Bu daha iyi bir yöntem.
Otomobil olsun, motosiklet olsun yaya görünce yol verme kültürümüz yok. Hatta sanki onlar bize yol vermek zorundamış gibi üste çıkıp başlık bile açanlar var. Yaya yola adımını attığında durup yol vereceksin. Ben veriyorum , siz de yol verin. Birazcık adam olalım, hepberaber.
Otomobil olsun, motosiklet olsun yaya görünce yol verme kültürümüz yok. Hatta sanki onlar bize yol vermek zorundamış gibi üste çıkıp başlık bile açanlar var. Yaya yola adımını attığında durup yol vereceksin. Ben veriyorum , siz de yol verin. Birazcık adam olalım, hepberaber.
Bu konuya biraz objektif bakmak lazım. Malesef Ülkemizdeki ulaşım kültürü çok zayıf. Trafikte kimsenin kimseye saygısı yok. Ne yayanın araçlara, nede araçların yayaya.
Benim kızdığım şu tipler var. Arkadaş belediye kaldırım yapıyor ki yayalar güvenli bir şekilde yürüsün değil mi? Kaldırım boş dururken yolun kenarında yürümek ne mantıkla. Karşıya geçeceksen doğrudan geçersin. Bu tiplerin onu yaptığı da yok. Bakarsın elinde telefon avel avel dolanıyor. Bulunduğum ilde bu tiplerden çok var. Öyleki bazen gelen aracı hiç takmıyorlar. Böyle tipleri görünce yanlarından motorla geçerken enselerine tokatı yapıştırasım geliyor.
Allah'ım sen nelere kadirsin.
Forumdaki üyeler bu aralar nedense pek bir Pollyana , empati kurmaktan kırılacaksınız anasını satayım.
İlla en ince detayına kadar ayrıntıya inmek mi lazım ? İntihar meyilli yayaları kastediyoruz herhalde.
3 kez Büyükçekmeceye gittim, her dönüşümde gece metrobüs yolundan birisi yola atlayıp koşarak karşıdan karşıya geçmeye çalıştı. Altımda 200 yapan motor olsa adamı gideceği yere değil öbür tarafa götürürdüm beraberimde.
Yayayolunu gören hangi araç hangi motor duruyor da ben frene asılacağım ? Durayım da arkadan gelen adam benim üzerimden mi geçsin ? Adamlar kırmızı ışıkta beklemeye sabır gösteremiyor , yayaya yol vermeme mi müsade edecek ?
Ben cesaret edemiyorum, siz İsviçre kafasında yaşıyorsanız ne güzel.
Adama neden karşıdan karşıya geçtin diye değil, ama sana neden 200 yapıyorsun diye sorarlar bu durumda. Sıkıntı burada başlıyor zaten. Kurallara uymadığımız bir yerde karşı tarafın uymasını bekliyoruz. Kurallara uymuyoruz çünkü motorun doğasına aykırı bir çok durum. Bu durumda kurallar gittiğine göre bizim/karşımızdakinin hayatta kalmasını sağlayan tek şey saygı oluyor.
Ben 17 senedir dururum durabilecek pozisyonum varsa. Motorla ve arabayla. Daha bir kere arkadan vuran olmadı.İsviçre de değilim. İzmirde yaşıyorum. Ha diyeceksin İstanbul. İstanbul ziyaretlerimde de durdum. Daha orada da bir kere bile vuran olmadı...
Sadece saygı biraz. Tek istenilen bu.
Dikkat ettiyseniz köpeğe,kediye sitem etmiyorum. Yaya metrobüs durağından inip, metrobüs için ayrılan yola girip, kalın örgülerden çevreyoluna atlayıp azami hızda akan 3 şeritli yoldan koşarak karşıya geçeceğini düşünecek kadar beyinsiz iken, benim bu gerizekalı davranışı " yahu niye yürüsün ki üst geçite kadar" olarak yorumlayıp hatayı kendimde aramam mı gerekiyor ?
Çok sevindim başınıza bir kaza bela gelmediğine. Benden size naçizane uyarı, yolunuz Eyüp sahiline, Gaziosmanpaşa tarafına düşerse bu asil davraşınızı kendi şehrinize saklayın. Minibüs ve İett şoförleri kırmızı ışığı bekleme sabrını gösteremeyip 3-4 saniye öncesinden kalkış yapıyor, bir elinde telefon dirsek ile direksiyonu tutarken para saymaya çalışan maganda şoförlü yeşil hat minibüsçüleri daha araç döndürme gibi bir temel bilgiye sahip değillerken, sizin üzerinizden geçer, farketmez bile (Allah göstermesin)
Bu sıralar arabalardan çok yayaların vurdumduymazlığı dikkatimi çekiyor. Korna ya bastığım halde yavaş yavaş haraketler önümden çekilmemeler. insanlar ne kadar rahat arkadaş. Bir de yavaş yavaş karşıya geçmeleri var beni görünce. ulan sanki çarpsam zarar görmücek p...enk. Hayatında hiç motor tecrübesi olmayan arkadaşımı artçı olarak aldım arkama o bile isyan etti.Daha kendim de yeni olmama rağmen Çevremdeki çoğu kişiye motosikleti sevdirdim çoğunun algıları değişti.Bıkmadan usanmadan devam.