Cafe racer motosiklet önerisi

Merhaba adım Batuhan 21 yaşında üniversite öğrencisiyim,

A2 motor ehliyeti için sürücü kursuna kayıt oldum 1-2 aya ehliyeti alıcam umarım, daha önceden motor tecrübem hiç yok 250 lik racing modelleriyle falan başlamak istemiyorum bu yüzden 2-3 bin liraya 100-150 cc sıfır motosiklet alıp cafe racer çalışması yapmayı düşünüyorum ve sizlerin model önerisine ihtiyacım var.

benim aklımdakiler bajaj boxer, kuba çıta ve kuba cg modelleri ve bir sorum var mesela cafe racer için alacağım gidon modeli her motosiklet modeli için ayrı mıdır yoksa hepsinin uyumlu olduğu gidonlar modelleri mi var?

Ygz

Bende de bajaj var tel jant yok motora bence benzin deposunu da değiştirmek lazım he birde 4 vites uzun yolda yorabilir

Eğer tel jant istiyorum diyorsanız başka modellere bakın balansör varsa daha iyi birde 2.el satılan siteye cafe racer yazıp aratın orada adamın biri 2.000 lik aroraya lastik vs güzel yapmış ona bi bakın bence fiyatı yüksek zaten ordakinin kendiniz yapın ama

Bende de bajaj var tel jant yok motora bence benzin deposunu da değiştirmek lazım he birde 4 vites uzun yolda yorabilir

Eğer tel jant istiyorum diyorsanız başka modellere bakın balansör varsa daha iyi birde 2.el satılan siteye cafe racer yazıp aratın orada adamın biri 2.000 lik aroraya lastik vs güzel yapmış ona bi bakın bence fiyatı yüksek zaten ordakinin kendiniz yapın ama

bajaj boxer değilde cafe racer olarak kuba çıta tarzı klasik tarz motorlar daha hoş durur sanki

Kendi gidonunu söküp ters takıyorlar genelde. Uyarsa en mantıklısı

zor iş.

şu sebeple zor iş, bu işe uyacak tipte motorlar var ama kullananı yok.

-arora avantgarde hakkında adam gibi bilgi bulamazsın misal, hele 180'i gören yok sanki.

- mondial masti x, kimse görmemiş gibi, ayrıca lastikleri incecik.

-bajaj boxer eksileri ile artıları ile hakkında bilgi bulabileceğin bir motor. insanlar herşeyi denedi üstünde. hakkında çok bilgi bulabilirsin.

-sym wolf classic var 125 lik. piyasada pek yok ama iyi motor olduğunu duydum. fazla oynamaya gerek yok.

bşr de sen niyetlen, pek çok motordan cafe olur. misal bir rkv 200 (bizde rks titanic 200 olarak satılıyor):

http://i.ytimg.com/vi/BpAfsm8qWaw/maxresdefault.jpg

Çita değilde masti x ve arora avantgarde ye bakın derim sağlamlık olarak bilemiyorum yalnız araştırmadan almayın derim

hemen almayi dusunmuyorum zaten iyice arastirip alacagim.

zor iş.

-arora avantgarde hakkında adam gibi bilgi bulamazsın misal, hele 180'i gören yok sanki.

-bajaj boxer eksileri ile artıları ile hakkında bilgi bulabileceğin bir motor. insanlar herşeyi denedi üstünde. hakkında çok bilgi bulabilirsin.

-sym wolf classic var 125 lik. piyasada pek yok ama iyi motor olduğunu duydum. fazla oynamaya gerek yok.

bşr de sen niyetlen, pek çok motordan cafe olur. misal bir rkv 200 (bizde rks titanic 200 olarak satılıyor):

peki kuba modelleri icin ne diyosunuz? Caferacer tarzi kesin yapacagim yani bu tarzi begendim hemde hic tecrubem yok ucuz motor almis olurum birazda görünüş olur.

zor iş.

Rks daha çok scrambler tarzın da olmuş ama çok hoş duruyo. Değerlendirilebilir :)

Rks daha çok scrambler tarzın da olmuş ama çok hoş duruyo. Değerlendirilebilir :)

aklımı çelmedi değil :)

rks 200 hakkında pek çok olumsuz yorum da var ama yinede işe giriştiğim zaman deneyebilirim valla..

hemen almayi dusunmuyorum zaten iyice arastirip alacagim.

peki kuba modelleri icin ne diyosunuz? Caferacer tarzi kesin yapacagim yani bu tarzi begendim hemde hic tecrubem yok ucuz motor almis olurum birazda görünüş olur.

açıkçası kuba modellerini bilmiyorum, örneğin superlight'ı övülen bir motor. cg tipi denen motorlar birbirlerinden çok farklı olmuyor zaten diye duydum. yapılmışı var, fena durmuyor, sadece bu cglerin orjinal lastik ebatları ince oluyor, sıkıntısı o bence.

http://image5.sahibinden.com/photos/90/45/37/2209045372js.jpg

Arora avantgarde 150 cc olanı var bende, İstanbul içinde iseniz cafe racer/brat halini bir buluşmada falan görebilirsiniz. Motosiklet seçiminizde ve sonrasındaki işlemlerde yardımcı olmak isterim.

https://instagram.com/selimdogantoz/

Buradan fotoğraflarını görebilirsiniz...

Hocam bir iki sorum olacak:

Oncelikle 180 yerine 150 seçmeniz özel bir sebep var mi?

150 nin titresimi performansı nasıl, karsilatirabileceginiz motor var mı?

180 cc olanından benim aldığım yerde siyah yoktu. 30cc için gerek görmedim şehir dışından getirtmeyi. Tek sıkıntım, keşke tel jant olanından bulsaydım ama onu da yakın zamanda değiştirmeyi planlıyorum.

Titreşim var ama bahsettiğiniz motosikletlerden çok değil, nispeten daha azdır. Bu fiyatlara alacağınız her motosiklet titreyecektir 100 km sürate çıkınca. (lütfen YBR'ciler başlamasın - evet titremiyor biliyoruz :) )

Performansı gayet iyi, 110 - 120 km/s maximum sürat olarak kabul ederseniz, hızlanması çok ama çok iyi. Kalkış olarak sanırım bahsettiğiniz motosikletler içerisinde en iyisi. Gayet seri.

Ön fren disk, fena değil, normal standartlarda kaliteli değil ancak bu motosikletin hızına göre gayet sıkınca duruyor. Yavaşlayamama problemi yaşamadım hiç. Motor freni ile zaten daha güvenli oluyor.

Arka fren tambur, o işte klasik ucuz tambur fren. Bir özelliği yok.

2 kişi Istanbul - Bodrum gittim, ortalama 80 - 95 km/s ile ve titreşim yordu gayet doğal bir şekilde ancak, ne rampada yukarı bir zorluk yaşadım ne de başka bir şey. 2 kişi ben 70kg, kız arkadaşım 48 kg, çantalar vs 20 kg ye yakın bir yük ile çok rahat gittik.

Karşılaştırma kısmına gelirsek, bu motosikletlerden ne beklediğinizi bilmeniz lazım. Şu an için istediğim kalite de bir motosiklet alana kadar başka hiç bir motosiklete değişmem. O kadar net benim için. İstediği kadar 140 - 160 km yapsın, papatya diski olsun vs vs... Bana hitap eden motosikleti alana kadar, ki bunun için 20 bin tl biriktirmem gerekiyor, bozulsa da yapar yine binerim.

Motoruna çok iyi baktım, 9 bin km'ye yaklaştım hala yağ eksiltmedi veya motoru ile ilgili tamir görmedi.

Bu işlerin piyango olduğunu hatırlatmak isterim. Konu Çin malı motosiklet olunca dikkat etmeniz gereken çok şey var. Ama ben memnunum, sıkıntı yaşadığınızda lanet okumadan, motosikleti yormadan az biraz nazına katlanıp, kapasitesini zorlamadığınızda o da sizi üzmez.

Başka sormak istedikleriniz var ise...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar