- Katılım
- 17 Ağu 2014
- Mesajlar
- 2,662
Az önce 68 bin km'de 2010 model bir VFR 1200 için el sıkıştım.
Motosikletin ufak tefek taş vs. gelen yerlerine karbon kaplama yapmak istiyordum.
Satın almak için bugün bir motosiklet mağazasına gittim.
Satılık ikinci el motosikletlere bakarken VFR'yi gördüm.
Çıktığı günden beri bu motosiklete hevesim var.
Kullandım da.
Ama elimde tutamadım.
Makina çıktığında 17 bin Euro'ya satılıyordu.
Bende o zaman CBR vardı ve 14.900 Euro'ya almıştım.
Kullanmaktan zevk aldığım bir motosikletten daha fazla bir paraya ne olduğunu bilmediğim bir motosiklete o kadar para vermek istemedim açıkçası.
Üstelik 17.500 Euro'ya Ducati 1098 alabiliyorsun.
Bu nedenle çok hoşuma gittiği halde alamadım VFR'yi.
Ama bugün 4900€ etiketi görünce getirin dedim şunun evraklarını.
Temiz, bakımları yapılmış lastikler gıcır gıcır daha ne isteyeyim.
İçinde ne kadar sıvı varsa boşaltıp değiştirin dedim.
Salı akşamı hazır olur dediler.
Yarın benim motorun karbon işlerini halledeceğim.
Salı günü de ona girişirim.
Şimdi niye anlattım bunu.
Aynı paraya 600cc japonların sıfırını alabilirim.( veya az bişey ekleyerek)
Yine aynı paraya sıfır km ve çok hoşuma giden Royal Enfield'in Cafe racerini de alabilirim.
Ama ben VFR'yi istiyorum ve bütçeme uygun olanını buldum aldım.
Bu motosiklet için yıllık 15 bin km normal kabul edilir ve eski sahibide hakkını vermiş motorun.
Kısacası beğenileriniz önemli.
Bütçeniz de...
Ama bu motor dökülüyor olsaydı bedava verseler yine almazdım.
Sıfır diye hoşuma gitmeyecek bir motosiklete binmektense hiç binmesem de olur. Çünkü motosiklet benim için bir ihtiyaç değil, zevk aracı.
Motosikletinden zevk alırsan çıkardığı problem çokta dert değil o da ayrı konu...
Bayılıyorum vfr1200 e süper motor abi. ufak tefek taşların gelmesi vs çok normal ama dediğin gibi boya yaptırma kaplama yaptır.
Yıllık 15 bin dediğiniz km aslında pek birşey değil. işe gidip gelsen zaten ayda en az 500- 600 km yapıcaksın. ee birde tatile yada geziye sağa sola gittin desen yılda 15 bin yapmış oluyorsun ki çokda normal bir süre.
Eğer bundan önceki sahibi moturu hor kullanmadıysa o motorun daha en az 100 - 150 bin km ömrü var. Zaten değişme zamanı gelen parçalarıda orjinal olarak değiştirdiyse yemede yanında yat...
Bazı insanlar 5-10 bin km üzeri bakmıyorum çünkü nasıl kullanıldı diye bilgileri yokmuş,içleri rahat etmiyormuş,yada vs vs. Şimdi bana bir tane sıfır motor verin size o motoru ilk 1000 km de pert ediyim sonra ilana koyalım 1000 km diye. Bu şekilde düşünen insanlara o motoru sıfır parasına satarım.
Sonuç ?? sen 1000 kmde daha sıfır gibi motor aldığını zannediyorsun... Ben sana 1000 km gebermiş bir motor sattım...
İsterseniz 50 bin isterseniz 1000 km ikinci el motor alın , motordan anlamıyorsanız yada ciddi anlamda iyi bir ustanız yok ise tertemiz sandığınız motor başınıza bela olur yada dersinizki evet 50 binde ama 5000 km deki motorlara taş çıkartıcak bir motor aldım.
Geçen sene İngilterede yanlış hatırlamıyorsam 94 yada 95 model KTM adventure 640 kullandım ve 300 küsür bindeydi motor. Sahibiyle baya bir sohbet ettik. Adamın şöyledi şey şuydu " motor bloğu daha açılmadı ama bir çok parçası orjinali ile değiştirildi çünkü değişim zamanları gelmişti. " umarım km konusunda ne demek istediğimi bu çok daha rahat anlatır.
Şimdiden hayırlı olsun bu arada vfr1200
Son düzenleme: