Aranıza katılmak isteyen bir genç

Merhaba ben Erdem 24 yaşındayım, yeni mezun(harita müh.), İstanbul anadolu yakasında oturmaktayım. Şuan için sadece araba ehliyetim var ve motor ehliyetini motor almama yakın bir zamanda almayı düşünüyorum. Motor almayı istememin sebebi, İstanbul' un bitmek bilmeyen trafiği. sinirlerim yerinden oynuyor beklemekten ve tez canlı sabırsız(7 aylık olmamın sebebi sanırım) bir insanım ve çabuk sıkılıyorum. Aynı zamanda özgürlüğüme her manada abartı derecede düşkün biri olduğum için bana istediğim özgürlüğü sadece motosikletin verebileceğini düşünüyorum(maddi, manevi:)). Sizden bir ricam olacak bilgisayar gözümü çok yorduğundan her ne kadar forum okuyamasam da 2 aydır izlemediğim vidyo kalmadı. O yüzden ve zaten kendiminde daha önceden farkında olduğu şekilde düşük hacimli motor almak istiyorum başlangıç motoru olarak. Ancak şöyle bir sorunum var yanlış anlamayın motoru küçümsemek değil fakat ebatlarımdan dolayı ybr 125 ti falan almak istemiyorum. boyuma göre biraz fazla irice bir insanım(boy 1.72 kilo 80 göbek değil omuz genişliği kastım) bu yüzden de duruşu biraz kaslı olacak bir motor istiyorum. Arka lastiği 180 ve üstü olan bir motor arıyorum. Geçen gün hyosung rt 125 karion gördüm ve hayranı oldum. Benim için motorun tarzı çok önemli değil çünkü elbet deneye deneye işte bu benim aradığım diyebilceğim bir tarz olucaktır. ducati scrambler, bmw r nine t honda msx 125, yamah wr 125x, özellikle en çok hoşuma giden 2016 da cıkıcak olan yamahanın cafe racer tarzı olan xsr700 ü o ebatlardaki bir motorda 180 lik arka tekerler tam benim aradığım dizayn. sizden ricam bana bu tarz super sport, naked, enduro farketmez ancak başlangıç motoru olabilecek ve 10.000 civarlarında gezinen daha aşağıda olabilir tabi, bir motor tavsiye etmeniz. Can güvenliğinden çok yüksek hacimli makina almak istemeyeşimin nedeni sonuçta acemiyim dünya para veripte alınan bir motoru haşat etmiyim(sırf kaza değil kullanım kötülüğü) sonuçta elbet satıcam 2. elde alan adama o kadar para verip de içi gitmiş bir motor vermek istemem o yüzden ucuz yollu motorlarda önce bir terimi atıyım istiyorum.

Kardeşim, öncelikle aramıza zaten katılmışsın :) Bir de ybr minicik bir model değil ama tvs apache falan düşünebilirsin olmadı. Ayrıca motosiklet olayına bakışın yanlış, elbette kaza yapmak veya motosikletimizi yıpratmak istemeyiz ama önemli olanın sen olduğunu asla aklından çıkarma. Motosiklet maddi bir varlık, ne kadar sahibi için manevi değeri olsa da mal yerine konur, önemli olan sana bir şey olmaması. (Motoru yıpratırım, zarar veririm dediğin için yazma gereği duydum)

Bajaj pulsar yada bajaj pulsar 200rs , derbi stx 150 kullanıcı başlığında herles mutlu ve titretişimi yok gibiymiş orda son sayfada bir inceleme yazısının lonki var onu okuyun uzun ama çok bilgilendirici ve tarz bir motpr ybr cbf gibi çirkin değil. Benden bu kadar. İyi günler.

Harita mühendisi, yaş 24 ve monitörün gözü yorması... Malülen emeklilik yakındır.

Motosikleti
Cbr 650F
sana inazuma gider bak 250 cc kocaman çift egzoslu felan iri duruyo o seni paklar :)

Cbr 125 veya 250. Küçümseme olarak algılamayın da kalıp olarak çok da iri değilsiniz. Bu motorlar uygundur. Ybr hakkaten bisiklet gibi. 180 arka teker düşük ccde bulunmaz. En fazla cbr 250ye 150lik takarsınız.

Kardeşim, öncelikle aramıza zaten katılmışsın :) Bir de ybr minicik bir model değil ama tvs apache falan düşünebilirsin olmadı. Ayrıca motosiklet olayına bakışın yanlış, elbette kaza yapmak veya motosikletimizi yıpratmak istemeyiz ama önemli olanın sen olduğunu asla aklından çıkarma. Motosiklet maddi bir varlık, ne kadar sahibi için manevi değeri olsa da mal yerine konur, önemli olan sana bir şey olmaması. (Motoru yıpratırım, zarar veririm dediğin için yazma gereği duydum)
Çok teşekkür ederim. Tabi ki öncelik sokakta bulmadığım canımda olucak:). Ama ilk motor sonucta gidip de pahalı birşey alıp haşat etmek istemem. Yani demek istediğim Hiçbir şekilde kaza yapmayacak olsam da güzelim motoru haşat etmek istemem :).

Bajaj pulsar yada bajaj pulsar 200rs , derbi stx 150 kullanıcı başlığında herles mutlu ve titretişimi yok gibiymiş orda son sayfada bir inceleme yazısının lonki var onu okuyun uzun ama çok bilgilendirici ve tarz bir motpr ybr cbf gibi çirkin değil. Benden bu kadar. İyi günler.
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, ben o motorlara baktım gerçekten görünüşü güzel ama herkesin içinde vardır motorumda şu olacak dediği bende şuan o 180 lastik araştırmasındayım :).

Harita mühendisi, yaş 24 ve monitörün gözü yorması... Malülen emeklilik yakındır.
:) Çizim yapmaktan dolayı yorgun düşen gözlere sahibim :) bi 35 40 sene emeklilik yok planlarımda :).

sana inazuma gider bak 250 cc kocaman çift egzoslu felan iri duruyo o seni paklar :)
Şuanda kalbimi fetheden ender motorlardan biri :)

Cbr 125 veya 250. Küçümseme olarak algılamayın da kalıp olarak çok da iri değilsiniz. Bu motorlar uygundur. Ybr hakkaten bisiklet gibi. 180 arka teker düşük ccde bulunmaz. En fazla cbr 250ye 150lik takarsınız.
Kalıp olarak sıkıntım şu bir body builder gibi iri bir vucut değil, sualtı sporu yapmanın vermiş olduğu geniş bir göğüz ve omuza sahibim kuzenimin ybr sinde sırıtıyordum o yüzden ben deeğil motor sırıtsın mantığındayım. Cbr a 150 lik fikride güzelmiş internette onuda araştırayım.

Bir arkadışımla konuştum bu konuda(araştırmalarıma göre kesinlikle yüksek cc motor başlangıç olmaz kanaatindeyim bende fakat..)
klasik, cruiser yada chopper tarzı motor istiyorsan (aslında benimde yamaha heritageler,vulcan s, hyosung gv 650, harley v rod, harley night road tarzı motorlar ilerde kullanmak istediğim tarzlar) hyosung gv 650 al kullan dedi bunlar chopper cruiser tarzı motorlar dönüşlerde öyle kontraydı şuydu buydu yapmana gerek yok başlangıç için alabilirsin dedi ve 2. elde 13 14 bine var bir 250 lik alacağıma böyle birşey alsam nasıl olur diye sormak istedim. gerçektende bu tarz motorlar kullanım açısından kolay ve bi ss 250 liğe göre dahamı güvenli

Motosikleti
Cbr 650F
dostum inazuma yı beğenmişsin zaten al ihtiyacını görür gibi duruyo.

bak ben büyük cc den başladım pişmanım. ha başıma bela açmadım ama keyif alamadım. hakkını veremedim vs vs. başla ufaktan alıştıkça büyütürsün ve motoru da öğreniyorsun parçaları tepkileri vs vs

dostum inazuma yı beğenmişsin zaten al ihtiyacını görür gibi duruyo.

bak ben büyük cc den başladım pişmanım. ha başıma bela açmadım ama keyif alamadım. hakkını veremedim vs vs. başla ufaktan alıştıkça büyütürsün ve motoru da öğreniyorsun parçaları tepkileri vs vs

o aklımda zaten ve büyük ihtimalle o şekilde olucak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar