windows 10 ile gelen bir dert

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Herkese iyi aksamlar arkadaslar.
Konu basligini windows 10 olarak açtim ama aslinda problemin ondan mi yoksa laptopumdan mi kaynaklandigini bilmiyorum.
Zaten konuyu da bilmedigimi sormak için açtim.:)

Laptoplarimizin mause olarak kullandigimiz bir bölümü var biliyorsunuz.
Daha önce windows 8 yüklüyken açik pencereleri iki parmagimi bu bölümün üzerine koyarak asagi yukari kaydirabiliyordum.
Bu çok pratik bir mevzuydu benim için.
Geçen hafta windows bedava windows 10 teklif edince bedava sirke baldan tatlidir ata sözünü düstur edinmis bünyem dayanamadi ve yeni windowsu yükledim.
Dogrusu gayet memnunum.
Fakat yeni windows ile birlikte benim bu iki parmakla sayfalari kaydirma lüksüm kayboldu.
Simdi ya mausu kaydirma çubugunun üstüne ve ya altina götürerek ya da ok tuslarini kullanarak sayfalarda gezinebiliyorum.
Bu da çok gicik bir sey!!!:pale:
Eski lüksümü geri istiyorum anlayacaginiz.

Simdi bu isin sorumlusu windows 10 mu?
Yoksa laptopun bir yerlerini mi birkalamam gerekiyor?
Bilen arkadaslar yesillendirirse çok kiyak olur.
Ben de karsiliginda çam sakizi çoban armagani küçük bir hediye verebilirim.
Artik Mv Agusta F4 olur,
Ducati Desmo olur,
Kawasaki HP2 olur,3 olur 4 olur bilemiycem.
Bütçemiz neye yeterse.:p

yazılımsal bir sorun, bence touchpad inin windows 10 driverini yükle düzelmesi gerekir.

Bana muhtemelen driver gibi geldi, veya driver ile birlikte gelen extra yazılım gibi duruyor. Laptopun driver Cd si ( model bilmediğim için) veya sitesinde indirilebilir chipset veya tauchpad driverini indirip kurmanız gerekebilir. Not: mobilden girdim yanlışım olursa kusura bakma.

bende de aynı özellik var ve wındows 10 ile gayet iyi çalışıyor.Hatta herkese sorun çıkaran wındows 10 bende gayet stabil :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
bende de aynı özellik var ve wındows 10 ile gayet iyi çalışıyor.Hatta herkese sorun çıkaran wındows 10 bende gayet stabil :)

Sorun yok yahu!
Gayet düzgün çalisiyor yani ben gayet memnunum.
Ama dedigim mevzu içime dert oldu.
Bakalim tavsiyeleri dinleyip su driveri bir bulayim.

hediyeler güzelmiş ama sanırım yeğene kaptıracağız...:pl::queen:
ben annamam abi emmeee benim yeğen bilgisayarcı..
Pendikte tükanı var..
yarın akşam bi uğrar sorarım senin için...
kimnbilir belkide banada bi tur verir...:pl:

laptop üreticisinin sitesine girip windows 8 veya 8.1 için olan touchpad driverını indirip yükleyin.

Boktan Microsoft'un boktan ürünleri. Ne bekliyorsun ki? Ne zaman düzgün çalıştı ki bu adamların ürünleri, bu düzgün çalışsın?

adaşım abim

mevzu driver problemi değil
windows 10 yükseltilmesi yapıldığında ilgili programlarında güncellemesi gerekiyor
windows 10 yeni olduğundan eski programların çoğunu çalıştırsa da bazıları uyumsuzluk gösteriyor bu konuda
bende şirket laptopumda yaptım aynı şeyi touchpad sorun vermedi ama ekran kartı için sürücü yazılımını güncellemem gerekti
problemin çözümsüz değil kısaca :bounce:

çift ekran çalışmaya alışkın biri olarak iş yaparken açamayınca çok zorladı beni sonra araştırıp kendi sitesinden ilgili yazılımı buldum

laptop markası nedir ?
artık hemen hemen her bilgisayar markasının otomatik yazılım program yükleme güncelleme yazılımı bulunuyor güncellemen gereken yazılım varsa seni uyarıyor eksik varsa yüklüyorsun uğraşmadan otomatik hallediyor senin için

marka model biliyorsan direk kendi yazılımın ile ilgili link atayım sana özelden :)

O dediğin hareketi bir program yardımıyla yapıyordun laptopunun sitesine gir ve touchpad programını yükle yeni hareketleride ordan öğrenebilirsin.

Bu touchpad olayı tamamen yazılımsal bir durum.

Ayarlardan bunu halledebilirsin.

Denetim masasından "SYNAPTICS CLICK PAD" ya da "SYNAPTICS CONTROL PANNEL"isimli kırmızı ikonlu ayar menüsünü aç. Kaydırma özelliğini aktif et ( bende w 10 olmadığı için tam nokta atışı yapamıyorum ama genelde donanım ayarlar yeri değişmiyor ) Mouse ayarlarından da ulaşılabiliyor ama bu marka/modele göre değişebliyor.

Orada videolu anlatımları da mevcut.

Bilgisayarındaki Touchpad özelliklerine göre bir kısmı çalışmayabilir. Yada tamamı çalışabilir. Daha bilmediğin farklı özellikleri de aktif edebilirsin.

Ben genel olarak mouse kullanmayı tercih etsem de eli alışan bu özellikleri bırakamıyor.

Son düzenleme:
Bende de ekran çözünürlüğü yükselmiyor anasını satim 2014x768 de kaldı ne driverlar yükeldiim tıh yok ha çözüm arıyorum

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Abi windows 8'i geri yüklersen düzelir.
Kesin bilgi::winkwink

Sorun touchpad'in w10 sürücüsünün yüklü olmamasından kaynaklanıyor. Lapton'un markası neyse onun sitesine gir. Destek/support vs bölümünden laptopun modelini gir. Sürücüleri listele ve touchpad'in windows 10 sürücüsünü yükle. W10 sürücüsü henüz çıkmadıysa yapacak birşey yok, ya çıkana kadar bekleyeceksin ya da w8 e geri döneceksin veya bu şekilde kullanacaksın. Geçmiş olsun :)

Moderatör
Abi Laptop'u fişten çıkar, pili bitene kadar kullan. Pili bitince (pilin bittiğinden yüzde yüz emin olunuz) laptopu başının üzerinde 3 kez soldan sağa, sonra da 3 kez sağdan sola çevir. Soldan sağa çevirirken fare fare fare diyeceksin 3 kez. Sağdan sola çevirirken de maaus maaus maaus de.
Sonra fişe takıp tekrar aç.
Boyun fıtığına iyi geliyomuş öyle diyolar :p

ya bizim pc de ingilizce turkce dil paketi yukledik ayarlıyoruz hala ingilizce az bir kısmı turkçe oldu sadece vıdeolara akıyorum aynısını yapıyorum ama genede olmuyor :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Abi Laptop'u fişten çıkar, pili bitene kadar kullan. Pili bitince (pilin bittiğinden yüzde yüz emin olunuz) laptopu başının üzerinde 3 kez soldan sağa, sonra da 3 kez sağdan sola çevir. Soldan sağa çevirirken fare fare fare diyeceksin 3 kez. Sağdan sola çevirirken de maaus maaus maaus de.
Sonra fişe takıp tekrar aç.
Boyun fıtığına iyi geliyomuş öyle diyolar :p

Sen dalga geç bakalım!!!
İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş. Sabah Facebook'u açtım karşımda bir dua.
Ebu feys el bin-buk hazretlerinden aktarılan bir rivayete göre bu duayı 3 kere okuyup 7 defa âmin diyenin bütün dertleri giderilir, sıkıntıları son bulur. Ayrıca arkadaşlarıyla paylaşana cennet kapıları açılır yazıyordu.
Tam onüçbin kişi paylaşmış demek ki işe yarıyor.
Hemen söylenileni yaptım ve paylaştım.
Henüz bir düzelme yok gerçi ama herhalde yoğunluktan benim âminler daha iletilmedi.
Umutluyum.
Bu sefer kesin düzelecek.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Evet sorun çözüldü arkadaslar.
Aslinda daha önce yaptigim bir seyi tekrar yaparak çözdüm olayi.
Fakat geçen sefer çalismamisti.
Bunun nedeni bilgisayari aç-kapa yapmamammis.
Benim bilgisayar fransizca oldugundan terimleri türkçeye tam sizin bilgisayarlarinizda yazili oldugu gibi çeviremem belki ama nasil çözdügümü anlatayim.
Laptopumun markasi Asus.
Denetim masasinda meteryaller ve ses sekmesini tiklayinca açilan pencerede
ASUS Smart Gesture
adinda bir sekme var.
O sekmeye tiklayinca yeni bir pencere açiliyor.
Bu pencerede tek parmak-iki parmak ve 3ve4 parmak seçeneklerine sahip sekmeler var.
Bu sekmelerden iki parmak olanda kaydirma seçenegini isaretledim.
Bilgisayari açtim kapattim.
Mevzu çözüldü.
Ilginiz için tesekkurler.
Sabah namazi saatinde namaz yerine benim derdimle ilgilenen Kuvvetmira'ya ayrica özel tesekkurler.:p

Simdi fark ettim, Sinan'da ayni saatlerde mesaj atmis. Ona da özel tesekkur.:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar