Elcik ve sele ısıtma, amper hakkında?

Arkadaşlar merhaba. Elcik ve sele ısıtma aldım. Aldığım elcik ısıtma linki bu, aldığım sele ısıtma linki ise bu...

Şimdi bu aldıklarımın akımı voltajı vs. nedir hiç bilmiyorum ve anlamıyorum. Ben bunları motosikletime bağladığımda motosikletimin aküsünü bitirir mi? Akü problemleri çeker miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ek olarak nereye bağlamalıyım kontağa mı? direk aküye mi?

kontağa bağlaman akü için daha iyi olur aksi taktirde sürekli çalışırlar ve akünü bitirler , en güzeli kontaktan çekip bir düğmeye bağlamak daha sonra elcik ve sele ısıtmana bağlaman , kontak açık olduğu sürece istediğin zaman açıp kapatabilirsin (Yazın Mesela)

Son düzenleme:
Elcik ısıtma mutluluğun diğer adıdır :) kontağa bagla mutlaka
Yalnız sele ısıtma gereksiz olmuş boşa kurcalatma aleti yorma alternatörü aküyü..

Teşekkür ederim yorumlar için. Asıl sorum bu iki ürün akümü bitirir mi? :)

Ben aküyü bitireceğini sanmıyorum , benim motorumda 4 adet çakar lamba + Sis farı mevcut gece gündüz kullanıyorum aylardır hiç bir sorunla karşılaşmadım , gönül rahatlığıyla kullanabilisin , yukarıda yazdığım gibi bağlarsan motora bir sıkıntı çıkmaz ;)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Teşekkür ederim yorumlar için. Asıl sorum bu iki ürün akümü bitirir mi? :)

ben linkten girip watt değerlerine baktım ama birşey bulamadım, ikisini birlikte açsan yaklaşık olarak 80-90 watt çekecektir. aynı zamanda farında açık olursa oda 55 watt çeker, park lambalarınıda eklersek 10 watt yaklaşık 150 watt. motorun çalışır durumdayken ürettiği elektrik bunu karşılıyorsa aküyü yemezsin

bağladıktan sonra sele ısıtma hakkında yorumunu bekliyorum. tamirciye gidip ölçtür motorunun ne kadar ürettiğini ama bunlar düşük akımla çalışan rezistanslar. Etkileyeceğini sanmıyorum. Kontak üzerinden bağlantı çek mutlaka. En basitinden açık unutabilirsin biryere gittiğinde ve akünü o şekilde yiyebilirsin. Çelik çocuğun oynama ihtimalide var tabi

Ben aküyü bitireceğini sanmıyorum , benim motorumda 4 adet çakar lamba + Sis farı mevcut gece gündüz kullanıyorum aylardır hiç bir sorunla karşılaşmadım , gönül rahatlığıyla kullanabilisin , yukarıda yazdığım gibi bağlarsan motora bir sıkıntı çıkmaz ;)

çok teşekkürler.

ben linkten girip watt değerlerine baktım ama birşey bulamadım, ikisini birlikte açsan yaklaşık olarak 80-90 watt çekecektir. aynı zamanda farında açık olursa oda 55 watt çeker, park lambalarınıda eklersek 10 watt yaklaşık 150 watt. motorun çalışır durumdayken ürettiği elektrik bunu karşılıyorsa aküyü yemezsin

motorum çalışır durumda ne kadar elektrik üretiyor bilmiyorum suzuki gs 500 orjinal aküsü var. tahmini bir rakam var mı aklında? yani en kötü şu kadar üretir diye...

bağladıktan sonra sele ısıtma hakkında yorumunu bekliyorum. tamirciye gidip ölçtür motorunun ne kadar ürettiğini ama bunlar düşük akımla çalışan rezistanslar. Etkileyeceğini sanmıyorum. Kontak üzerinden bağlantı çek mutlaka. En basitinden açık unutabilirsin biryere gittiğinde ve akünü o şekilde yiyebilirsin. Çelik çocuğun oynama ihtimalide var tabi

teşekür ederim bilgiler için. sele ısıtma hakkında bilgi vericem mutlaka.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
çok teşekkürler.

motorum çalışır durumda ne kadar elektrik üretiyor bilmiyorum suzuki gs 500 orjinal aküsü var. tahmini bir rakam var mı aklında? yani en kötü şu kadar üretir diye...

teşekür ederim bilgiler için. sele ısıtma hakkında bilgi vericem mutlaka.

benim eskiden kullandığım gv 250 3-4 bin devirden sonra 120 watt elektrik üretiyordu, bende ona göre led farlar falan takmıştım sorun yaşamamıştım. senin motor 500 lük olduğu için daha yüksek elektrilk üretecektir.

hatta yabancı bir kaynakta şöyle bir yazı gördüm.

"Generator Max. output: Approx. 200W at 5000rpm."

verdiğim adreste anladığım kadarıyla senin sorduğun soru tartışılıyor :mrgreen:

benim eskiden kullandığım gv 250 3-4 bin devirden sonra 120 watt elektrik üretiyordu, bende ona göre led farlar falan takmıştım sorun yaşamamıştım. senin motor 500 lük olduğu için daha yüksek elektrilk üretecektir.

hatta yabancı bir kaynakta şöyle bir yazı gördüm.

"Generator Max. output: Approx. 200W at 5000rpm."

verdiğim adreste anladığım kadarıyla senin sorduğun soru tartışılıyor :mrgreen:

hocam çok teşekkür ederim valla benim yapamadığım araştırmayı yapmışsın. :)
peki bu MAX 200W üretiyor 5000rpm de diyor. 8.000rpm de daha fazla mı üretiliyor? yada minimum kaç üretir? :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
hocam çok teşekkür ederim valla benim yapamadığım araştırmayı yapmışsın. :)
peki bu MAX 200W üretiyor 5000rpm de diyor. 8.000rpm de daha fazla mı üretiliyor? yada minimum kaç üretir? :)

ne demek teşekkürler :)

daha yükseğini üreticeğini sanmıyorum ama 5000 devir altında dha düşük güç üretir hatta kırmızıda falan durduğunda bir süre aküden yer tekrar hareket edince kendine gelir, ben bu gibi durumlarda ekstra ışıkları kapatıyordum. bu arada bu bilgi kesin değil model yılına göre değişikşik gösterebilir forumda bahsedilen 99 model gs 500 ama büyük ihtimalle senin eklemek istediklerini karşılayacaktır.

Benim elcik ısıtmamı ölçmüştük şu 50 liralık olanlardandı.. ilk kademede 1.2A 2. kademede 2.1A çekiyordu.. Motosiklet ortalama 120W üretiyor desek 10A i harcayamaz zaten.. Sıkıntı olacağını sanmıyorum..

sıkıntı yok hocam geyet ıyı 12v bene elcığe sarılan ıstımadan vardı koltuga döşedim harıka oldu. parktan vs alınkı motor acıkken akım ceker buda aküye yada herhangi bir şeye zarar vermez

Bende aynı elcik ısıtıcıdan aldım ve bağlantıyı ön park lambalarından yaptım. henüz 1 kez kullanma imkanım oldu 2. kademede elimi yakacak kadar ısındı yani memnunum ama bu konuyu okuyunca yanlış mı yaptım diye düşündüm. Elcik bağlantısını fardan söküp kontağa bağlayıp bir de sigorta bağlasam daha mı iyi olur ? bu şekilde kalsa sorun yaratır mı ? honda cb125e kullanıyorum

Bende aynı elcik ısıtıcıdan aldım ve bağlantıyı ön park lambalarından yaptım. henüz 1 kez kullanma imkanım oldu 2. kademede elimi yakacak kadar ısındı yani memnunum ama bu konuyu okuyunca yanlış mı yaptım diye düşündüm. Elcik bağlantısını fardan söküp kontağa bağlayıp bir de sigorta bağlasam daha mı iyi olur ? bu şekilde kalsa sorun yaratır mı ? honda cb125e kullanıyorum

hocam benim şahsi fikrim ve uygulamam motorun harici böyle elektrikli şeyler taktığımda araya mutlaka sigorta takarım tedbiri elden bırakmamak lazım.şimdi siz zaten parka bağlamıssınız yanı kontak acıkken calısır sadece sıkntı yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar