Öğrenci için cruiser önerisi

Selamlar herkese.

Yıllardır içimde olan motosiklet sevdasını artçılıktan sıkıldığım için artık gerçekleştirmeye karar verdim. Motosiklet hakkında gram tecrübem olmasada uzun zamandır 250lik SS ve Cruiserler arası gidip geliyordu gönlüm. Her ne kadar çok zıt sınıflar olsada. Hala kararsız olmama rağmen cruiserlerin daha çok işimi göreceğini düşündüm.
İlk defa motosiklet alacağım ve kullanması hakkında teorik bilgim var pratik bilgim yok. Bu konuyu sadece bilgi alma ve kafamdaki düşünceleri netleştirme amacıyla açtım. Yakında motosiklet için ehliyet kursuna başlayacağım. Ardından yeterli parayı denkleştirebilirsem Honda'nın sürüş eğitimlerine gitmeyi planlıyorum.

Kendim hakkında bilgi vereyim
21 yaşındayim, 3 senelik aktif otomobil kullanıcısıyım Ankara'da, 178cm boy ve 80 kg ağırlındayım.

Tecrübeli cruiser kullanan abilerime ve yaşıtlarıma birkaç sorum var.
1)Fiziksel şartlarım başlangıç motoru açısından cruiser gibi ağır bir motoru kullanmaya yeter mi?(200-250cc arası düşünüyorum farklı bir öneriniz varsa her türlü eleştirinize açığım.)

2)Cruiser motosiklet güvenlik ekipmanları SS ekipmanlarından farklımı? (kask tipi giysi vs.)

3)Öğrenciyim dolayısıyla az yakan sorunsuz bir cruiser modeli arıyorum kafamda GV250 var ama pahalı geliyor biraz daha uygun yollu dayanıklı önerileriniz var mı? (Şehir içi kullanım ve şehirler arası gideceğim ortalama 250km)

4)Geçenlerde bir ehliyet kursunu aradım bana motosiklet ehliyeti için 500tl kurs ücreti fiyatı verdiler diğer masraflar falan 800 tl yi bulur dediler. Motosiklet eğitimi veriyor musunuz diye sordum, veriyoruz dediler ardından motosiklet kullanmayı biliyoru musunuz diye sordu telefondaki zat, bilmiyorum dedim. O zaman veremeyiz dediler şaşırdım kaldım. Bilsem neden eğitim alayım? Kısacası ehliyet kurslarına motosiklet eğitimi alınabilir mi?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın her türlü yorumunuza açığım. Tekeriniz düz bassın...

Öncelikle bu ehliyet kurslarına lisans verenlere içimden küfrederek konuya gireyim.

Cruiser motorlar sele yüksekliklerinin fazla olmaması nedeniyle gerektiğinde kontrolün ayakla sağlanabilmesi açısından iyidir. Çünkü aceminin mutlaka bir yerlerde ayağından destek alması gerekecektir. Ancak diğer yandan bunlar ağır motorlardır ve bazı manevraları, U dönüşlerini yapmak zordur. Devrildiğinde ayakla desteklense de ayağınızı altına alabilecek kadar ağırdırlar. O yüzden başlangıç için uygun olduklarını düşünmüyorum.

GV250 de bana göre başlangıç için fazla cüsseli ve güçlü bir motor. Ben olsam onun yenine Kuba Superlight 200'ü tercih ederdim. Çok daha uygun fiyata güzel bir motosiklet. Örnek ilan :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kuba-738-km-de-temiz-superlight-200-238574494/detay

1)200-250 cc cruiseri başlangıç motoru olarak kullanabilirsin..

2)Cruiser motosiklet güvenlik ekipmanları SS ekipmanlarından farklı değildir.. Cruiser kullanıcıları görüntü itibari ile açık kask yada ince deri yelek falan giyerler ama..sen yinede kapalı kask ve korumalı mont almaya bak.. düşersen yelek ve açık kask hiç bir işe yaramaz..

3)kuba sl 200, mondial vulture yada kt150 yede bak derim.. başlangıç için ideal olabilecek güzel motosikletler..

4)Türkiye de kurslar genelde eğitim vermez.. sadece resmi prosedür için var.. araştırır ve ısrar edersen bazı kurslarda temel eğitim veriliyor..öyle profesyonel birşeyde bekleme.. 2-3 saat motosikleti sürdürürler hepsi o...

DKN

Selamlar herkese.

Yıllardır içimde olan motosiklet sevdasını artçılıktan sıkıldığım için artık gerçekleştirmeye karar verdim. Motosiklet hakkında gram tecrübem olmasada uzun zamandır 250lik SS ve Cruiserler arası gidip geliyordu gönlüm. Her ne kadar çok zıt sınıflar olsada. Hala kararsız olmama rağmen cruiserlerin daha çok işimi göreceğini düşündüm.
İlk defa motosiklet alacağım ve kullanması hakkında teorik bilgim var pratik bilgim yok. Bu konuyu sadece bilgi alma ve kafamdaki düşünceleri netleştirme amacıyla açtım. Yakında motosiklet için ehliyet kursuna başlayacağım. Ardından yeterli parayı denkleştirebilirsem Honda'nın sürüş eğitimlerine gitmeyi planlıyorum.

Kendim hakkında bilgi vereyim
21 yaşındayim, 3 senelik aktif otomobil kullanıcısıyım Ankara'da, 178cm boy ve 80 kg ağırlındayım.

Tecrübeli cruiser kullanan abilerime ve yaşıtlarıma birkaç sorum var.
1)Fiziksel şartlarım başlangıç motoru açısından cruiser gibi ağır bir motoru kullanmaya yeter mi?(200-250cc arası düşünüyorum farklı bir öneriniz varsa her türlü eleştirinize açığım.)

2)Cruiser motosiklet güvenlik ekipmanları SS ekipmanlarından farklımı? (kask tipi giysi vs.)

3)Öğrenciyim dolayısıyla az yakan sorunsuz bir cruiser modeli arıyorum kafamda GV250 var ama pahalı geliyor biraz daha uygun yollu dayanıklı önerileriniz var mı? (Şehir içi kullanım ve şehirler arası gideceğim ortalama 250km)

4)Geçenlerde bir ehliyet kursunu aradım bana motosiklet ehliyeti için 500tl kurs ücreti fiyatı verdiler diğer masraflar falan 800 tl yi bulur dediler. Motosiklet eğitimi veriyor musunuz diye sordum, veriyoruz dediler ardından motosiklet kullanmayı biliyoru musunuz diye sordu telefondaki zat, bilmiyorum dedim. O zaman veremeyiz dediler şaşırdım kaldım. Bilsem neden eğitim alayım? Kısacası ehliyet kurslarına motosiklet eğitimi alınabilir mi?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın her türlü yorumunuza açığım. Tekeriniz düz bassın...

125 cc bi scooter alıp onunla tecrübe kazanmak daha doğru. basamakları sırayla çıkarsanız sorunsuz tepeye varırsınız. ekipman en önemlisi. gv250 nasıldır bilmiyorum grupları falan varsa sorarsanız sıkıntılarını şikayetlerini. ehliyet içinde gis akademiye başvurun orayı öneriyo gidenler

Merhaba kardeşim. Bende senden yalnızca 3 yaş büyük bir chopper kullanıcısıyım.
Fiziksel özelliklerin açısından cruiser tarzı bir motor kullanmana engel yok, rahat edeceğini düşünüyorum.
Gv 250'ler sıfında fiyat ve kalite orantısında eşsiz makineler. Bunun yanı sıra sana bir efsaneyi hatırlatmak istiyorum. Yamaha Virago.
250 cc lik modeli gv 250'den biraz hesaplı olabilir.
Muhtemelen bulacağın motor da 11-12 yaşın üzerinde olur. Ancak Virago serisi Yamaha'nın ürettiği en sıkıntısız, en orantılı motorlardandır.
Gv 250'ye göre kasası zayıf, performansı fazladır.
Bu arada ben a2 için kursa 200 lira gibi bir fiyatla kayıt olmuştum. Çok geldi ama 5 yıl geçti. Araştır derim.
Şimdiden hayırlı olsun, kesinlikle motor almadan ekipman almalısın.
Gerçekten seri bir motor. Aksesuar zenginliği de cabası. İstediğini tak motora :queen:

Ekipman işin gelince.. Elbette ekipmanın en büyük özelliği bizleri gerektiğinde hayatta tutmak. Bunun yanı sıra gideceğiniz mekana, ortama göre giydikleriniz ne kadar değişiyorsa motor'da böyle birşey.
Kullandığın motor tarzına göre ekipman tarzları değişir, amaç aynıdır.

falcon freedom250 bak. sl200 güzel motor ama hakettiğinden neredeyse 2000tl fazlaya satılıyor. :farao:

Öğrenci için ideal az yakan tavsiyem keeway superlight 👍🏻

Son düzenleme:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/154926-cruiser-baslangic-yardim.html bu basliktada yardıma ihtiyacım var

Senden 2 cm kısa, 2 kilo da hafifim. Benim motor, yaptığım eklentilerle beraber 300 kilo. Hiç zorlanmadan kullanıyorum. Ağırlığı taşımaktan yana sorunun olmaz, ama bazı püf noktaları öğrenmen lazım. Motoru daima sıfır noktasında (yere tam dik şekilde) tutmalısın. Hafif eğimli alanlarda park ederken ya da yavaş manevra yaparken, yokuş aşağı ve yukarı durumda 180 derece dönmek için, yokuş aşağı ve yukarı durumda motoru geri geri hareket ettirebilmek için nelere dikkat etmen gerektiğini öğrenmelisin. Sadece başlangıç eğitimleri ile yetinme. Reşat Arbaş'ın Motosiklet Teorisi adlı çok güzel bir kitabı var. Mutlaka alıp okumanı tavsiye ederim.

Tam kapalı kask her zaman en iyisidir. Tam kapalılar arasında race modellere daha yatkın şekilde olanlar var evet, ama genel olarak mat siyah tam kapalı orta ve üstü markalarda bir kask işini görecektir. Montlarda deri olan makbuldur elbette, ama bu işler bütçe meselesi. Önce gene siyah bir tekstil mont senin işini çok güzel görür.

Daelim Daystar'da tıpkı Gv250 gibi Kore malı iyi bir motosiklet, ama fiyatları hakkında bilgim yok. Genel olarak arkadaşlar güzel makineler tavsiye etmiş. Zaten bu aralar siyah modeller moda. Kromdan ne çektiğimi bir ben bir de Allah bilir. Krom (bana göre) çok güzel ama her gülün bir dikeni var. Aman kılcal çizilmesin, aman iyi parlasın, aman sık sık silmezsek matlaşır derdi yedi bitirdi beni.

Ehliyet kurslarından eğitim falan bekleme, burası Türkiye :) Sen başlangıç eğitimini kursa falan yazılmadan önce al kardeşim. İlk önce ona git. Ondan sonra yazılacağın kursta sadece seni sınava sokacağı motosikletin durumuna bak. Çoğu kursta artık haşatı çıkmış motorlar var, bu durum sınavda çok zorlar seni. Şöyle bir üzerine bin, olduğu yerde bile anlarsın alet dökülüyor mu, kıçı başı oynuyor mu diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar