şuan