EQULIBRIUM
Motor arkadaşın, ben ne zaman karşıya geçer resim çekerim orası faili meçhul arkadaşa söylerim bir kaç resim çeker burda paylaşır.
Bende Ankaradayım fakat bizim araç -10 kadar 2050 kullanılmasını yazmış.Olmazsa diğerleri demiş.Bulunduğunuz bölgeye göre yağ seçimi yaparsanız daha iyi olur önümüz kış 10/40 kullanmanızda fayda var. Ben şu ana kadar castrol 10/50-15/50 kullandım, ara bakımda 10/40 yağ koyacağım.
Bende Ankaradayım fakat bizim araç -10 kadar 2050 kullanılmasını yazmış.Olmazsa diğerleri demiş.
pulsar 200 kullanan-satın alan arkadaşlara söylüyorum , araştırdğım kadarıyla;
- son sürati 140-150 arasında
- konforu olmayan
- şehir içinde kullanımı pek rahat olmayan
- ve 200 lük motora göre çok çok pahalı olan
- üzerine biraz daha koyulsa daha güçlü bi motor alınabilen
- türkiye de pek duyulmamış veya yeni bir marka oluşundan
- ikinci el piyasasının henüz tam olarak oluşmadğından
- satmyaya kalktığınızda size zarar ettirecek bir motoru
sadece şeklim veya tarzım olsun diye 10 bin lira verip , 200 lük makinaya binip 600 lük gibi göstermeye çalışmak hangi kafanın ürünü acaba ??
türkiyede 8-10 bin liraya aldğınız motor (ki 8-10 da etmez benim gözümde) hindistanda ne kadara satılıyor bileniniz var mı ?
kusura bakmayında ya sizin paranız bol yada kazık yemeyi seviyorsunuz.
pulsar 200 kullanan-satın alan arkadaşlara söylüyorum , araştırdğım kadarıyla;
- son sürati 140-150 arasında
- konforu olmayan
- şehir içinde kullanımı pek rahat olmayan
- ve 200 lük motora göre çok çok pahalı olan
- üzerine biraz daha koyulsa daha güçlü bi motor alınabilen
- türkiye de pek duyulmamış veya yeni bir marka oluşundan
- ikinci el piyasasının henüz tam olarak oluşmadğından
- satmyaya kalktığınızda size zarar ettirecek bir motoru
sadece şeklim veya tarzım olsun diye 10 bin lira verip , 200 lük makinaya binip 600 lük gibi göstermeye çalışmak hangi kafanın ürünü acaba ??
türkiyede 8-10 bin liraya aldğınız motor (ki 8-10 da etmez benim gözümde) hindistanda ne kadara satılıyor bileniniz var mı ?
kusura bakmayında ya sizin paranız bol yada kazık yemeyi seviyorsunuz.
Bu tartışmaları yapalı bir buçuk yıl oldu ama yine de cevap yazayım eksik kalmasın :
- Evet son sürati o kadar. 200 cc için gayet iyi...
- Doğrudur konforu yok
- Aksine şehir içinde kullanımı son derece kolay. Zaten yapılış amacı bu...
- Üzerine biraz daha koyulursa turşusu çıkmış daha güçlü bir motor alınabiliyor. Tercih meselesi...
- Türkiye'de şu anda gayet tanınır durumda
- ikinci el piyasası oturdu
- Aksine ikinci el piyasası olması gerekenden de yüksek
Şimdi bu yazdıklarıma göre ikimizden biri tamamen yanılıyor. Bu motora 600'lük gibi gösterilen 200 cc motor diyorsak, CBR125 ve YZF-R125'e ne demek lazım acaba ? Hatta tüm 250 cc modeller için de aynısını söyleyebiliriz. Evet motor Hindistan'da 3000 TL ama orada Duke 390 da 8000 TL.
Bi bitmediler arkadaş, bi bitmediler. Tamam hah, artık gelmezler sevinçle motorumuzun keyfini paylaşırız diyoruz bir tanesi daha damlıyor muhabbete limon sıkmaya. Ya sabır!
Dostum aslında etki tepki meselesi deniyor buna. Herkesin malı kendine güzeldir o ayrı mesele de o kadar çok abartı reklamı ve savunmaları oldu ki ben bile olumlu bakarken olumsuz bakmaya başladım.Herneyse o ayrı mevzu.
Ben kullandığım kadarıyla gördüklerimi yazayım(7-8 ay civarı haşır neşirliğim oldu).
- Son sürati motorun canına okursan 140-150 civarında. Çok da sorun değil açıkçası.
- Konfor konusunda herkes hemfikir sanırım
- Şehir içi kullanımı çok da kolay değil boy biraz kısaysa.Çok yüksek makina. Açıkçası ben benim CRF ile (daha yüksek olmasına rağmen) daha rahat hakim oluyorum motora.
- Üzerine 1000 koyup 2013 model 2500 km de üzerinde çizik olmayan bir CRF 250 L aldım. Çok da iyi yaptım.0 pulsardan daha iyi durumda.İzmir'e yolun düşerse bekleriz misafirimiz olursun. Hem de motoru gösteririm ne demek istediğimi daha iyi anlarsın
- Açıkçası kullanıcıları dışında tanıyan yok. Çok eski makina olmasına rağmen MZ bile daha çok tanınır durumda...
- İkinci el piyasası yüksek ama o fiyatlara satış yok. İlan tarihlerinden kontrol edilebilir
Benim görüşüm aslında ikiniz de yanılmıyorsunuz. Beklentileriniz farklı ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------
Forum kimsenin tekelinde değil bildiğim kadarıyla. Yanılıyormuyum?
siz beni anlamakta zorluk çekiyorsunuz benim dedğim olay
- CBR125 ve YZF-R125 ile kıyaslama olayı değil bikere
- ayrıca marsda da yaşamıyorum vergiden tabiki haberim var ,yılda 10 bin tl vergi ödüyorum ben.
- 200 lük motora göre pahalı dedim çnkü aynı paraya 500 lük 600 lük motor satanlar var.
- bakın tekrar söylüyorum siz bu motora sadece şeklinden ötürü biniyorsunuz ve ben sizin sadece bu şekilden ötürü o kadar para vermenizi ve karşılığında çok büyük bir güç bulamamanıza acıyorum.
- madem bu kadar şekilcisiniz hadi 200ns yi satıp rs 200 alın ne değişecek arkadaşlar?? rs 200 , 200 ns nin giydirilmiş hali bu forumda bunlarda tartışılıyor ve kimse sadece şekli daha iyi diye rs 200 alma taraftarı değil çnkü sadece şekil için fazladan 2 bin tl fiyat koymuş adam.
bu akıl mantık işimi ? sizin düştüğünüz durumda bunun aynısı bunu anlamak bu kadar zor mu?