Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

@UDAY31
tebrikler güzel gezi çıkartmışsınız.
Bu arada bir problem çıktı mı?
Motorda hararet şişme vs oldu mu? En uzun kaç km'de mola verdin? ve Kaç km/h ile seyir aldınız?

hiçbir problem yaşamadım gaz teli kopması, lastigin patlaması ıvırdı zıvırdı gibi vs. sadece tlf u sarja takmak icin aldgm tlf tutacaginin ayrilan parcalarini silikonlamıştım cok öncedn. yolda gevsems olsa gerek 100 km gbi bir hzla gderken motorun uzerne dogru eglirken kolum carpip dustu tuz golu civarnda aynada sekerek gttigini izledim resmen durmak istemedm cuzi miktara almştm o kaybım sadece onuda tekrar temin ettim:cherry:
Aşırı zorlamadım şişme farketmedim. hız olarak 70-80 lede gittgm oldu gerek hava kosulu olsun gerek otobanda kapanan petrol ofislerinin azizlgne ugrayarak benzinimin yetmesini saglamak icin adana otobanda 70-80 le gtmstim. geri kalan 100-110 la geldm. En fazla 4 saat sürdum sanırım hiç durmadan km olarak bilmyorum dikkat etmedim. Ama 3 saatte bir durdugumu aldgm benzn fişlerinden biliyorum :) her shell gördügümde durup fulledim genelde 20 liralık aldı. Hava serindi bekledgmden. ha birde egzozumun konumundan sinyali yerleştirdgm konumdan dolayı egzozdan çıkan ısıdan dolayı biraz eridi sinyalin dışı. Servisten direk orjinalini temin edemedim beklemem gerekti almadım bende. orjinali dursun dye yenide almadım idare ediyo simdilik. Bu arada aranzda mondial yedk parcadan alisveris yaptnz m hic ben baya oldu siparis verdim gelmedi

Beyler bu makinayı projede kullanmaya niyetlendim lakin sorularım var. Öncelikle belirteyim motor %80 şehir içinde kullanılacak. Şehir dışında da hafif arazi görmesi ihtimali var. Cevaplayabilecek dostlar olursa sevinirim.

-bir yerde amortisörlerden kesmek sureti ile motorun alçaltılabildiğini okudum. Aslı var mıdır? Yaptırmak güvenli midir?

-sonuçta makina cross, dişli değişimi ile biraz daha hız kazanabilir mi? Facebook grubunda en fazla 5 10 km artar dediler. Bu artış güvenli seyir hızını artırmış olur mu?

Deposudur karenajıdır değişecek, ortaya çıkan yeni motor muayeneden geçer mi?

Sana Facebook dan da yazdım orijinal cc ile daha fazla hız bekleme

Çok fazla değişiklik yapmazsan muayene den geçer yoksa geçemez.

Ben amortisör kesmeye karşıyım

Bence sağlıksız olabilir.

Sana Facebook dan da yazdım orijinal cc ile daha fazla hız bekleme

Çok fazla değişiklik yapmazsan muayene den geçer yoksa geçemez.

Ben amortisör kesmeye karşıyım

Bence sağlıksız olabilir.

Hızı güvenli olması için istemiştim. Ama amortisör kesme işi yaş ise zaten projem uymaz. Yine de Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Alçak sele li cross önerilerine açığı bı arada dostlar.

Hızı güvenli olması için istemiştim. Ama amortisör kesme işi yaş ise zaten projem uymaz. Yine de Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Alçak sele li cross önerilerine açığı bı arada dostlar.

ön tarafı kesip alcaltabilirsin cg cilerde hep o sekil yapıyorlar ama arka taraf nasıl olur bilemem

bir ara motokacar.com da kısa arka amortisör vardı, arayıp uygunlugunu sorabilirsin

alcak cross olarak da aklıma sadece rks 200 r geliyor

@UDAY31
tebrikler güzel gezi çıkartmışsınız.
Bu arada bir problem çıktı mı?
Motorda hararet şişme vs oldu mu? En uzun kaç km'de mola verdin? ve Kaç km/h ile seyir aldınız?

hiçbir problem yaşamadım gaz teli kopması, lastigin patlaması ıvırdı zıvırdı gibi vs. sadece tlf u sarja takmak icin aldgm tlf tutacaginin ayrilan parcalarini silikonlamıştım cok öncedn. yolda gevsems olsa gerek 100 km gbi bir hzla gderken motorun uzerne dogru eglirken kolum carpip dustu tuz golu civarnda aynada sekerek gttigini izledim resmen durmak istemedm cuzi miktara almştm o kaybım sadece onuda tekrar temin ettim:cherry:
Aşırı zorlamadım şişme farketmedim. hız olarak 70-80 lede gittgm oldu gerek hava kosulu olsun gerek otobanda kapanan petrol ofislerinin azizlgne ugrayarak benzinimin yetmesini saglamak icin adana otobanda 70-80 le gtmstim. geri kalan 100-110 la geldm. En fazla 4 saat sürdum sanırım hiç durmadan km olarak bilmyorum dikkat etmedim. Ama 3 saatte bir durdugumu aldgm benzn fişlerinden biliyorum :) her shell gördügümde durup fulledim genelde 20 liralık aldı. Hava serindi bekledgmden. ha birde egzozumun konumundan sinyali yerleştirdgm konumdan dolayı egzozdan çıkan ısıdan dolayı biraz eridi sinyalin dışı. Servisten direk orjinalini temin edemedim beklemem gerekti almadım bende. orjinali dursun dye yenide almadım idare ediyo simdilik. Bu arada aranzda mondial yedk parcadan alisveris yaptnz m hic ben baya oldu siparis verdim gelmedi

mondialin kendi yedek parça servisini kesinlikle tavsiye etmem sadece gidon siparişim 1 ayda gelmedi bende başka yerden 1 saat içinde temin ettim

Z xmondialin kendi yedek parça servisini kesinlikle tavsiye etmem sadece gidon siparişim 1 ayda gelmedi bende başka yerden 1 saat içinde temin ettim

Mondialden orjinal yedek parca istedecekseniz iyi bir servis bulmaniz lazim ve stogunda o parca yok ama fabrikada var ise de,
isiniz acilse siparisiniz icin extadan 15-20 lira kargo parasini gozden cikarttiginizda parcaniz 3-5 gune gelir.
Yoksa servisin siparis kotasini beklersiniz...

Mondialden orjinal yedek parca istedecekseniz iyi bir servis bulmaniz lazim ve stogunda o parca yok ama fabrikada var ise de,
isiniz acilse siparisiniz icin extadan 15-20 lira kargo parasini gozden cikarttiginizda parcaniz 3-5 gune gelir.
Yoksa servisin siparis kotasini beklersiniz...

@enesco @cenkito
Gaz teli ve debriyaj teli alayım dedim yedegimde dursun ne olur ne olmaz diye 1 buçuk ayı geçti sanırım ve hala ses yok

serviste sıkıntı vardır
ben gidip adana cem motodan alıyorum,
ellerinde yoksa kargo parası vermek istemezsem onların siparişleri bekliyorum
yoksa 3-5 güne geliyor, tabi artı kargo parası ile

Gaz teli ve debriyaj teli alayım dedim yedegimde dursun ne olur ne olmaz diye 1 buçuk ayı geçti sanırım ve hala ses yok

Son düzenleme:
Arkadaşlar motoru bakım için servise götürmek istiyorum İstanbul için servis tavsiyesi olan var mı? 4. Levent'te oturuyorum.

Arkadaşlar
Şu yazılarınızın altında özlü sözler yazıyor ya
İşte onları nereye yazıyoruz da çıkıyor :?

Arkadaşlar motorum satılıktır. Temiz durumdadır linki inceleyebilirsiniz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-1350-km-de-2015-model-bakimli-xtreme-max-cross-motor-240104776/detay

arkadaşlar proje iptalinden dolayı elimde bir adet sıfır arka jant bulunmaktadır.270 liraya almıştım.240tl kargo benden satıyorum.ilgilenen olursa mesaj atabilirsiniz

Teşekkür ediyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------

Merhaba arkadaşlar
İlk ciddi kazamı bugün yaptım
Olay: ıslak zeminde arka lastik kayması
Sonuç:yana yatma sürüklenme
Ekipman :kask-kışlık full korumalı mont-kışlık eldiven
Etkenler:ambulans-kırmızı ışık ihlali(mecburen)-belediyenin çiçek sulama merakı
Suçlu:ben-orijinal naylon lastikler(değiştirnediğim için yine ben)-panik arkafren(yine ben)
Motor durumu:sağ ayna kırığı-zincir atması-sağ tarafta muhtelif çizikler
Benin durumum:hastane-omuz eklem zedelenmesi(köprücük kemiğinin kırılmasına ramak kalmış)-sağ kaburga kemiklerimdem iki adet çatlak(kırılsaymış akciğere batma ihtilali yüksekmiş)
Çözüm:sat kurtul
Eylem:iyileşince lastikleri değiştirip aynen devam
SEVİYORUM LAN SENİ
CANIMA KASTIN OLSADA:cherry:

Son düzenleme:
Teşekkür ediyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:42 ----------

Merhaba arkadaşlar
Suçlu:ben-orijinal naylon lastikler(değiştirnediğim için yine ben)-panik arkafren(yine ben)
Benin durumum:hastane-omuz eklem zedelenmesi(köprücük kemiğinin kırılmasına ramak kalmış)-sağ kaburga kemiklerimdem iki adet çatlak(kırılsaymış akciğere batma ihtilali yüksekmiş)
SEVİYORUM LAN SENİ

geçmiş olsun benimde başıma böyle bi kaa gelmişti ama o sırada off-road yapıyordum arazide düşüp sürüklenmiştim sadece motorda gidon ve vites değiştirme mili hasar almıstı korumalarım tamdı.

Teşekkür ediyorum

Merhaba arkadaşlar
SEVİYORUM LAN SENİ

Geçmiş olsun arkadaşım

Orjinalinden 200'lük Xtreme Max. Mondial 2016 modellerinden.
2itq6qd.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar