Ehliyet işide Tamam

Öncelikle herkeze merhaba Uzun süredir forumu Takip Etmekteyim bu gün itbariyle a2 ehliyetimi almış bulunmaktayım , ve bu sevincimi sizlerle paylaşmak istedim. 14 yaşında kaptım bu motor hastalığını 15 yaşımdan beridir'de Aktif olarakta 150 mr vulture kullanıcısıyım. (1998 10 şubat doğumluyum yaş 17) Öğrendiğim kadarıyla yeni yönetmeliğe göre bundan sonra ehliyet alanlar cc ve yaş sınırlaması getirilmiş. Yeni ehliyet alacaklar baya bir sinir olmuş bu duruma Sizce Yeni Yönetmelik iyimi yoksa kötü mü oldu?

-Saygılarımla

İyi yanı herkes her motoru kullanamadığı için ölüm haberleri azalacak.
Kötü yanı çok, chooper kullananlar ne yapacak 125cc sınırla? Aynı zamanda cbr125 r125 kullanılabilecek ama cbf150 tvs150 kullanılamayacak. Aslında sınavı falan biraz zorlaştırıp 200-250 cc hacim sınırı koyulup beygire falan sınır gelseydi hoş olacaktı. Şimdi iki senede bir catır catır para vericez ehliyet yükseltmek için

Sti

Hayirli olsun dostum,bizimle bunu paylasmak istemen sevindirici,yilbasindan sonra girecek yasayla bende ehliyetimi alicam,kismetse pcx ile basliycaz bu maceraya,tekeriniz duz bassin,kazasiz belasiz :)

Hayirli olsun dostum,bizimle bunu paylasmak istemen sevindirici,yilbasindan sonra girecek yasayla bende ehliyetimi alicam,kismetse pcx ile basliycaz bu maceraya,tekeriniz duz bassin,kazasiz belasiz :)

Çok Teşekkür ederim. İnşallah alırsınız ehliyetinizi, Pcx candır hem sürüş rahatlığı açısından hem'de yakıt konusunda sevdiğim bir motor güzel seçim :cat:

ya ben bi türlü cevap alamadımda kusura bakmayın sizin olayla pek alakası yok . ben 2.5 yıldır ehliyetim var b araba ehliyeti . ama soyle bir sorun var ehliyete yazılalı 2.5 ay oldu sınav paramı 1 hafta once yatırdım 60 tl miydi neydi . ben şimdi 200-250 cclik motor kullanmamda sıkıntı olurmu ? ve ehliyetim ne olarak gecicek ?

ya ben bi türlü cevap alamadımda kusura bakmayın sizin olayla pek alakası yok . ben 2.5 yıldır ehliyetim var b araba ehliyeti . ama soyle bir sorun var ehliyete yazılalı 2.5 ay oldu sınav paramı 1 hafta once yatırdım 60 tl miydi neydi . ben şimdi 200-250 cclik motor kullanmamda sıkıntı olurmu ? ve ehliyetim ne olarak gecicek ?

Yanlış bilgi vermek istemem ama araba ehliyeti olanlar a2 Motor ehliyeti için yazılı sınava tabii tutulmuyor. Sadece direksiyon sınavına giriyor 12 ARALIK 2015 Tarihinde Teorik Sınav var ama sizin araba ehliyetiniz olduğu için sadece direksiyona gireceksiniz bildiğim kadarıyla ve yeni yasa İnternet'te araştırdığım kadarıyla 01.01.2016 Tarihinde yürürlülüğe girecek. Daha net bir bilgi almak için her hangi bir sürücü kursunu arayarak kesin bir bilgi alabilirsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:41 ----------

De ayrı olacak başlıkta :)

Dalgınlık.. Bilgilendirme için Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:44 ----------

hayırlı olsun. ama şunu da şuraya bırakıyorum bi alan olur belki.

Teşekkürler.

Hayirli olsun..

Ehliyet konusunu bende savunuorum fakat motosikletten daha buyuk bir sorun araclar.. adamlar taksiciler/dolmuscular nerdeyse gergun kaza yapiolar nasil olsa sigorta oder diye..

Sigorta primlerinde surucu gecmisi daha cok dikkate alinmali bence..

Bir de yurt disinda kaza yapan/cok ceza yiyen leri geri stajer ehliyete dusurme durumlari oluyo keske bizdede olsa..

Canimizi hice sayiyolar kaza yapmak umurlarinda deil.. fakat ehliyeti kaptirma isin ucunda olursa insanlar dikkat etmeye baslar kanimca.. (millet alkollu kullaninca tehlike yaratioda her gun kaza yapan elini kolunu salliya salliya trafikte

Herkese iyi forumlar ben 10 mart 1998 doğumluyum 12 aralıktaki teorik sınava giricem internette direksiyon sinavi 3 ocak diyor sürücü kursu ise 26 27 aralık eğer 3 ocakta direksiyon sinavi olursa daha 18 yasimi doldurmadigim için a1 mi olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar