Hindu Japonu bilmem ...abi sen ne güzel dedin öyleRekabet güzeldir, ancak bizi tatmin edecek yada beni yüzde yüz yerli Motosiklet'dir.Motor ne olursa olsun alacağım, ve çevreme aldıracağım.Geçen günler bizim aleyhimize işliyor.
Umarım, birgün kendi ürettiğimiz araçlarla da gurur duyma sırası gelir..
1990 larda İstanbulda ciddi su ve kirlilik sorunu vardı. Çöp yığınları ortadaydı aslında yerel yönetimin başkanıda varda lojistik ekipmanıda ancak sorunu çözmek yerine sadece toplantı falan yaptılar.. insanlar günlerce susuz kaldı çöplerde ortada...
Türkiye de otomobil güçlü ve ikinci el değerleri ve satış sonrasıyla avrupaya entegre olup kararlı bir şekilde ilerlerken motosiklet sektörü ise hala emekleme aşamasında olmasının nedeni sizce nedir?
Arkadaşlar mesele şu ki bu sektörün oyuncuları kısa vadeli hedeflerle iyi karlar elde etmekten başka hiçbir yatırımın içinde değiller..A firması B firması her kimse... Bu ülkede motosiklet sektörümü var? Para verip alıyorsun sonra servis / yedek parça ilgi bekliyosun yokmu var var ama 10 üzerinden 2 var 3 var... SORU ŞU HAVANDA SU DÖVMEK VE/VEYA X Y ÜRÜN 1000 TANE SATILDI DEMEK YILLARDIR NEYİ ÇÖZDÜ? OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE ÇOKMU AHMAK VARDA BİR 3S PLAZA YATIRIMI İÇİN MİLYON DOLARLAR HARCIYOR?
Markalar bir o distributorun bir diğerinin kucağında gidip gelirken kimse kusura bakmasın EN AZ SUÇLU OLAN BİZ MÜŞTERİ VE KULLANICILARIZ.BİZ PARASINI VERMİŞİZ ALMIŞIZ.KARŞILIĞINI MARKALAR DİSTRİBUTORLER VEREMEMİŞ. BAJAJ DA VEREMİYOR.SERVİSLERİNİN DURUMU MALUM ORTADA..
ŞİMDİ BEN KENDİME 2 BİN TL LİK TELEFON ALIRKEN KALİTEYİ GÖZETİYORSAM, YADA BİR ARABAYA 50 BİN - 100 BİN TL VERİRKEN SONRA NE OLACAĞINI ÖNGÖRDÜĞÜM İÇİN VERİYORSAM BU MOTOSİKLETTE NEDEN BÖYLE??? BUNU BENMİ ÇÖZECEĞİM_??
Daha öncede yazdım x y motorun distributoru olursunuz getirirsiniz 1000 tane satarsınız ve çekip gidersiniz. Size bu iş birkaç milyon kazandırır. Lojistik yatırım yapmadığınız içinde karlı bir iş olmuştur. Para kazanmışsınızdır. Bunun sektöre nasıl ve ne çeşit bir katkısı var ??
Samimi açık ve gerçekten bugun sonuç olarak motosiklet müşterilerinin nasıl adam yerine koyulmadığını. Satın aldığınız diğer ürünlerle kıyasladığınızda net olarak göremiyormusunuz? Garantiler, servis hizmeti vs vs..
Ülkedeki ricari uygulama koşulları ve yasaların hükmü yokmu var evet ancak hiçbiri bir standart üzerinden yürümüyor.İşte tam bu nedenle distributorler zaten sürekli iyi kazanıyor. Aynı adama 5 markanın servisini ver oh ne güzel memleket.Sonra müşteri koştursun dursun..
Eğer motosiklet bu memlekette yılda 500 bin adetlerde satılacak ve 250 cc üzerinde kemikleşmiş müşterilere sahip olacaksa.. Kuralkanın ve diğer markaların uyguladığı strateji yada işlemlerle bu hedefin tutmayacağı yeterince açık değil mi? YAHU KAÇ YIL GEÇMİŞ HALA DÜZELECEK DÜZELECEK DİYORUZ BU ÇÖPLERİ KİM KALDIRACAK KİM SU GETİRECEK? MÜŞTERİ Mİ?
Motosiklet distributor ve markalarının böyle küçük hamlelere değil daha büyük adımlara ve müşteriyle bütünleşebilecek çözümlere ihtiyaçları var..Daha güçlü hamlelere yani. Yoksa otomotiv sektörü motosikleti bugun ezdiği gibi önümüzdeki 10 yılda iyi ezecek.. Ticari ( iş amaçlı ) olmayan motosiklet satışları yerlerde geziyor şuan motosiklet sektörü Türkiye de kriz yaşıyor..Çözüm marka temsilcilerinindir..
Unutmadan YERLİ MOTOSİKLET i üretmemek te bu ülke motosiklet sektörü için yapılabilecek en büyük kötülüktür...İyi niyetli olan yerli firma yerli motosikleti üretir , istihdam, alan açar yada Ar&Ge yapar yine hindistanda yada çinde ürettirir ancak yine bir TÜRK markası olur..
o tel jantlı boxer buraya gelecek ::evil:: mi ?![]()
Ben 1.83 ile araca oturdum düz baktığımda yolu göremiyodum, ön camın üzerindeki sac parçasını görüyodum. Sizin muhtemelen başınız tavana değer.Keske qute de pulsar gibi tutulacak derecede uygun fiyat olsaydı,ben dahil herkes alsaydı. Kenar naylonu söker cam yaptırır binerdim yeminle 1.96 m boyuma bakmadan hem de.
İlerleyen günlerde fiyatlarının yüksek olduğunu fark edip düşürmeleri dileği ile. Takipteyim.
Guzel abim cs 400 ü erken getirseydiniz çok güzel olurdu.
Ben bugün Bajaj'ın internet sistesinde iletişim formu aradım ama öyle bişey bulamadım, bajaj'a mail atanlar nereye mail atıyor ?