merhaba forumda yeniyim. motosiklette de yeniyim

geçen hafta ben de 06 plakalı tvs rtr apache'me sigorta yaptırdım. evden çıkmadan önce 2 tane internet sitesinden ortalama fiyat öğrenmeye çalıştım. 2sinden de internet sayfasından bilgi alamadım. teki sonrasında mesaj attı bizi arayın fiyat öğrenin diye. diğeri de aradı direk bakalım mı sizin için dedi. tamam dedim 1073 lira mı ne dedi şaka gibi. dedim motor zaten kaç para ne diyonuz

işte yaştan falan sanırım beyfendi dedi(bu arada 22 yaşındayım ve ilk aracım(genç yaştan ve ilk araçtan dolayı da yüksek çıkıyomuş sigorta fiyatı)
daha sonra emniyet müdürlüğünün altındaki sigorta acentelerinden birine gittim. orda 4-5 tane sigorta şirketinden fiyat aldılar. adamlar hepsinin şubesi gibi mi ne çalışıyodu tam çözemedim o olayı

velhasıl kelam 4-5 tane fiyat çıkarttılar bana farklı farklı sigorta şirketlerinden 1400 ile 273 lira arası değişen

tabiki 273 liralık olan şirkete yaptırdım sigortamı(demir sigorta). demem o ki farklı farklı fiyat çıkıyo sigorta acentelerini gezmende fayda var. bu dediğim gibi bi yere denk gelirsen hepsinden fiyat alıyolar en uygun fiyatı söylüyolar başka yere de gitsen değişmiyo..
bu arada sigortacının dediğine göre 1400 lira falan isteyen şirketler o sene motosiklet sigortası yapmak istemedikleri için yüksek fiyat çekiyolarmış..