- Konu Yazar
siz 100cc altı motorlu taşıtlar için ehliyet ve plaka gerekmediğini mi sanıyorsunuz?
Pardon 50 cc altı olacaktı. Onda da hep çocuklar için cross motorları çıkıyor. 100 cc altı plaka ve MTV'den muaf oluyor.
Dostum motorun gayet güzel, ona lafım yok. Harcamışsın üzerine epeyce, zevkine göre yaptırmışsın her şeyi. Sıkıntı şurada başlıyor, benim beğendiğim aksesuarı sen beğenmezsin. Mesela o kafa grenajına oldum olası gıcığımdır ben. Özel bir sebebi de yok, sevmem sadece. Mesela ben alsam senden bu motoru, o kafa grenajını söker depoya atarım. Çantalar gayet güzel olmuş ama bir başkası da onları beğenmeyip işte biraz daha uzun biraz daha köşeli veya oval olanını isteyebilir. Sen airbrush tercih etmişsin, ben depoya kılıf giydirmeyi severim. Kısacası elindeki motosiklet çok güzel ancak aksesuar fiyatlarını hesaba katarsan muhtemelen satamazsın. İhtiyacım yok, değeri bu satılmazsa satılmasın diyorsan sorun yok, zaten her şeyi yaptırmışsın, binersin keyifle. Ancak satmam lazım dediğin anda seçenek şu: Aksesuarları söküp motoru stok haline yakın satmak, aksesuarları ayrıca satmak.
Çünkü aksesuarlar dahil olunca isteyeceğin meblağ motorun sıfırının üzerinde, bu da insanları sıfıra yönlendirir. Keyif işidir bu diyeceksin belki, iyi de keyfi için bunu yapan kişi, bizzat kendi keyfine göre yaptırmayı tercih etmez mi?
Doğru. Zaten ilanda istenmeyen aksesuarları çıkarıp fiyattan düşeceğimi belirtmiştim önceki mesajlarda.