Uzun yol için en uygun en ucuz motor?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar merhaba,

Hali hazırda superlight 200 kullanmaktayım fakat senede 4 kere kocaelinden antalyaya gitmek durumundayım. Bu zamana kadar otobüsle yada uçakla gittim ancak motosiklet ile gitmek istiyorum bundan sonra. Bana olabilecek en uygun fiyata 250 cc yolda bırakmayacak motosiklet önerilenizi bekliyorum. Teşekkürler.

İnazuma uygun olabilir. Gerçi bir günde o yolu almak mantıklı değil 2 güne bölüp gitmek en güzeli öyle olunca superlight 200 ilede gidebilirsiniz.

Motosikleti
Dominar 250
Sen motorun tüm bakımlarını yap düzgün kullan dünya turu bile yaparsın

GV250 deyip kenara çekileceğim. Uzun yolda üzmeyen küçük hacimli ender motorlardan.

Kendi motorunuza güvenmediğinize göre daha önce tatsız şeyler yaşamışsınız belli ki.

Cruiser kullanmak istiyorsanız GV 250 yoksa Pulsar 200NS veya CBF-CBR 250 , Inazuma olabilir.

Biraz hacimli bir makina alırsan güle oynaya gider gelirsin. Aksi takdirde seni de motoru da yorar o mesafe.

8-10 bin liraya alacağın temiz ve eski kasa 600 lük bir Transalp işini fazlasıyla görür. Ne bozulur ne de yolda kalır. Birazcık ( 5 lt/100 km) fazla yakar hepsi o.

250 lik istemişsin şimdi farkettim. Şu halde ben de GV 250 derim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar öneriler için teşekkürler hepsini listeye aldım. Bu arada scooter falanda önelerileriniz varsa olabilir.

Benim gordugum tek en guzel ornegi vermis bir arkadas: Suzuki Inazuma.

Hem uygun fiyatli sayilir hem de 5er binde 1 bakimini yaparsin baska bir sey dert etmeden dunyayi gezersin. Inanilmaz konforludur ayrica, cok guzel sollamaya da girer.

Motorla önceden sıkıntılar mı yaşadınız bu tedirginliğinizin sebebini merek ettim.

Ben şu şekilde düşünüyorum, cc farketmeksizin her motor uzun yol yapabilir olay sürücüde bitiyor motoru fazla sıkıştırmadan doğru vites ve devirlerde fizana bile gidersin. Ha motorun özelliklerinin etki ettiği fsktörler var tabiki yok değil. Ss bir motorda bel ağrısı çekebileceğin buna bir örnektir mesela.

İyi akşamlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar motorla bir sıkıntı yaşamadım ama. Eşimle gidicez bu yola yolda falan kalırsak sıkıntı olur o yüzden kendimi güvende hissetmek istiyorum olay bu sadece. Hız falan önemli degil önemli olan yolda kalmamak.

Kalitesini ispat etmiş taraflara yönelmelisin o zaman bkz:Regal Raptor,Kawasaki

Şimdi şöyle; Motor yolda kitlemesi haricinde çok ciddi arıza vermez ki bakımlı motoru kırmak için çaba sarf etmek gerekir. Onun dışında buji kesebilir, lastik patlar en fazla. Bunlarda arıza sayılmaz. 7 bin deviri geçmedikçe sorun olmaz. Suzuki'de alsan sorun verebilir. İlla ki tavsiye istiyorum derseniz, Hyosung Gv250

Forumdan Uzaklaştırıldı
Şimdi şöyle; Motor yolda kitlemesi haricinde çok ciddi arıza vermez ki bakımlı motoru kırmak için çaba sarf etmek gerekir. Onun dışında buji kesebilir, lastik patlar en fazla. Bunlarda arıza sayılmaz. 7 bin deviri geçmedikçe sorun olmaz. Suzuki'de alsan sorun verebilir. İlla ki tavsiye istiyorum derseniz, Hyosung Gv250

Benim motor için sizce uzun yolda nasıl hareket etmeliyim? Başlıca hangi arızaları verir ve yanıma hangi malzemeleri almalıyım? Benim motorun aynısı ile uzun yolda zinciri kopmuştu, mesela zincirimiz kopsa ne yapmalıyız. Bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar