23 yasindayim ve hayatimin 19 yili istanbulda gecti. Cocuklugum ne kadar guzeldi. Insanlar saygili, trafik daha az, komsuluk iliskileri iyiydi. Mahallemizde kim kurt, kim turk, kim ateist, kim musluman bilmezdik. Simdi dondum baktim cocuklugumun gectigi yere, arapca tabelalar, telefondan muzigi son ses acmis anlamsizca dans eden apaciler, bozuk yollar, adim basi dilenciler...
Ara ara istanbula donmeyi dusunuyorum ozellikle okulum bitince. Ama 1 gun bile yetiyor nefret etmeye. Su an eminonundeyim, onceden saraydaki tatlilarin bir tadi, balik ekmeklerin bir tuzu olurdu. Simdi nerede? Taksim onceden bir kultur barindirirdi. Simdi resmen kapitalizmin merkezi olmus, kimlik bunalimi yasayan genclerin adresi. (Istisnalar haric) Onceden tinerciler bile bir baskaydi. Uzuluyorum dunyanin en guzel sehirini el birligiyle curuttuk. Artik antalyada bozmaya basladi, insallah yapabilirsem avrupa ulkelerinden birine yerlesecegim.
Istanbulda yasayan arkadaslar lutfen daha dikkatli olun. Umarim bir hanzonun kullandigi arabanin altinda kalmazsiniz.
Haklisin.
Gecen hafta antalya-kundu'daydım fuardan pek cikamasamda gordugum butun motorcuların ekipmanlari hemen hemen tamdı 1-2 apaci istisna tabiki heryerde var onlar.
2 senede izmirde yasadim cidden istanbul yasanacak yer degil. Izmirde hep cevirme olur apaci motorlari baglarlardi. Istanbulda 2. Senemi bitirdim baglanan motoru 1 kere gordum.
Tekeriniz düz bassın