Aklıma öğrenciyken staj zamanı KFC kuryelik yaptığım zamanlar geldi. Öğrenci yurduna her gün 2-3 sipariş götürürdüm ben çalışırken onların orada yatıp götürdüğüm tavukları yemesi çok koyardı bana
Gıda kuryeliğinde sıkıntı çok oluyor. Özellikle içeride pakette çalışan eleman tecrübeli değilse, siparişi eksik hazırlama ihtimali çok yüksek ve gittiğin yerlere tekrar gitmek zorunda kalabilirsin. Kışın karda, yağmurda teslimat süresi şube tarafından uzatılıyor zaten. Eskiden kuryelere çok fazla iş yüklüyorlardı Burger Kingde'de çalışmış birisi olarak söylüyorum paspas dahil attıkları oluyordu. Ama artık kuryeler bu şartlar altında çalışmadığından paket dışında ekstra bir şey yaptırmıyor bir çok firma. Fakat Dominosta hala bu işkence devam ediyor. Telefonlara bakıyorsun, paketi hazırlıyorsun, masaları topluyorsun vs. vs.
Adres konusunda ise benim çalıştığım şubede büyük harita vardı onun fotoğrafını çekmiştim. Siparişe çıkmadan haritadan bakardım. Eğer bulamazsam sipariş esnasında telefonu çıkarır tekrar nerede olduğuma ve nasıl gideceğime bakardım. Zaten zamanla adresleri öğreniyorsun ve belli bir kesim oluyor o bölgede sipariş veren. Hemen hemen aynı kişilere gideceksin zamanla farkına varacaksın hocam.
Allah kazasız belasız çalışmayı nasip etsin.