Iste dizlik kullanirsaniz olacaklar...

Asfaltta motordan bi kere düştüm 30km hızda motoru devirdim yola çıkarken onda da dizlik iş gördü. Sol dizliğim baya çizik iyiki takmışım. Bayramdan sonra pazartesi korumalı pantolon alacağım ama nihayet para ayırabildim onun için.

Dizlikler çok konforsuz oluyor cırt açılır döner açılır şu olur bu olur pantolon almak en mantıklısı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sanki dizlik çok kullanılıyormuş gibi pantolonu tartışıyoruz. Kısa pantolon şort çıplak bacaklarda kullanan o kadar çok ki. Bu mevzu devede kulak.

evet bu açıdan bakınca dizlikler güven vermiyor. bir kaç kevlar paltolonum var ancak onların içindeki dizliklerde bana çok ince geliyor.hatta ne kadar ayarlarsam ayarlıyayım bazen onlarda içerden sağa sola kayma yapabılıyor. Yani gerçek kaza anında dizimi kalın bir dizlik kadar koruyacagından şüpheliyim. kısaca o paltolonları dizlikten ziyade sürtünmeye ısıya karşı dayanıklılığı için tercih etmek lazım. dizlik takılacaksa oyle şeritli değil bacagı saran mekanık bişey takmak lazım bence. yoksa kendimizi kandırıyormuşuz gibime geliyor.

Sanki dizlik çok kullanılıyormuş gibi pantolonu tartışıyoruz. Kısa pantolon şort çıplak bacaklarda kullanan o kadar çok ki. Bu mevzu devede kulak.

her koyun kendi bacağından asılır :cherry:

Yanlış hatırlamıyorsam Adanadaki motorcuların sayısı İstanbul ve Ankaradaki toplam motorculardan fazlaymış... yani akdeniz ve ege düşünürseniz Türkiyedeki motorcuların %80 i parmak arası terlikle motor kullanıyor muhahah :queen:

İki tane pantolonum var dizliğimde var çift mafsallı kaliteli bir dizlik pantolon'dan daha iyi korur düşüncesindeyim
Kevlar'lı pantolon üzeri çift mafsallı dizlik daha iyi olur

Son düzenleme:
Motor sürüyoruz diye çapulcu gibi gezmeye de gerek yok. Ekipmanlar zaten yeterince çirkin ve zahmetli(ekipmansız çıkmıyorum ordan biliyorum). Dizlik o kadarda tü kaka değil. Konforsuz olduğunda hem fikirim ama üstünde hayvan gibi kauçuk var ve asıl şiddet ilk çarpma da zaten. Allah kimseyi denemek zorunda bırakmasın.

Geçmiş olsun maddi imkanları kesinlikle zorlamak gerek koruma noktasında.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
eger profosyonel yaris tulumu giymiyorsaniz, mafsalli bir dizligin yerini hic bir sey tutmaz.

İyi de o eleman dizliği pantolonun üzerine giymiş. İlk temasta dönmesi/çıkması doğal. Pantolonun içine giyse, boydan boya yırtık oluşmadıkça o dizlik zor döner kanısındayım.

Dizlik kullanıldığı zaman kevlar korumadan mahrum kalıyorsunuz, o toto asfaltta sürüklenirken pantolonunuz 1-2 sn içinde eriyor sıra derinize geliyor, o da eriyor sıra kas ve adelelerinize geliyor... yüksek ısıdan ancak kevlar ve deri ile korunabilirsiniz... artı olarak bu tip pantolonlarda kalça korumasıda oluyor bu noktayı da atlamayınız...

Bende venom mafsalli dizlik var.Cırt cırtlı.
Sürüş esnasında bacak hareket ettikçe yani bacağın pozisyonu değiştikçe dizimle dizlik arasında 2-3 cm boşluk oluşuyor.
Acaba bu dizlik korumaz mı?Yani işlevsiz mi?Kaza esnasında cırt cırtlar açılır mı?

Bende venom mafsalli dizlik var.Cırt cırtlı.
Sürüş esnasında bacak hareket ettikçe yani bacağın pozisyonu değiştikçe dizimle dizlik arasında 2-3 cm boşluk oluşuyor.
Acaba bu dizlik korumaz mı?Yani işlevsiz mi?Kaza esnasında cırt cırtlar açılır mı?

Buyuk kazada ne yapar bilmiyorum ama bizzat test ettim 20 km'de giderken tak diye dizimin ustune dustum ve asfalti hissetmedim bile. Dedigim gibi yuksek suratleri bilmiyorum ama dusuk suratlerde cok ise yariyo.

cxankacx

İyi bari azda olsa içim rahatladı işe yarıyor olması konusunda.Bu arada size geçmiş olsun.

Geçmiş olsun maddi imkanları kesinlikle zorlamak gerek koruma noktasında.

Pantolon dışına giyilen tüm harici dizlikler dizi ilk çarpışma anında korurlar. Ardından sürüklenme esnasında dizde dönüp işlevini kaybederler ve olması gerektiği gibi yerlerinde durmazlar.

Ancak dizlik kullanımı yinede faydalıdır. Çünkü ilk düşüş esnasında asfalta ilk korumasız şekilde diziniz çarparsa diz kapağınız parçalanabilir. Dizlik de bu ilk çarpışmaya karşı dizinizi korur. Ancak sürüklenme sırasında oluşacak sürtünme yaralarından dizinizi koruyacağının garantisi yoktur.

En iyi korumayı içten ve dıştan diz koruması olan motosiklet pantolonları sağlar.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sürtünmeye karşı nasıl korunacak bacaklar- kalçalar ?

dizligi sort ile giyin demedim ki :)

sürtünme icin uygun giyinin, ama dizligi de eksik etmeyin.

motor ekipmanlarında hic bir sey digerinin yerini tutmaz.

mesela kacimiz hem mon hem sirtlik takiyoruz?

ben once sirtlik sonra mont giyiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar