@hayko ; senin motorun yeni değil mi? Bir yerden akmadığı sürece bu çok zor ? Nasıl kontrol ediyorsun yağı? Yan sehpada bakıyor olabilirsin o zaman olduğundan çok eksik görünür ya da sıcakken ? Her halikarda 10W-40 ya da 15W-40 yarı sentetik öneririm. Ben Motul kullanıyorum. 1 LT yeterli, 900-950 CC alır hazne.
yağ durumu görmek için orta ayakda ve ön teker yerde olacak şekilde motoru ayarlayıp,makine soğukken bakmanız daha sağlıklı olacakdır yağ durumunu tespit için.Buna rağmen yağ kalmamışsa ne zaman yağ değişimi yaptığınızı hatırlamaya çalışın,genelde tavsiyemiz 1000-1500 km de bir motorun yağının değişmesi yönündedir.
O zaman ciddi bir durum var. Piston segmanlarının değişmesi gerekecek bu kadar yağ eksikmesi varsa ciddi yağ yakıyor motorun. Silindir bloğunda çizilme yoksa 350-400 TL gibi bir masraf çıkacaktır genel bakımda. Eksik yağ aynı zamanda şanzımanı da yıpratır. Bence tamamlayıp 1 hafta gez ve hergün eksilme hızını kontrol et...
Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır burnuma sürekli benzin kokuyordu normal heralde diyip pek önemsemedim ama bugün koku şiddetlenince motor kısmına baktığımda aşşağıda sarı renk ile yuvarlak içine aldığım kısımdan benzin kaçırdığını gördüm. Kırmızı yuvarlağa aldığım kısımda ise iz bırakmış. Benim motor çok fazla yakıyordu zaten sebebi bu galiba. Siz ne dersiniz?
http://i.hizliresim.com/1rl2ND.jpg
http://i.hizliresim.com/vRvQZR.jpg
umarım fazla yakmasının sebebi budur da yakıt sarfiyatın düşer. ayrıca fark ettiğin de iyi olmuş. her ne kadar kıyamet senaryosu gibi görünse de damlası bile tehlikeli. bir şey olmaz dememek lazım bence.
benim gözüme takılan yedek depo değiştirme anahtarına giden benzin hortumundaki mandal kelepçenin biraz daha solda olması gerekmiyor mu? iz yapmış zaten yerine de. aslında oradaymış da sonradan sağa alınmış gibi. fark edip yerine taktıysan bilemem ya da haberin varsa. o hortum zaten yerinden biraz zor çıkıyor ama yine de düzeltmekte fayda var. bir de oradan benzin akıtmasın.