kapı açma kazası

E5 te yolcu indirip bindirmek, acil durumlar harici durmak vs. yasak. Emniyet seridinden gitmenin cezasi varsa bunun da var.
Sorun şu iki tarafta hatalı. Arkadaşın verilmiş sadakası varmıs.
Merak ettigim su: Buna benzer bir olay motorcunun ölümü yada agır yaralanmasi ile sonuçlansaydi ne olurdu?

büyük ihtimalle motor sürücüsü kusurlu bulunur.

Tutanak tutulsa muhtemelen %50-50 verirdi eksper iki araca da. Geçmiş olsun.

benim bildiğim %80 motor % 20 araç hatalı

nerden biliyosun derseniz benim başımada geldi

e5 te emniyet şeridinde durdu adam kapıyı YOLA doğru açtı. polis geldi tutanak tutuldu.
polisin demesi eğer emniyet şeridinden geldiyse motor %80, araç yola kuka koymadığı için %20 hatalı ama ben kaza anında şeritte (yolda) olduğum için karşı taraf %100 hatalı bulundu.

inanılmaz korkuyorum şu gerizekalılardan ben motosiklet sürücüsü olarak ne zaman arabaya binsem 2 kere kontrol edip kapı açarım bisikletlinin motorlunun teki yanından sıyırıp geçtiği çok oluyo çünkü bunlar nasıl düşünemiyor inanılmaz kaç yaşında insanlar cahillikten başka bişey değil.

Ben bir de şehir içi anayolda şöyle park ettikten sonra ne ışığı yanıyo ne arabanın motoru çalışıyo ses yapıyo iken kontrol etmeden kapıyı açmaları her zaman çok dikkat etmeye çalışıyorum motor sürerkende en çok korktuğum şey bunların durup durup birden kapıyı açması

Siz trafikte diğer arabalar gibi sıramı bekliyorsunuz İstanbul da?Ben görmedim daha araba gibi sıkışık trafikte emniyet şeridini kullanmayan motor sürücüsü.İstanbul'da değilseniz bekleriz keşmekeşin içinde şerit dışına çıkmadan dur kalk yaparak sürmenizi diğer araçlarla.
Ha pardon birkere ben araba kullanırken kalmıştım trafikte gördüm bir motorlu dur kalk yapıyodu bizimle,ama acemiydi motor üstünde duramıyordu daha,işte okadar yani bendeki trafikte görmüşlüğüm.
Sorun yolların sadece arabalara göre dizay edilmiş olması.Başka birşey değil.

Abicim, ben araya da giriyorum, emniyet seridine de giriyorum, kaldırıma da çıkıyorum. Ama bunları yaparken kendime bir hak olarak görmüyorum bunu. Bu hareketleri yaparken başıma her türlü is gelebilir ve bunun sorumlulugu bana aittir. Emniyet seridinden git, hiç ses çıkarma, fis fis milletin sağından geç. Ondan sonra sofor de değil yanındaki yolcusundan en sag seritteyken aynaya bakarak hareket etmesini bekle. Olcak is mi bu? Adama bir de fırça kayıyor orda. Burda inilmez orada ineceksin diye. Eee sen de oradan geçmeyeceksin. Adam efendi oldukça uzattı. Oradan gidiyorsan başına her şey gelir. Bunun bilincinde olacaksın, basına gelince vay neden oldu demeyeceksin

Abicim, ben araya da giriyorum, emniyet seridine de giriyorum, kaldırıma da çıkıyorum. Ama bunları yaparken kendime bir hak olarak görmüyorum bunu. Bu hareketleri yaparken başıma her türlü is gelebilir ve bunun sorumlulugu bana aittir. Emniyet seridinden git, hiç ses çıkarma, fis fis milletin sağından geç. Ondan sonra sofor de değil yanındaki yolcusundan en sag seritteyken aynaya bakarak hareket etmesini bekle. Olcak is mi bu? Adama bir de fırça kayıyor orda. Burda inilmez orada ineceksin diye. Eee sen de oradan geçmeyeceksin. Adam efendi oldukça uzattı. Oradan gidiyorsan başına her şey gelir. Bunun bilincinde olacaksın, basına gelince vay neden oldu demeyeceksin

pardon ben yanlış anlamışım özür diliyorum.Sen arkadaşın tavrına sitem ediyorsun.
Haklısın fakat dikkat etmek gerekiyor herşekilde.Fakat bu konusmalarımızdan ne yazıkki bunu yapacak adayların hiçbiri okumuyor veya bu bilgiler onlara hiç ulaşmayacak bence.O kapı gene açılacak ve mutlaka birilerine birşeyler olucak.
Maalesef elden daha dikkatli olmaktan baska birsey gelmiyor.

@capozzz
Bir noktada yazdıklarınıza katılmak mümkün değil; "yolcusundan en sag seritteyken aynaya bakarak hareket etmesini bekle". Trafik eğitimi sadece sürücülere değil yolcu ve yayalar için de geçerlidir. Yolcu ineceği zaman araç sağ şeritte olsa bile aynadan veya kapıyı çok az aralayarak sağdan gelen araç varmı diye bakmalıdır. "Emniyet şeridinde aracın işi ne?" diye sorarsanız. Emniyet şeridi de kurallar dahilinde bazı durumlarda ve bazı özelliklerdeki araçların kullanabildiği bir yerdir. Yani yolcu kendi can güvenliği için kuralara uymak zorundadır. Bilmiyorsa öğrenmelidir. Üstelik yayalara kapalı bariyerli bir yoldan söz ediyoruz.

Son düzenleme:
peki kaza emniyet şeridinde olmasaydı şeridin içinde 2. araç olarak olağan trafikten daha hızlı seyir ederken kapı açıldı kaza oldu. Bu durumda tutanak sonucu ne olur? yani bu durumlarda tutanak tutulmasına yanaşalım mı? VEya bizde çok hasar varsa yinede tutanak tutulup %'lik şansa bırakmakmı cepten ödemek mi makul olur?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gecmis olsun ucuz atlatilmis bir kaza.

@capozzz
Bir noktada yazdıklarınıza katılmak mümkün değil; "yolcusundan en sag seritteyken aynaya bakarak hareket etmesini bekle". Trafik eğitimi sadece sürücülere değil yolcu ve yayalar için de geçerlidir. Yolcu ineceği zaman araç sağ şeritte olsa bile aynadan veya kapıyı çok az aralayarak sağdan gelen araç varmı diye bakmalıdır. "Emniyet şeridinde aracın işi ne?" diye sorarsanız. Emniyet şeridi de kurallar dahilinde bazı durumlarda ve bazı özelliklerdeki araçların kullanabildiği bir yerdir. Yani yolcu kendi can güvenliği için kuralara uymak zorundadır. Bilmiyorsa öğrenmelidir. Üstelik yayalara kapalı bariyerli bir yoldan söz ediyoruz.

Abi, biz şu anda son derece yüksek eğitim standartlarina sahip Yurdum insanından bahsediyoruz değil mi? Düşük eğitimli, cahil Alman, Fransız falan adamlardan bahsetmiyoruz :) Bizler motosiklet sürücüsü olarak kimden ne bekliyoruz? :)

Isin özü ikisi de hatalı. Ama hatanın sonucunda canı yanacak olan motor sürücüsü. O xaman o daha çok hatalı. Oraya giriyorsun herkesten her şeyi bekleyeceksin. Yoksa daha çok video çeker. Demiş ya 'bu ikinci oldu' diye. 5 sene sonra 'ikibininci oldu' diye gene video çeker bu kafayla giderse. Hayır bir de adam kusura bakma dedikçe daha çok Cosmus.

Süpersin :)

Adama soruyosun ya bu kapıyı neden açıyorsun izahını yaparmısın diye . Bende sana soruyum emniyet şeridinde ne işin var bana izahını yaparmısın hayır bence yapamazsın bunun bir izahı yok. Karayolları kanununda motorsikletde otomobil gibi normal şeride gitmek zorundadır yok trafik sıkışık yok herkes gidiyor saçmalık bunlar.O şeritde gidiyorsan bu riskleri göze almalısın. Sen emniyet şeridinde heleki öle kaptırmış gidersen kapıda açılır meteor da düşer. Yani sende biliyosun burası İstanbul neyin nerden çıkacağı belli olmaz. Onun için kesinlikle haksızsın ama iyikide kanunu kuralı bilmeyen birine denk gelmişsin yoksa sana o L300 ün eski kapısını yenilettirirlerdi. :)

Adam kapıyı açarak suç işlemiş ! Peki bizim o şeridi kullanmamız doğrumu ? emniyet şeridini kullanmak yasak diye biliyorum,bilgilendirirseniz sevinirim

Trafik şartları çok kötü istanbul'da, bencede eğer iş expere kalırsa %50 verir gibi görünüyor, yinede iki tarafında meseleyi uzatmaması ikisininde olayda hatalı olduğunun kabullenilmesine işaret, yinede motorsikletlerin trafik keşmekeşinden kurtulmak için sağ ya da emniyet şeridini kullanması kaçınılmaz, bu sebepten yine fazlaca dikkat ve temkin bizlere düşer kanımca.

Motosikleti
Cbr 650F
motorcu arkadaşın ilk cümlesi

sen burda niye kapı açıyorsun? iyide adam belki kusacak emniyet şeridinden biri geliyor mu diye bakmaz ki.

maalesef hepimiz için geçerli emniyet şeridinde giderken daha yavaş gitmeliyiz yine ufak hasarla atlatılmış bi kaza.

malum yolcular inerken aynayı kullanıpta inmezler. şoföre baksana gelen giden var mı ona göre kapıyı açim mi diye soracak yolcu çok çok nadir çıkar

Merhaba arkadaşlar 10 gün kadar önce kapı tam yanımda açılması ile birkaç takla atmamla sonuçlanan bu videodaki kadar ucuz atlatamadığım bir kaza geçirdim. Tutanak yapılırken olay yerinde değildim ambulansla hastaneye kaldırıldım. daha sonra tutanağı aldığımda 8 de 8 suçlu bulunduğumu öğrendim.Karşı tarafın kapı hasarı da benim trafik sigortamdan karşılandı, Motorum da ki 17.000 TL hasarı da cabası. Kapının ilk temas noktası olan dizimin de iyileşecek olması sevindirici. Çok çok çok dikkatli ve yavaş olmamız gerekli.

Tekerimize taş değmemesi yolumuza kapı açılmaması dileğiyle...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar