Bilgili arkadaşları bekliyorum %100 sentetik yağ faydası ?

Merhabalar öncelikle herkezin bayramını kutlarım. Sonra sorumu sorarım :) , %100 sentetik yağ koyarsam motora biliyorum vites kolaylaşcak falan ama kalkış ve son hız artarmı 1-2 km bile artı olsa gidip değişicem %100 sentetil motul 44 TL 1 LT

Motosikleti
Cruiser
Motul candır..
https://www.motul.com/tr/tr/products/recommendation
Buradan motoruna uygun yağı bulursun.. Sentetik yarı sentetik olaylarına bence çok takılma.. Adamlar kullanman gereken yağı zaten sana söylüyolar..

Motul pahalı dersen castrol al. 60 TL tutuyor 2 lt tam sentetik. bende aldım bayramdan sonra değiştireceğim

Cenkito konuya bekleniyor..

yağ ile son hız arasındaki ilişki kafamı kurcaladı, ben açıkcası son hıza etki edeceğini sanmıyorum. Yağ neden kullanılır, sürtünme ve aşınmayı en aza indirmek içindir.

3 tip yağ var, sentetik mineral ve yarı sentetik ..

Sentetikler, daha uzun süre kullanılırlar, yani bozulmaları nasıl denir o, yağlama görevlerini daha uzun süre yerine getirirler.
Daha fazla termal sıcaklığa dayanıklıdırlar. Yani,yüksek sıcaklıklara dayanıklıdırlar ,gibi gibi

Kazasız belasız dostum

... %100 sentetik yağ koyarsam motora biliyorum vites kolaylaşcak falan ama kalkış ve son hız artarmı 1-2 km bile artı olsa gidip değişicem %100 sentetil motul 44 TL 1 LT

Google'da sentetik yağ diye ararsan burada öğrenebileceğinin binlerce katı bilgiye rastlarsın. Fazla bilgiden zarar gelmez, prensibimiz "ara, bul, oku, öğren" şeklindedir. Motora "sentetik yağ koyunca vites kolaylaşcak falan" bilgisi külliyen yanlıştır, ikinci elden edinilen bilgiler işte böyle komplikasyonlara yol açabilir. Hızının artması mümkündür, ama motorunun durumuna, segman boşluklarına, yatak sürtünme katsayılarına v.b. bağlıdır. Senin motorun durumu nedir biliyor musun?

Google'da sentetik yağ diye ararsan burada öğrenebileceğinin binlerce katı bilgiye rastlarsın. Fazla bilgiden zarar gelmez, prensibimiz "ara, bul, oku, öğren" şeklindedir. Motora "sentetik yağ koyunca vites kolaylaşcak falan" bilgisi külliyen yanlıştır, ikinci elden edinilen bilgiler işte böyle komplikasyonlara yol açabilir. Hızının artması mümkündür, ama motorunun durumuna, segman boşluklarına, yatak sürtünme katsayılarına v.b. bağlıdır. Senin motorun durumu nedir biliyor musun?

Vites geçisinin kolaylamasını sağlayan etkilerden biri de sürtünme değil mi ?

motorsılet daha 1 senelık hiç sıkıntısı olucagını sanmıyorum fakat mıneral yağda ise TVS sürekli terleme yapıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------

Motul pahalı dersen castrol al. 60 TL tutuyor 2 lt tam sentetik. bende aldım bayramdan sonra değiştireceğim

motorum sağlıklı olsun para muhim değil :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar