Hay maşallah ne güzel gezmiş siniz, yüreğinize sağlık
Bir ara inzelin fotolarına bakıyorum sandım, aynı rotadan bir kesitte geçmişsiniz
Teşekkürler
inzell'de sağolsun çok kafasını ütüledim,aklıma takılan bir çok konuda yardımcı oldu
Hem cesurca, hem de gerçekten keyfini çıkara çıkara gezmişsiniz. Tebrikler.
Sağolun
Bozkır Eğrigöl bekle bizi

Yine başlıyoruz bozuk yollara,bana bir enduro şart

Çadırı kurmuşlar,gölün kıyısında güzel ayran içmesi olurdu,içine buzuda atınca

Sevimli yaramazlar iş başında

Havada aşk kokusu var ara ara aklıma geliyor

Gayet sessiz sakin,kamp kurulup kafa dağıtmaya ideal

Bozkır Eğrigöl

Kuş bakışına devam

Eğri Göl'den ayrılıp yaylalardan Gündoğmuş'a doğru ilerliyorum,yüksek uçurumlar, azda olsa ürkütücü

Uçurumlardan kareler

Krosla girmek vardı

Su molası,yalakta birkaçta balık var

Tatlı virajlar

Bir kaç kare daha

GÜNDOĞMUŞ girişindeki şelale

Sessiz sakince suyun sesi

Sapağlam dönersem adaklık adamşıtım

Beni bu yolda kafamı öne eğmeyen,verdiğim paranın hakkını sonuna kadar hak eden,asvaltta,toprakta,kumda,çakılda her yolda sürüş keyfi sağ-
layan,125 cc olmasına rağmen yoldaşlık yapan YBR gezinin kahramanıdır
plakasını almaya giderken

Kişisel bir maceram,herşeyin bir acemiliği vardır,benim için uzun bir gezi oldu toplamda yapılan km 8067,bu geziyi daha güzel ve akıcı bir biçimde
sizlere sunmak isterdim,çaylaklığıma verim umarım bir sonraki gezi raporunda daha iyi olacağına inanıyorum,hatalı ve eksik yazdığım kelimelerden
ötürü affınıza sığınırım,kimseyi kırmak ve küçük düşürmek istemem,tekeriniz düz bassın
GÜRCÜSTAN İÇİN TAVSİYELER
1-Trafikte takip mesafesi, dudak payı kadar mümkün olduğunca yavaş gidin
2-Hız sınırlarına uyun polisin affı yok ve polislerin üzerinde kamera var
3-Gürcüstan'da trafikteki ineklere dikkat edin,Hindistan kadar olmasada büyük başlar geziyor
4-Büyük çoğunluğu Türkçe biliyor,adres konusunda sıkıntı çekmezsiniz
5-İnternetteki Gürcü polisi için söylenenlerin,hiç birisyle karşı karşıya kalmadım, bilakis her adres sorduğumda yardımcı oldular,sadece 1i rusyaya
güzel kadınlar için gittin dedi,benim yüzde bir tebessüm
6-Gürcüstan Kazbeği'den, Rusya'ya Vladikavkaz Sınır Kapısı giderken, polisin söylediğine göre 20:00 den sonra kapanıyor,gürcü polisi hızlı git
saat 20:00 'de kapanacak dedi
RUSYA İÇİN TAVSİYE
1-Migrasyon kartının örneklerini yanınızda bulundurun,MÜHÜR VURULDUKTAN SONRA KESİNLİKLE KAYBETMEYİN!!! deport ederler 2-3 gün ha-
pisanede geçirirsiniz ve soru yağmuruna tutulursunuz. ülkeye 5-10 sene giremezsiniz
2-Motosikletin evraklarını kaybetmeyin büyük cezaları varmış
3-Trafik kurallarına uyun yada pasaportun arasında bir miktar paranız olsun
4-Konakladığınız yeri mutlaka polise bildirin,otel ve pansiyonlarda oturum izni olan kağıdı isteyin
5-Rusya'da bazı köprüler belli bir saaten sonra kapalı olabilir,uçağınızı kaçırabilirsiniz
6-Açık rögar kapakları
7-Yola konsantre olmak,meleklerden ötürü zordur,her otostop çeken meleği aracınıza almayın,sonu kötü olabilir
UKRAYNA İÇİN TAVSİYE
1-Kalbinize güvenmiyorsanız bu ülkeye girmeyin
Fazla yol yapamadığımdan pek tavsiyede bulunamayacağım,savaş olması kötü oldu,tekrar gitmeyi planlıyorum Ukraynaya
Belarus'a gidecektim olmadı,yanımıza birini bulamadık,çizidiğim rotaya uymadım kafa nereye ben oraya
GENEL
Fotoğraflar için küçük notebook götürün ben tablet götürdüm,işimi görmedi,tabletide gezdirdim geldim
Gideceğiniz ülkede tercümana ihtiyacınız olabilir
Servis,yedek parça satan yerlerin numaralarını kayıt edin
Haritanız yanında olsun,navigasyon yolu uzatabiliyor
Hangi ülkeye gidecekseniz eğer navigasyon içinde o ülkenin haritası olup olmadığını kontraol edin
Lastiğiniz dublex olsa dahi iç lastiği yanınızdan eksik etmeyin
Sinirlerinizden arının,her hatalı araç kullananla kavga etmeye çalışırsak vay halimize
Şengen vizesine giderken,evrakları eksiksiz gidin
Büyük lokma ye büyük söz konuşma
Dilim Sürçtüyse Affola