orada kemalist bir söylem yok, genel konjönktür anlatılmış, aslında Atatürk videonun 5 dakikasını kapsıyor
bugün bize lazım olan da Atatürkçülük değil
ulusal cephe milli irade bildirisi yayınladı, kemalizm de birleşti; işe bakın
anlayamıyorlar ki kemalizm de birleşilmez
Atatürk insanları kemalizm de mi birleştirdi, el insaf
yalnız ciddi ders alınması gereken şeyler var, özellikle milli mücadeleye dair
Atatürkten alınacak en büyük ders: "onca farklı görüşten insana rağmen bu mücadele nasıl şekillendirildi?" olmalıdır
Ben videonun hepsini seyrettim. Aslında yeni bir şeyden bahsetmiyor. Bir iki safsata dışında, çoğu sürekli bahsettiğimiz şeyler ama tekrarlanması insanlara anlatılması da güzel tabi.
Bakınız, şu anda Türkiye'de yaşanan özerklik meselesi, özelleştirmeler, din unsurlarının duruma göre yumuşatılması ya da Afganistan'da olduğu gibi sertleşmesi gibi durumlar bu ülke Müslüman olduğu için değil, küresel enstrümanların bu ülkeye tam olarak yerleşebilmesi için varlar.
Kapitalizm nasıl Hristiyanlıkta protestanlığı ve protestan ahlakını ortaya çıkardıysa, Müslümanlıkta da yalnız zenginler için olmak üzere Fetoşların öğretisini çıkardı fakat bu öğreti halk için sert ve acımasız olacak diye öngörüyorum, yoksa kontrol edilmesi çok zor olur.
Söylemek istediğim şu, konuşmacı emperyalizme sert bir direniş gösterirken bunun kapitalizmle olan bağından kaçıyor.
Temel olarak Atatürk ilkelerini kabul etme ve uygulama durumuna Atatürkçülük diyoruz. Atatürk bu ilkeler çerçevesinde şekillenen bir kurgu oluşturmuştur. Aslında bu kurgu etrafında pekala birleşilebileceğini de yakın zamanda bu halk gösterdi.
Bilmiyorum siz çapulculuk yaptınız mı; ben yaptım. Çorum'da insanların elinde Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri vardı yalnızca.
Türkiye gibi tarihi çok eskilere dayanan bir coğrafyada kurulmuş bir ülkeyi tek dinin belli bir mezhebinin hegemonyası altına sokmaya kalkıp buna da birleştirici maya diyemezsiniz.
Evet İslamiyet (her versiyonuyla) bu ülkenin mayalarından bir tanesidir. Ancak sandığınız gibi belli bir din bir ülkenin kültürünün tek mayası değildir. Öyle olsa ölünün arkasından "toprağı bol olsun" demezdik. Bu pagan kültürden gelen bir sözdür. Bir kişinin toprağının bol olması (tümülüsünün yüksek olması) onun zenginliğinin göstergesidir.
Din bazı insanlar için çok önemli, bazıları için arada akıllarına gelen ya da bazıları için hiç bir şey ifade etmeyen bir unsur olabilir. Ülke olmak istiyorsanız bu ve buna benzer (dikkat edin lütfen, buna benzer binlerce unsur bulabilirsiniz) unsurları kendi içinizde barış içinde barındırabilmeniz gerekir.
Atatürk'ten alınacak ders konusunda size katılıyorum. Gerçekten güzel bir soru sormuşsunuz. Futbolun, taraftarlığın alt özünü dışlayarak soruyorum, sizce Göztepe ve Karşıyaka taraftarlarının birbirlerinin atkılarını takıp kol kola yürümelerini sağlayan neydi?
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:14 ----------
on karakter deneme