Scooter mı Cub mı

6-7 bin km kadardır şehir içi honda spacy scooter kullanıyorum enjeksiyonlu (tek marş çalışır, rölanti ayarı kaçmaz, ha bire stop etmez)otomatik vitesli, rahat, pratik, sıkıntı çıkarmıyor
bunlar iyi yanları
ışıklarda durunca her scooterın olduğu kadar geç tepki veriyor gaz açmalara, virajlarda korkutuyor küçük teker yerde su birikintisi bile görünce yaratık görmüş gibi kaçmaya sebebiyet veriyor
bunlar eksi yanları
debriyajla hiç uğraşmadım, uğraşmakta istemiyorum, evde bir motosiklet sığacak kadar yer var

scootarın bu artılarından vazgeçip enjeksiyonsuz cub (yamaha crypton) almaya değer mi ??

Son düzenleme:
Bence değmez, iyi bir lastik alıp devam edin derim ya da uygun bir büyük tekerlekli scooter bulup devam.

Super Moderator
Scooter eksi ve artıları belirtmişsiniz, pek Cup sizin için ne getiri sağlayacak? Sadece tekerleklerinin büyük olması mı? Yahu ben scooter Fanıyım..:) Ne cup nedir :)

Motosikleti
600RR
cuplara laf ettirmem hacıı orada duracan

cup scooterdan daha az yakar (2litre)
lastikleri daha büyüktür
aktarması zincirli olduğu için daha seri kalkar
orta sehpası olduğu için bacak arana koli kıstırıp taşırsın
zırt pırt arıza çıkartmaz

ben bunlar için cup aldım :)

lastikleri daha büyüktür

Yürü be snapi kim tutar seni Forever Cub <3

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

lastikleri daha büyüktür

Zırt pırt arıza çıkarmaz???

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/152670-lanet-olsun-snapy.html

Cublara laf ettim snappy reyizin dayağını yemeden kaçayım :p

Bence değmez, iyi bir lastik alıp devam edin derim ya da uygun bir büyük tekerlekli scooter bulup devam.

lastik ebatları da tuhaf öne Michelin power pure buldum 2 hamurlu :) arkaya da michelin s83 mü öyle bişeydi. Problemsiz bi motor yapmış honda jantları da biraz büyük olsaydı iyimiş

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

Scooter eksi ve artıları belirtmişsiniz, pek Cup sizin için ne getiri sağlayacak? Sadece tekerleklerinin büyük olması mı? Yahu ben scooter Fanıyım..:) Ne cup nedir :)

cub un tekerlerin büyük olmasıyla virajlar daha rahat olur bir de ıslak performansı artar tabi enjeksiyon olmayınca rolanti dengesizlesecek tek marş calısmayabilecek rahatlık pratiklik konfor gidecek kalsın bakalım spacy kullanmaya devam
honda sh125 sh mode vb modelleri de getirmiyor ki arkadaş

biri "cub nedir? " diye sormuş ya cevap verelim deyi geldik:cherry:

sene 2009 yamaha 125 lik scooterim var aynı mesafeyi haftalık olarak gidiyorum 15- 20 tl arası benzin parası veriyorum, scooter resmen benzini içiyor, bunlara binenlerin neden arabaya binmediklerini anlamıyorum çünkü arada benzin yakma yönünden pek fark yok...

2010 dan beri cub kullanıyorum daha aynı mesafede 12- 13 lira benzin parasına yeni geldim. üstelik bunca yıl ve zama rağmen.

ayrıca scooter dediğin motor mekaniği güvensiz sandık gibi patur kütür devriliveren motordur. cub motorlarla ne dağlardan bayırlardan indim ne badireler atlattım ki scooterle ayakta durmana imkan yoktur o durumlarda.

ama benim scooter değil de cub tercih etmemin asıl sebebi büyük baba scooter de olsa burgman bile olsa bu makinalar vitessiz aynı ayar bas git tarzı beni cidden sıkıyor. zevk alamıyorum bu motorlardan...

Super Moderator
lastik ebatları da tuhaf öne Michelin power pure buldum 2 hamurlu :) arkaya da michelin s83 mü öyle bişeydi. Problemsiz bi motor yapmış honda jantları da biraz büyük olsaydı iyimiş

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

cub un tekerlerin büyük olmasıyla virajlar daha rahat olur bir de ıslak performansı artar tabi enjeksiyon olmayınca rolanti dengesizlesecek tek marş calısmayabilecek rahatlık pratiklik konfor gidecek kalsın bakalım spacy kullanmaya devam
honda sh125 sh mode vb modelleri de getirmiyor ki arkadaş

Kendi cevabını bulmuşsun hakkında hayırlısı :)

DKN

cup yarışları başlar yakında. piyasa yapmadan bida düşün bence :D

Yamaha crypton'da sıkıntı çekmezsin kalite olarak.150000 km bir sorun yaşamadım. Avantajlarından birisi köy yolları ve toprak yollarda faydasını görürsün.

cub köy-yazlık motorudur, scooter şehir motorudur. Bence tabi ki scooter. spacy üzerine cup almak attan inip eşşeğe binmek gibidir. lastiklerini michelin falanla değiştirirseniz sıkıntı olmaz.

Yamaha crypton'da sıkıntı çekmezsin kalite olarak.150000 km bir sorun yaşamadım. Avantajlarından birisi köy yolları ve toprak yollarda faydasını görürsün.

150000 km diyorsun motor yapılmadı mı o km ye kadar ?? evet cub köy yoluna toprak yola daha iyi gelir scootera göre ama benim motorun şehirden çıktığı yok zaten

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------

Kendi cevabını bulmuşsun hakkında hayırlısı :)

motor üzerinde bulunulan her saniye temkinli olmak gerek scooter olunca daha da temkinli :) sağol Allah razı olsun hepimizin hakkında hayırlısı

Oyunageldim bence forumda cub denince bilirkişidir. Bir insan cub sınırlarını bilmek isterse oyunageldim in yazılarını takip etsin derim.

6 ay kadar Honda Wing go cub sonrasında da Honda spacy alfa kullanan ve hala spacy alfaya devam eden biri olarak görüşlerimi paylaşmak istedim. Yakıt tüketimi ile başlayalım. Bazı scooterlar çok yakabilir ama yeni nesil enjeksiyonlu scooterlarda durum bence bariz farklı. Cub motorumla 100 km de 1.7-2.0 litre yakarken şu an kullandığım spacy alfada da durum tamamen aynı. 100 km de 2 litreyi hiç geçemedim. Hatta 100 km de 1.6 litre ortalamasını bile tutturduğum oldu bu scooterla tabi tapagaz değil. 20 liralık benzinle 300 km ve fazlası oluyor. Şehir içi ağırlıklı kullanılacaksa scooter yokuşta, dönüşte, trafikte çok daha fazla memnun etti beni. Tek handikap bence de ıslak yolda lastiklerin kayabilmesi. Stok lastikleri hiç kullanmadan Michelin ile değiştirmeme rağmen özellikle ıslak yolda cub kadar güvenli değil. Ancak bu durumun birazcık dikkatle kolaylıkla üstesinden gelinebiliyor. Belki kış bazlı daha dişli lastikler ile yağışlı havalarda daha iyi olabilir. Özellikle şehir içi kullanımında scooterın çok ciddi bir üstünlüğü var diyebilirim. Toprak ya da stabilize yollarda ve köy yollarında da cub motor öne çıkacaktır. Scooterda soğuk havalarda Sabah jikle derdi yok. İlginç olarak cub motorum yan rüzgarlardan çok ciddi etkilenmesine rağmen Scooterda spacy alfa için şöyleyeyim cub motorun 1/4 ü kadar etkileniyor. Cub motorda orta rüzgarda savrulurken Scooterda daha sert rüzgarlarda gram çizgimden çıkmadım. 80-90 km hızlarda scooter çok daha sessiz ve konforlu. Spacy alfada yaşadığım ayrı bir sorun 80-100 km üzeri sürüşlerde selenin ağrı sebebi olması. Cub motorda sele ağrısı daha azdı. Tüm olarak bakıldığında şehir içinde scooter cub motordan bence en az 2 gömlek daha üstün

Forumdan Uzaklaştırıldı

lastikleri daha büyüktür

ben Lifan scooterında bacak arasına senin motoru ve artçı olarak da seni yükler taşırım yeğenim,orta sehpası da var,aslan besleyen yemini hesap etmez,2 Litreden fazla yaksın bu durumda :) ben bu ihtimali düşünerek almadım tabii,kelepir buldum aldım.tek sıkıntısı yol dışı rotalarda bir cup kadar rahat değil,lastikler küçük.

Ama cub kullanmak da ayrı bir keyiftir tabii.istersen yan çanta bile takılabilir.ha söyle 70-80 kiloluk,20 hp civarında sağlam torklu bir cup yapsalar,enduro niyetine kırda bayırda bile kullanılır

Son düzenleme:
scooterle 100 km de 2 litreyi hiç mi geçmedin yoksa 3,5 litrenin altına hiç mi düşmedin? hadi 110 cc olduğu için 3 litre diyelim enjeksiyonun çok az bir farkı olduğunu söyleyenler mi yalancı yoksa?

ha tabii bu iş zevk meselesi, yarım litreyle 500 km gitse de scootere binmem o ayrı. 1,5 yıl bindim scootere o kadar güvensiz motorlar ki lastiklerini michelin değil neyle değiştirirsen değiştir devriliyor. sandalyede oturur gibi oturduğundan motora hakim olamıyorsun mesele bu. zaten bu motorların çıkış noktasındaki fikir " bayanlar için rahat bir motor yapmak " tır. sonrasında şehir içi kısa mesafe pizzacı motoru oldular yani genelde küçük esnafın iş için kullandığı motorlardır.

o sebepten motordan anlayan kişi bir vitesli ile scooteri kıyaslamaz zaten.

150000 km diyorsun motor yapılmadı mı o km ye kadar ?? evet cub köy yoluna toprak yola daha iyi gelir scootera göre ama benim motorun şehirden çıktığı yok zaten

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------

motor üzerinde bulunulan her saniye temkinli olmak gerek scooter olunca daha da temkinli :) sağol Allah razı olsun hepimizin hakkında hayırlısı

15000 km yukarıda bir tane sıfır fazla kaçmış.

Yeşili seven bir insanım ben kendi ihtiyaç ve beklentilerime göre aldım bu motoru,sen de tercihleri belirle ona göre al.

üç yıl innova 125 kullandım,10 bin km yol yaptım.
şuan x-city 250 kullanıyorum.innovadan aldığım keyfi
x-city den almadım açıkçası.scotter virajda yatmıyor
yatmaya kalkıyorsun direniyor,yatırsan arka teker yatıp kalacak gibi ürkütüyor.
bozuk yolda scooter zıplayıp duruyor ,rahat vermiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar