dostum ülkemizde x city için başka alternatif malesef yok. bir de sava mc 28 var ama onu da ara ki bulasın. zaten yurt dışı kullanıcıları da hiç memnun değil. onu direk eliyorum. o yüzden ya sport demon takacaksın ya da city grip. ben 7.500km civarı pirelli sport demon kullanıcısıyım. ne ıslakta ne de asfaltta bir sorun yaşamadım. ısındıktan sonra yol tutuşu gayet başarılı. öyle yavaş kullanan bir insan da değilim. sadece lastiğin sınırlarını bilmek ve defansif sürüş yapmak lazim. ancak ön lastiğimde sport demonların kronik sorunu olan yarılmalar başladı. en son 1300km lik ege turundan sonra baktım ki tornavida açılan yarıktan içeri doğru tekere 3 cm civarında giriyor. bir daha bu lastiklerle uzun yola çıkacağımı sanmıyorum. bundan sonra benim de tercihim city grip olacak.
sport demon;
+ 140 üstü yüksek hızda bile stabil sürüş.
+ ısındıktan sonra kuruda çok başarılı yol tutuş.
+ yol çizgilerinden fazla etkilenmiyor.
- geç ısınıyor.
- ıslakta pek güven vermiyor.
- 7500km de yarılmalar başlıyor. ömrü çok çok çok az.
city grip(bunlar kullanıcıların yorumları):
+ ıslakta çok başarılı
+ yumuşak çabuk ısınan hamur.
- kuruda pirellilerin daha iyi olduğunu söylüyorlar.
- yumuşak hamur kolay zedeleniyor. patlamaya meyilli.
- bunlarda yarılma olmasa da hamurundan dolayı sport demon a göre çabuk tükeniyor.
- yüksek hızda güven vermediği söyleniyor.
hocam çok teşekkür ederim.
bu motorla çok yüksek hız yapacağım yer yok zaten city grip tercihim olacaktır selametle...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------
Aslında sabredip okusaydınız bu konudaki bütün bilgiler yazıldı. City Grip yumuşak hamurlu. Islakta fren mesafesi daha iyi. Hız yükseldikçe yol tutuşunun sport demon a göre kötü olduğunu düşünüyorum. İlk lastiğim Pirelli Sport Demon, ikincisi City Grip oldu. Bir sonraki alacağım marka Sava olacak. İyi sürüşler...
hocam yanlış anlaşıldım galiba sadece biraz daha ayrıntı talep ettim belkide mesajınızı hakkıyla anlayamadım...
verdiğiniz bilgiler benim için değerliydi yardımlarınız için çok teşekkür ederim...