Rölanti dengesizliği

Selam arkadaşlar,
Sizlerden fikir almak istiyorum.

Motosikletim ilk çalıştırmada rolentide durmuyor, elim gazda tutuyorum. Ve durmadan istop ediyor.
Motosikleti bir süre kullanıp yeteri kadar kullanırsan rölantide duruyor.
Rölanti artırırsam başta tek marşta rahat çalışıyor, sağa sola götürüyor ve istop etmiyor.
Ama daha sonra motor ısınınca motoru tutamıyorum, rölanti çok yüksek oluyor. Ayriyeten, 100 kmde 6 ltden fazla benzin tüketiyor.

Kullanımım ise sakin ve zorlamadan. Ani kalkış yapmam. Sadece otobanda basıyorum bazen.

Motor sıfırlandı, açıldı. Şuan max: 105 km/s yapıyor.
Karbüratör sıfır takıldı. (fabrika ayarlı olduğu için hava ayarı vidasına dokunulmadı)
Karbüratör manifold yeni takıldı.
Yağ ve buji değişti.

2006 Zat motosikletim.
Saygılar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------

Verdiğiniz bilgi ve önerilerden dolayı teşekkür ederim.

Normalde soğukken ısıtana kadar varsa jigle çekicen yoksa hafif gaz ile beraber çalıştırıcan.

Yada karbüratörün hava ayarı diye mi geçiyordu neydi onu artıracaksın.
Böylece ne ısındığında rölanti çok gelmeyecek ne de soğukken çalıştırmada ısıtana kadar stop bilmem ne derdi olmayacak

Karbüratörün sıfır olsada motorun rektefiyeden çıkmış. Hava ayarı motora göre yapılmalı.

Jikle olabilir mi acaba

Otomatik jikle var.

Normalde soğukken ısıtana kadar varsa jigle çekicen yoksa hafif gaz ile beraber çalıştırıcan.

Yada karbüratörün hava ayarı diye mi geçiyordu neydi onu artıracaksın.
Böylece ne ısındığında rölanti çok gelmeyecek ne de soğukken çalıştırmada ısıtana kadar stop bilmem ne derdi olmayacak

Jikle otomatik, motora ne kadar gaz versemde yeteri kadar ısınmıyor. İstop ediyor, muhakkak bir süre motosikleti sürmek gerekiyor. Hava ayarı böyle bir durum yaratırmı cidden?

Karbüratörün sıfır olsada motorun rektefiyeden çıkmış. Hava ayarı motora göre yapılmalı.

Bunu bilmiyordum, hava ayarına bakacağım.

Motor bloguna ketılda su ısıt dök :)
Dostum bence motoru actirdigin yerde bunu belirt.

Motor bloguna ketılda su ısıt dök :)
Dostum bence motoru actirdigin yerde bunu belirt.

Sıcak su konusunda ciddimisin? Ama motor ile alakası olduğunu sanmıyorum. Zaten motor yapilmadan oncede dengesizdi. Onun için yeni Karbüratör aldım.

Neyse bende şuan hava ayarına bakıyordum ama hava ayar vidasını sıkınca normal olarak boğuldu sonra vidayı gevşettim, hatta çıkacak kadar old ve rolanti hic bayılmadı? Hatta daha hızlı çalıştı. Anlamadım neden, kaçak olduğunu düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------

Komple hava filtresi sipariş verdim. Onu takalım bakalım, bir fark olacakmı?

Son düzenleme:
Merhaba
bende de 151 rs vardı aynı durumlar onda da vardı
ilk çalıştırmada rolentide durmuyor, rölantiden 1.000-1.500 devir fazla çalışıyor, ilk kalkışlarda aşırı titriyor, el gazdan çekilince istop ediyordu
bunlar yazın olanlar
kışın daha da beter ilk çalıştırma devri çok yüksek çok fazla titreşim kalkışlarda durmadan istop etmeler insanda motor sürerken keyif bırakmıyordu
5 lt den fazla yakmalar karbüratör değiştirmiştim bende hava filtresi değiştirmiştim neler neler yaptım hiçbir faydası olmadı
bence karbüratörün ateşleme sisteminin ve tüm motordaki parçaların ikinci üçüncü hatta beşinci kalite malzemelerden imal edilmesinden kaynaklanıyor
scooter alınacaksa kesinlikle çin malı olmamalı bu benim kesin tecrübemdir

Otomatik jikle var.

Jikle otomatik, motora ne kadar gaz versemde yeteri kadar ısınmıyor. İstop ediyor, muhakkak bir süre motosikleti sürmek gerekiyor. Hava ayarı böyle bir durum yaratırmı cidden?

Bunu bilmiyordum, hava ayarına bakacağım.
Jigle otomatikse güzel. Tek olayın hava ayarı.
Ben kışın hava ayarını birazcık açıyorum. Tek marşta çalışıp stop etmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar