özel su ve servis

Motor alınca istediğimiz yerdeki yetkili servise bakımını yaptırabilirmiyiz ve motor soğutma suyu özel bir sumudur mesela antifiriz karışımlı falanmı yoksa petşişe suyu alınıp konulabiliniyormu

Antifriz ve su karışımı bişey diye biliyorum hepsi antfirzmi ne olmuyor muş

şimdi gelir forum sakinleyi sen 70 lik rakıyı al koy birazda su koy fılan diye :pP

Motor alınca istediğimiz yerdeki yetkili servise bakımını yaptırabilirmiyiz
Cevap1: hayır. servise 10 gün önceden başvuruda bulunup rastgele bir servise atanacaksınız.
motor soğutma suyu özel bir sumudur
Cevap2: evet. özel bir su olup kutsal damacanada saklanmaktadır.
petşişe suyu alınıp konulabiliniyormu
Cevap3: dinimizce caizdir. fakat motor için aynı şeyi söyleyemem.

Motosikleti
Cruiser
Eğer varsa kendi servisine götürmen daha iyi olacaktır.. Yoksa yaşadığın şehri söylersen buradaki arkadaşlar usta önerebilirler..

motorunun markası ne ıse CEVRENDEKI hangı servıs sana daha sıcak kanlı davranıyor ıse oraya gıdebılırsın,

soğutma suyu ÇEŞME SUYU değildir,

kullanma klavuzunda yazar miktarda su ve antifiriz karıştırılır ve koyulur,

Öncelikle kitapçığındaki bakım km.lerinde yetkili servise götürmeni ve garanti belgesini kaşeletmeni tavsiye ederim (her ne işe yarayacaksa - her ne olursa kullanıcı hatası der geçerler bir türlü garantiye sokmazlar). Soğutma sıvısı olarak antifiriz kullanmanı öneririm, hem ısıya dayanıklıdır diye biliyorum hem de düşük sıcaklıklarda donma derecesi sudan daha düşük olduğu için bloğa ve radyatöre zarar vermeyecektir. Ama genel olarak tavsiye edilen 1 birim su ve 2 birim antifirizdir (yani 1/3 su ve 2/3 antifiriz). Sadece su konulduğu takdirde ısı sebebiyle buharlaşma ve sonucunda sıvı kaybı olacak ve bu da sık kontrol ve sıvı takviyesini gündeme getirecektir. Günümüz motor bloklarında kullanılan alaşımlar pek izin vermese de eski araçların soğutma sıvıları değiştirilirken paslı akan çok su gördüm. Su içine pasın karışması suyun soğumasını önleyecek ve motorun sürekli istenilenden yüksek sıcaklıklara maruz kalmasını sağlayacaktır. (Isı zarar verici derecede yükselmeyebilir, benim naçiz düşüncemdir).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar