Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

selam arkadaslar aranıza an itibariyle katıldım.
cbr 125 kullanıcısıyım ve bugun lastıklerımı degiştirdim. Michelin pilot street 140/70/17 taktırdım
ilk izlenımım yol tutusu bariz farkettirdi ama içim rahat degil şöyle ki orjinal ebatın dısına cıktım tavsiye üzerine hata mı ettim memnun mu kalacam zaman gösterecek. sizlerden gelecek yorumlarıda önemsiyorum.

selam arkadaslar aranıza an itibariyle katıldım.
cbr 125 kullanıcısıyım ve bugun lastıklerımı degiştirdim. Michelin pilot street 140/70/17 taktırdım
ilk izlenımım yol tutusu bariz farkettirdi ama içim rahat degil şöyle ki orjinal ebatın dısına cıktım tavsiye üzerine hata mı ettim memnun mu kalacam zaman gösterecek. sizlerden gelecek yorumlarıda önemsiyorum.
Yakıt tüketimi dışında pek artısı veya eksisi olmaz ama göze hoş gelir. Motor alır almaz lastik değiştirdiğin için tebrik ediyorum orjinal lastikler leş zira. 10-15bin km irc lastikleri kullanan kardeşlerimiz var malesef.

13.000km'ye gelecek neredeyse 2013 model cbr var hala ırc kullanıyorum bu arada 1cm den biraz büyük bir çivi girdi arka lastiğe hiç bir şey olmadı bişey anlamadım bu ırc lastikleri çıkartıp yerine güzel bir lastik ne kadara patlar ön arka ? yardımcı olabilecek var mı

13.000km'ye gelecek neredeyse 2013 model cbr var hala ırc kullanıyorum bu arada 1cm den biraz büyük bir çivi girdi arka lastiğe hiç bir şey olmadı bişey anlamadım bu ırc lastikleri çıkartıp yerine güzel bir lastik ne kadara patlar ön arka ? yardımcı olabilecek var mı

pilot street takabilirsin çifti ne kadar bilemiyorum tabi

Lastikler aşırı kuru ve sert ondan çiviyle patlamamış olabilir. Yeni lastik alınca farkı anlarsın. Pirelli sport demon ve Michelin pilot street takabilirsin. Sport demon 330 mich 380 diye biliyorum sadece arkalar.

Herkese merhaba. 2 aylık cbr125 kullanıcısıyım. Zincir temizleme ve yağlama konusunda ve bir sorum olacaktı.
Zincir temizleme için honda servis (sanırım ipone idi) temizleme spreyi ve yağını önerdi fakat fiyatı bu ara bana biraz fazla geldiği için alternatifi var mı diye sordum zincir temizleme için resimdeki spreyi verdi ve fiyatı 5TL idi. Fiyatının ucuz olması biraz düşündürücü geldi. ilk kez temizleme yapacağım için düzgün birşey mi alayım yoksa bu spreyi kullansam olur mu?
İkinci olarak WD40 spreyi zincir yağlama için önerir misiniz?

20nnyu.jpg

Son düzenleme:
Herkese merhaba. 2 aylık cbr125 kullanıcısıyım. Zincir temizleme ve yağlama konusunda ve bir sorum olacaktı.
Zincir temizleme için honda servis (sanırım ipone idi) temizleme spreyi ve yağını önerdi fakat fiyatı bu ara bana biraz fazla geldiği için alternatifi var mı diye sordum zincir temizleme için resimdeki spreyi verdi ve fiyatı 5TL idi. Fiyatının ucuz olması biraz düşündürücü geldi. ilk kez temizleme yapacağım için düzgün birşey mi alayım yoksa bu spreyi kullansam olur mu?
İkinci olarak WD40 spreyi zincir yağlama için önerir misiniz?

http://i65.tinypic.com/20nnyu.jpg

Her zaman dediğimiz gibi wd40 yağ değildir olmayacaktır. Sprey zincir yağı 15 tl alın tepe tepe kullanın. Elinizdeki ürünü bilmiyorum ama mazot alıp zincire fırçayla veya spreyle sürün kirler çözülünce suyla yıkayın zincir temizlenir. Zincir kurumadan yağlamayın, yağladıktan sonra 2 saat binmeyin yağ emilsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:22 ----------

Ürüne tekrar baktım balata spreyiymiş hiçbir işe yaramaz o.

Üzerinde de anadilimizde yazdığı gibi o sprey bir disk/balata temizleyicisidir.

Ipone Motul gibi ürünlerin zincir temizleyicileri yerine gaz yağı kullanabilirsiniz.

Ama zincir yağından fergat etmeyin, en azından Castrol zincir yağı alın.

Kazasız belasız sürüşler.

Arkadaşlar Benim acemiligimden mi bilmiyorum ama vites atarken biraz fazla tak sesi geliyor ben mi sert atiyorum yoksa normalde de ses geliyor mu Sizlere bir sorayim dedim Herhalde bu şekilde vites atmak sıkıntı çıkarabilir

Arkadaşlar Benim acemiligimden mi bilmiyorum ama vites atarken biraz fazla tak sesi geliyor ben mi sert atiyorum yoksa normalde de ses geliyor mu Sizlere bir sorayim dedim Herhalde bu şekilde vites atmak sıkıntı çıkarabilir
2.vitese atarken geliyorsa normal. 2 ve yukarısında gelmemesi lazım zaten 2nin üstünde vites çok hissiz. Lâkin, vites geçişinde zorlanıyorsa zinciri yağla ve motor yağını değiştir

Üzerinde de anadilimizde yazdığı gibi o sprey bir disk/balata temizleyicisidir.

Ipone Motul gibi ürünlerin zincir temizleyicileri yerine gaz yağı kullanabilirsiniz.

Ama zincir yağından fergat etmeyin, en azından Castrol zincir yağı alın.

Kazasız belasız sürüşler.

Evet bende anadilimizi gayet iyi okuyabiliyorum. Ilk motorum oldugu icin en basit zincir yaglama isinde bile cogu seyi bilmiyorum. Bu sprey ile zinciri temizleyebilecegimi bizzat honda servisindeki USTA (??) soyledi. Spreyi aliyorken 5tl fiyat soyleyince bana biraz dandik birsey geldi bundan dolayi bende burada danismak istedim.
Ayrica wd40'in zincir icin kullanilmayacagini simdi ogrendim.(bilmedigim herhangi bir yagi/spreyi de hicbir sekilde zincire surmem).
Zamanla motosiklet hakkinda cok sey ogrenecegimi umuyorum.
Onerileriniz icin tesekkurler.

Son düzenleme:
Arkadaslar belki konu dışı olacak ama bugün yarışılacak moto gp nin son yarışını sizce kim kazanır???

güncel yakıt bilgilerini paylaşayım;

son yaptığım ölçüm ; 8.5 lt ile 375 km
sonran bir önceki ölçüm ; 8,8 lt ile 340km

artık kuruş mu hesaplarsınız, cent mi orasını bilemem.

10 kuruşun biraz altına denk geliyor. Sürekli açık trafikte 6bin devri geçmemiş sanki.

abi yine kuruş demişsin,beni benden aldın sabah sabah. neyse, ortalama 70-80 km'si 2 kişi ile. geri kalan km'ler otoban,emniyet şeridi vs.trafiğin içine çok girmedim.

3. yakıt ölçümü ; 7,65 lt ile 317 km

Beyler rosso 2 taksam motora sizce eksileri nolur :)

birde şu kedi gözlerini değiştiren varmı aramızda varsa kaç kuruş garantıyı bozarmı bi deyin hele :D

Dostlar,bugün bir fiyat sorayım dedim servise,yağ değişimi-buji-hava filtresi-ön balata-fren hidrolikleri-debriyaj maneti için 300 lira fiyat çıktı. İş başa düştü,malzemeyi toplayıp ben halledicem mecbur :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar