eski bir shadow ve yeni bir vtx 1300 kullanıcısı olarak ben de fikrimi söyleyeyim. anlattıklarından anladığım kadarıyla sorun karbüratöründe. onu kontrol ettirmen lazım. ikincisi, karbüratörünü kontrol ettirirken jiklene de mutlaka baktır. sen normal olduğunu düşünebilirsin ama bir miktar açık kalması bile zengin hava-yakıt karışımına neden olur ve sıkıntı yaratır. motorun buji fişlerinden birisini motor çalışıyorken çek, kısa bir kablo yardımıyla ateşleme yapıp yapmadığını kontrol et. piponun içerisine kablonun bir ucunu sok. diğer ucunu da şasiye 3-5 mm kadar yaklaştır. 4 pipo için de dene bunu. akım yoksa yaz buraya çözümüne bakalım. yakıt tahliye hortumunun tıkalı olup olmadığını kontrol et. (deponun sağ altında hortum çıkışı vardır. başıma gelmişti bu). bujilerini değiştirdiğini söylemişsin. yol yapmışsın ve sıkıntı olmamış şimdiye kadar. genel bilgi olarak söylüyorum. iridyum buji kesinlikle kullanmayın. iridyum buji için ateşleme sisteminin tamamen değişmesi gerekir. sorun bunlardan biri değilse, buraya yaz biz de öğrenmiş olalım. çünkü elektrik ve yakıt tesisatı çok basit ve sağlam bir motordur shadow.
ayrıca bu motora normal şartlar altında hiçbir sürücü şehir içi 4,5 lt, şehir dışı 3,5 litre yaktıramaz. arkadaş bence hesabı yanlış yapmış. 2 yıl shadow kullandım 30.000 km civarı yol yaptım. havada karada mümkün değil. zaten fabrika değerlerinin de altında bir oran bu. bu motor 1 litreyle sakin kullanımda 19-22 kilometre yol yapar. yani 100 kilometrede 5 civarı litre. gazı açarsanız 7-8 litre yakar. saygılar.