ders çıkarılacak bir durum gibi neden değerlendiriyor bu konu anlamış değilim....önce bu videodan bahsedelim adamı ne olursa olsun hayatını tehlikeye sokuyor..adam buna kızarak tepki veriyor yanına gelip bağırdığında yaşlı oldugunu fark edince susuyor ve sesini çıkarmıyor bu videoyu bu şekilde izleyin birde hemen başa trafik kuralcı kesiliyorsunuz tek bir açıdan değerlendiriyorsunuz sadece videolardan izleyen tanıyan birisiniz gerçek yaşamda görüyor musunuzda trafiklerde canlı şahit oluyormusunuzda hiç bu şekilde küçük geçmeleleri sağlamaları yapmyor gibi konuşuyor atarlanıyorsunuz burda...yapmayın arkadaşlar siz bari yapmayın artık.....!!!anlatabildim mi motorkafa biraz
Ders çıkarmaktan kastım sağından geçmemek değil. Ben de geçiyorum araçların sağından.
Taksinin, otobüsün, dolmuşun, hepsinin sağından geçiyorum.
Fakat paylaştığın görüntüde taksicinin kararsız olduğu çok belli.
Önce sağdan gidiyor gibi, sonra iki şeridi ortalıyor, sola geçecekmiş gibi duruyor, tekrar sağa yöneliyor. En sonunda da sağa kırıyor.
Ortada böyle bir durum varsa; korna çalarak, selektör yaparak uyarırsşın adamı. Baktın hala senin farkında değil, o zaman uzaktan temkinli takip etmeye devam edersin. ta ki ne yapacağı netleşinceye veya seni fark edinceye kadar.
Taksicinin yaptığı bir şey yok, adam suçsuz demiyorum.
Ancak trafikte ilk hatayı her zaman kendinde aramalı, kendini sorgulamalısın. Özellikle de motosiklet sürüyorken.
Bunu yapmayı başarabilirsen hem daha güvenli sürersin, hem daha sakin olursun. Sakin olman da sana ekstra bir güvenlik sağlar.
Özetle, ders çıkarmıyorsun derken anlatmak istediğim buydu. Yani senin önceki videolarında da benzer durumlar var. Ama hala aynı sorunu yaşıyorsun. Belli ki trafiği okumakta zorluk yaşıyorsun.
Daha çok sürmelisin, eğitim videoları izlemelisin, bütçen uygunsa eğitime gitmelisin. Ve kesinlikle sakin olmalısın.
Bol şans.