- Konu Yazar
Merhaba ben Erdem 24 yaşındayım, yeni mezun(harita müh.), İstanbul anadolu yakasında oturmaktayım. Şuan için sadece araba ehliyetim var ve motor ehliyetini motor almama yakın bir zamanda almayı düşünüyorum. Motor almayı istememin sebebi, İstanbul' un bitmek bilmeyen trafiği. sinirlerim yerinden oynuyor beklemekten ve tez canlı sabırsız(7 aylık olmamın sebebi sanırım) bir insanım ve çabuk sıkılıyorum. Aynı zamanda özgürlüğüme her manada abartı derecede düşkün biri olduğum için bana istediğim özgürlüğü sadece motosikletin verebileceğini düşünüyorum(maddi, manevi
). Sizden bir ricam olacak bilgisayar gözümü çok yorduğundan her ne kadar forum okuyamasam da 2 aydır izlemediğim vidyo kalmadı. O yüzden ve zaten kendiminde daha önceden farkında olduğu şekilde düşük hacimli motor almak istiyorum başlangıç motoru olarak. Ancak şöyle bir sorunum var yanlış anlamayın motoru küçümsemek değil fakat ebatlarımdan dolayı ybr 125 ti falan almak istemiyorum. boyuma göre biraz fazla irice bir insanım(boy 1.72 kilo 80 göbek değil omuz genişliği kastım) bu yüzden de duruşu biraz kaslı olacak bir motor istiyorum. Arka lastiği 180 ve üstü olan bir motor arıyorum. Geçen gün hyosung rt 125 karion gördüm ve hayranı oldum. Benim için motorun tarzı çok önemli değil çünkü elbet deneye deneye işte bu benim aradığım diyebilceğim bir tarz olucaktır. ducati scrambler, bmw r nine t honda msx 125, yamah wr 125x, özellikle en çok hoşuma giden 2016 da cıkıcak olan yamahanın cafe racer tarzı olan xsr700 ü o ebatlardaki bir motorda 180 lik arka tekerler tam benim aradığım dizayn. sizden ricam bana bu tarz super sport, naked, enduro farketmez ancak başlangıç motoru olabilecek ve 10.000 civarlarında gezinen daha aşağıda olabilir tabi, bir motor tavsiye etmeniz. Can güvenliğinden çok yüksek hacimli makina almak istemeyeşimin nedeni sonuçta acemiyim dünya para veripte alınan bir motoru haşat etmiyim(sırf kaza değil kullanım kötülüğü) sonuçta elbet satıcam 2. elde alan adama o kadar para verip de içi gitmiş bir motor vermek istemem o yüzden ucuz yollu motorlarda önce bir terimi atıyım istiyorum.