Her şey dahil xmax 250

Xmax 250 scooter yıllık vergisi yıllık bakım motorun fiyatı muayene plaka ruhsat aklınıza gelen masrafları da katarak bir km yol gidimi ne kadara gelir yakılan benzin masrafı dahil sadece yaktığı benzini düşünerek hesap yapmak istemiyorum mavi kart daha ucuza geliyor gibi

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------

Lastik değişimi vesaire şu bu hepsi içinde

Xmax 250 scooter yıllık vergisi yıllık bakım motorun fiyatı muayene plaka ruhsat aklınıza gelen masrafları da katarak bir km yol gidimi ne kadara gelir yakılan benzin masrafı dahil sadece yaktığı benzini düşünerek hesap yapmak istemiyorum mavi kart daha ucuza geliyor gibi

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------

Lastik değişimi vesaire şu bu hepsi içinde

Eğer hesap adamıysan al bir YBR geç. Diğerleri sana kambur olur. MT 07'im ve 2001 model Full+Full clio'm var. Yakıt tüketimleri aynı olmasına rağmen biri maksimum 2 kişi taşıyabiliyorken diğeri 5 kişi + bagaj + kalorifer + klima konforu da sunuyor. Ama emin ol, Clio'nun yatmaktan aküsü tükendi. Ben hesap yapmıyorum. Bu dünyaya bir daha gelmeyeceğim..

Mimar arkadaşım geldi aklıma bunu okuyunca.
Excel de çetele tutar.
Bir gün çetelesini gösterdi bana. Tam bir materyalist, komünist kafa..

Adam aldığı aylığı gelir kısmına yazmış.
Gider kısmına ise kuruş kuruş her şeyi ama her şeyi..
ŞOK!! oldum.
Tek kişilik hayatının muhasebesini tutuyor. Hemde arşivi var geçmişe dönük..
Otopark ücretinden, lastikçiye, yıkamacı, ekmek, kaybettiği 1 lira 50 kuruşa kadar cebinden çıkan her şeyi yazmış.
Aylık olarak rapor düzenlemiş.
Kalan para giden birikim vs..

"Olm hastamısın sen ? Paranoya belirtileri sergiliyorsun" dedim.
-Ne var hesap tutuyorum diyor.

Tatil gereksizdir, mesai çift yevmiye demektir, para kazanmak tek ideal, akşam yemeği domatesli sandviç
Aracıyla 80 i geçmez çok yakar diye,
Bu depoyla 40km daha gitmem gerekiyor diye rölantiyle sağdan giden bir tip.
Her kırmızıda kontak kapatır.
Hiç bir şey ısmarlamaz, yemeye geldi mi yer
%1 e gelmeden teli şarja takmaz, pil arıza yapar, ömrü tükenir
bunlar aklıma gelenler daha neler neler..

Bu hesap kitap yüzünden yaşamayı unutur, hiç bir andan hiçbir şeyden tat ve zevk almaz, nasıl bir tiptir halen anlamış değilim.

Aynı işyerinde çalışmaktayız halen. Hayatındaki tek gerçek PARA dır.
Bunu da çekinmeden söyler.

Ne kadar paracı olsa da severim kendisini..

Excel de çetele tutar.

ŞOK!! oldum.
Otopark ücretinden, lastikçiye, yıkamacı, ekmek, kaybettiği 1 lira 50 kuruşa kadar cebinden çıkan her şeyi yazmış.

Tatil gereksizdir, mesai çift yevmiye demektir, para kazanmak tek ideal, akşam yemeği domatesli sandviç

Bu hesap kitap yüzünden yaşamayı unutur, hiç bir andan hiçbir şeyden tat ve zevk almaz, nasıl bir tiptir halen anlamış değilim.

Komünist kafa demişsiniz ama nasıl bağdaştırdınız anlamadım. Komünistler herkesin tatil yapabilmesini, insanca çalışma saatlerini ve insanca beslenmeyi savunur. Velhasıl hesapsız kitapsız insanlardır ve hayatlarında paradan çok daha önemli gerçekler vardır :) Materyalist yakıştırması ise tam bir facia ama girmiyorum, zira çok uzayacak :)

Motosiklet masraflı iştir, ince hesap yapacaksan YBR ya da CBF model veya bunlara benzer tarzda motosiklet alman gerekir. Tabi bunlarında lastik masrafı, vergisi, sigortası, muayenesi olacaktır ama yakıt tasarrufu vardır.

Komünist kafa demişsiniz ama nasıl bağdaştırdınız anlamadım. Komünistler herkesin tatil yapabilmesini, insanca çalışma saatlerini ve insanca beslenmeyi savunur. Velhasıl hesapsız kitapsız insanlardır ve hayatlarında paradan çok daha önemli gerçekler vardır :) Materyalist yakıştırması ise tam bir facia ama girmiyorum, zira çok uzayacak :)

Sadece görmek istediğini görmek, duymak istediğini duymak, bilmek istediğini bilmek..
Güzel bir örnek teşkil etmişsin.

Bu kadar ince hesaba giriyorsanız alın 100 lük bir cup,vergisi yok,benzini neredeyse yok mis gibi. Her türlü yol parasından ucuza gelir.

Sadece görmek istediğini görmek, duymak istediğini duymak, bilmek istediğini bilmek..
Güzel bir örnek teşkil etmişsin.

Materyalizmin yani maddeciliğin paracılık, komünistliğin de cimrilik demek olmadığını bilecek kadar gördük, duyduk, bildik çok şükür :) Neyse konuyu sabote etmeye gerek yok. Tekerinize ve aklınıza zeval gelmesin.

Tabiki masrafi olcak alin bir tvs apache keyfine bakin yolun.. bir depoyla 550 hatta 600 gibi bir rakam gidiyor parça ve bakimida ucuz sayilir jincir disli seti degiştirdim 100 lira yag filtre 10 lira iki yagda bir degisiyor yagda 30 motul tam senin aradiginn dostum az yakar çok kaçar 😄

Excel de çetele tutar.

ŞOK!! oldum.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Komünizm

Bir kelimeye takılıp konuyu amacından saptırmazsanız hem okuyanlar hem de konu sahibi için daha sağlıklı olacaktır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu japonların da %70 küsürü ateistmiş ,

iyice karışsın ortalık :p

Ben masraaf derdindeyim kardeşim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------

benim de şeyim olsaydı hesap tutmazdım hayat zor değil camı olanın gamı olmazmış

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------

burak boşver ya koministin k si olamaz eksik etek işte naparsın

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:10 ----------

koministlikten bahsedenler çin malı hiç bi şey kullanmazsın çin kominizmle yönetiliyordu

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------

kardeş otomatik vites scooter alıcam vitesli beni aşar kullanması vesaire gönül ister ki en kral motoru almak durum müsait değil yamaha da gönlümde çine de kayabilirim maalesef

'-'

"Yamaha XMAX 250 lansmana özel 25.900 TL fiyatla Yamaha Motor Türkiye resmi websitesinden ön satışa açıldı. Yeni XMAX 250’nin Türkiye ile buluşmasına özel, stoklarla sınırlı sunulan avantajlı fiyattan, Aralık ayı sonuna kadar ön kayıt yaptıranlar faydalanabilecek. Yeni XMAX 250 Ocak 2019’da ilk sahipleri ile buluşacak."

https://www.yamaha-motor.eu/tr/tr/news/avrupali-yeni-xmax250/

Son düzenleme:
hayata bir kere geliyoruz tezi tek kişiysen bu hayatta yani eşin çoluk çocuğun bir sorumluluk yükümlülüğün yoksa sonuna kadar geçerli.. senden sonrası yoksa ne yapıcan parayı gömücenmi ye tabii keyfine zevkine ona lafım yok.

Ama evli isen çoluk çocuğun varsa işler değişir o lafı edemessin çünkü artık mesul olduğun sorumlu olduğun insanlar vardır ve yapma zorunluluğunda olduğun hayat gayesi mutfak masrafı evin giderleri faturalar hanımının çocuklarının geleceği için yatırımlar çocukların okulu erkekse sünneti düğünü v.b liste uzar gider bu kadar öncelik içinde motoru bırak ön lere ortalarda bir yere bile koyamassın en son sıralara listenin en sonuna düşer.. tabii çok çok zengin değilsen.. yada çok bencil biri değilsen çocuğunun hanımının rızkından boğazından kesip kendi zevkine harcamıyorsan.

öyle gidip istediğin motoruda almassın öyle bir konumda diyemessinki ben bir mt09 alıyım 07 alıyım cbr alıyım çünkü artık hesap vermen gereken bakman gerken insanlar vardır hadi motor üstünde ölmeyi geç daha kötüsü sakat kalsan bu sefer sen aileme bakıyım derken ailen sana bakmak zorunda kalır ailenin sırtına yük olursun .. maddi sıkıntılarda cabası çalışamıycağın için o sakat halde iş güçpara bulmada zorlanırsın bir sürü sıkıntılar ..

bu sfer ne olucak riski daha düşük tölere payı daha yüksek motorlara yöneliceksin cruiser enduro scooter tarzı belki düşük hacim naked yada touring makine..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar