4 silindir motordan çıkan egzos sesini azaltma

Merhaba Arkadaşlar;
Motosikleti aldığımdan beri motorun sesinden dolayı sürekli hakkımda İlçe Emniyet Amirliğine şikayette bulunuluyormuş, bugün yine trafik polislerince yolum çevrildi, küçük bir ilçede yaşıyorum, savcılık kaleminde zabıt katibi olduğum için ceza yazmıyorlar ama sürekli uyarı alıyorum, sende böyle yaparsan biz kimle nasıl uğraşacağız diyorlar, bugün iyice moralim bozuldu, motorumda akrapovic egzos var sesi çok iyi, süper bir sesi var ama sevmeyen insanlar da varmış demek ki sürekli şikayete maruz kalıyorum, şimdi ben bu motorun sesini azaltmak istiyorum, motordan fazla ses çıkmasını istemiyorum, bu egzosa susturucu felan takabilir miyim yoksa az ses çıkması için yeni bir egzos mu almalıyım?Yardımlarınızı bekliyorum

Motorun egzosun arkadan görümünü böyle...

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
DB Killer veya Silencer kullanabilirsin.
Egzoz modeline göre nette aratmak gerek.
Diğer seçenek olarak egzozcuya gidip akrapovicin içine uygun boyutlu bir susturucu yaptırabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Silindirlerden ikisini kes at.

Şaka bi yana patlama odasını genişletmek kesin çözüm olur ama biraz maliyetli olabilir. Yani motorla egzoz arasındaki bağlantı "boru"sunu enine genişletmekten bahsediyorum.

DB Killer veya Silencer kullanabilirsin.
Egzoz modeline göre nette aratmak gerek.
Diğer seçenek olarak egzozcuya gidip akrapovicin içine uygun boyutlu bir susturucu yaptırabilirsin.

çok teşekkür ederim, böyle bir malzeme olduğunu bilmiyorum... en kısa zamanda böyle bir şey alıp egzosun içine taktırmayı düşünüyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------

Silindirlerden ikisini kes at.

Şaka bi yana patlama odasını genişletmek kesin çözüm olur ama biraz maliyetli olabilir. Yani motorla egzoz arasındaki bağlantı "boru"sunu enine genişletmekten bahsediyorum.

dediğiniz gibi bu işlem biraz maliyetli olur, en iyisi uygun bi DB Killer alıp taktırmak

bilmiyorum ama sanırım akrepin düşük sesli versiyonları vardır, yasal olarak zaten ceza kesemezler orjinal egzoz kullanıyorsun, yoshimuraların düşük devirde az ses yüksek devirde iyi ses verdiğini söylüyorlar bu arada

http://tr.aliexpress.com/wholesale?SearchText=db+killer&catId=&initiative_id=SB_20151105130348

çapını vs ölçüp buradan söylebilirisn.

sağlam bi egzoscu db killer yapar ona. 100 tl ye devil için yaptırmıştık 2 adet,orjinalinin aynısını.

ben fzs 600de orjinal egzosla geziyorum,başka bir arkadaşımın fzs de devil var,ver diyor ama vermiyorum.orjinal egzosuyla sesi harika ama bulunabilen bişey değil

O egzoz ağzından çocuk düşer içeri sesi senin kafanı ütülemiyor mu yahu? Orjinal egzozu bul veya susturucu taktır. Orjinal tok ses başka tabi.

Burdan bakınca bile ne kadar bağırdığını tahmin edebiliyorum. İnsanlar haklı şikayet etmekte . :)

bende balıkesir savcılıktayım hocam, bende burada otopark sorunu yaşıyorum, oraya motor mu koyulurmuş, öyle motor mu park edilirmiş vs..
sen hangi adliyedesin?

Aynı sorunu eski motorumda ben yaşamıştım. Akropoviçler başkasını değil de beni çok rahatsız ediyordu. Susturucu bulamadım kendim yaptım. Egsoz çıkışındaki vidaları sök, "oraya nasıl bir şey uydursam da çıkışı küçültsem" diye kafa yor. Yanlız çıkışı çok küçültürsen bu defa da subaplarda aşırı ısınmaya yol açarsın bu da subap sorunlarına sebep olur.

bendede akro var, susturucusuz sizinde kafanız şişer şimdiye ona susturucu taktırmış olmanız lazımdı zaten. susturucu yaptırın biyerde sesi %60 kadar dusuruyor

bendede akro var, susturucusuz sizinde kafanız şişer şimdiye ona susturucu taktırmış olmanız lazımdı zaten. susturucu yaptırın biyerde sesi %60 kadar dusuruyor

motoru alalı bir ay olmadı daha o yüzden taktırmadım, ama en kısa zamanda uygun bir susturucu yaptırıp taktıracağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------

Aynı sorunu eski motorumda ben yaşamıştım. Akropoviçler başkasını değil de beni çok rahatsız ediyordu. Susturucu bulamadım kendim yaptım. Egsoz çıkışındaki vidaları sök, "oraya nasıl bir şey uydursam da çıkışı küçültsem" diye kafa yor. Yanlız çıkışı çok küçültürsen bu defa da subaplarda aşırı ısınmaya yol açarsın bu da subap sorunlarına sebep olur.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------

bende balıkesir savcılıktayım hocam, bende burada otopark sorunu yaşıyorum, oraya motor mu koyulurmuş, öyle motor mu park edilirmiş vs..
sen hangi adliyedesin?
Ben Kayserinin Tomarza ilçesindeyim, haberci kullanıyorsanız sicilinizi söyleyinde ben başlayalı altı ay oldu daha tecrübelerinizden faydalanalım

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------

Burdan bakınca bile ne kadar bağırdığını tahmin edebiliyorum. İnsanlar haklı şikayet etmekte . :)

bağırıyor ama çok tatlı bağırıyor, yani sevilmeyecek bir sesi yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:53 ----------

O egzoz ağzından çocuk düşer içeri sesi senin kafanı ütülemiyor mu yahu? Orjinal egzozu bul veya susturucu taktır. Orjinal tok ses başka tabi.

kafa ütülemiyor, harika bir sese sahip, yani çok tatlı bir sesi var, sırf şikayet bitsin diye susturacağım biraz

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------

sağlam bi egzoscu db killer yapar ona. 100 tl ye devil için yaptırmıştık 2 adet,orjinalinin aynısını.

ben fzs 600de orjinal egzosla geziyorum,başka bir arkadaşımın fzs de devil var,ver diyor ama vermiyorum.orjinal egzosuyla sesi harika ama bulunabilen bişey değil

sağlam bir egzoscu arkadaşım var, ona ayarlattıracağım bir şeyler

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------

Senin arka lastigi yakmislar bu arada

ben o gün biraz yol yapmıştım ondan olabilir mi veya nasıl anladınız bunu merak ettim doğrusu...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

http://tr.aliexpress.com/wholesale?SearchText=db+killer&catId=&initiative_id=SB_20151105130348

çapını vs ölçüp buradan söylebilirisn.

aliexpres ile ebayı takip ediyorum, onlara bakarak burda kendim yaptırmayı düşünüyorum şu an

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:08 ----------

bilmiyorum ama sanırım akrepin düşük sesli versiyonları vardır, yasal olarak zaten ceza kesemezler orjinal egzoz kullanıyorsun, yoshimuraların düşük devirde az ses yüksek devirde iyi ses verdiğini söylüyorlar bu arada

fazla masraf etmek istemiyorum açıkçası, motoru yeni aldım o yüzden ilerleyen zamanlarda düşünürüm ama... şimdilik susturucu yaptırmayı planlıyorum

fazla masraf etmek istemiyorum açıkçası, motoru yeni aldım o yüzden ilerleyen zamanlarda düşünürüm ama... şimdilik susturucu yaptırmayı planlıyorum

Aynen o da var tabi, peki o egzozu alirken yaninda susturucusuyla birlikte gelmiyormu? Eski sahibine sorsaniz belki vardir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar