Çok Sağolun. Darısı almak isteyenlerin başına inşAllah, kur ne kadar da yükselmiş olsa. Ilk deneyimlerim şu yönde; öncelikle motorun dış görünüşüne ve kalitesine değinmek istiyorum kendi tabirimce, hani zanaatkarlar ağaç kütüğünü içeriye doğru oyarak, Şekil vererek muazzam bir eser çıkartırlarya tek parça halinde aynen o şekilde![]()
Kontrol olarak ise, boyum 1.71 gidona uzanmak zorunda kalmıyorum kollarım hafif kırık kalıyor. Aklımda R25 de vardı denemiştim çünkü Arasında 650tl fiyat farkı vardı iri ve daha uzun bir araç bir nevi tamamen uzatmak zorunda kalıyordum.
152kg olan yazılı ağırlığını bana hiç hissettirmedi yani bu benim gibi amatör olan arkadaşlar için çok önemli diye düşünüyorum. Depoyu kavramak çok kolay ve bu dönüş yaparken bana güven veriyor.
Hız konusunda pek birşey paylaşamayacağım çünkü halen öğrenme aşamasındayım açıkcası Max hızım düzlükte 60km/s olduama Kalkış yaparken hemen tepki veriyor.
Faza teknik bilgiye sahip değilim ancak bu kadar anlatabildim ama motorum bana güven veriyor çok sevdim birlikte uzun yollar kat edeceğimize inanıyorum![]()
alabildiğin en üst seviye ekipmanları almalısın. Kaç para gider sorusu biraz ucu açık
Ama ne olur 100-200 liralık kasklardan, 35-40 liralık eldivenlerden alma.
Olmassa olmasın "Kask"ındır.
En tepeden sayarsak;
Kask,
Korumalı Mont,
Korumalı Eldiven,
Korumalı Pantolon( dizliğe hiç bakma adam gibi bir dizlik Tech90 kotla aynı para),
Motosiklet Botu,
Bir de sırtlık alırsan tam yerinde bir karar olur.
Bunları baz alarak 1300 TL gibi bir yerlerden başlayıp ucu bucağı olmayan rakamlara yönelebilirsinunutma ki ekipman hayatını kurtarır. Bizim araba gibi kaportamız yok. Onun için sağlam ekipman sağlam adam demektir
![]()
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Aynen dediğiniz gibi arabaya hiç benzemiyor o yüzden ekipmanlarada önem vericem zaten. Şuana kadar aklıma hep kawasaki 250sl vardı peki bunun piyasası nasıl yani r25e nazaran mesela sahibindende kawa 30 taneyse yamaha 200 tane gördüm bu dediğim modellerde o yüzden biraz kafam karıştı. Zor satma gibi bir durum olur mu?
Motor satmak biraz da kısmet meselesi.Hangi motoru satmak istersen iste piyasısından bağamsız bir durum söz konusu. Ama bir japonu çinliye oranla satabilme ihtimalin çok çok yüksek. Kawasaki 250SL bence kendi kulvarında bir motor. R25'le kıyaslamamlısın. Zira biri tek diğeri çift silindir en başta burdan başlıyor ayrım. Bir malın çok fazla ikinci elinin olması kafada bir soru işareti de doğurabilir aslında! Neden satıyorlar ? Neden ikinci eli bu kadar fazla ? Kötülemek amacıyla söylemiyorum. Sadece bir tez atıyorum. İçin rahat olsun. Kawasaki de R25 de canını sıkmayacak yıllarca gözün kapalı kullanabileceğin motorlar.
Kimi motorunu 1ayda satar kimi bir yılda satamaz. Senin şansın yaver gider belkiAma şunu söyleyeyim hayatımda hiçbir ürünü ( telefon,pc,elektronik eşya..) satarsam satılabilir mi diyerek almadım. Hür ve özgürce kullandım. Öldürmedim yaşattım. Birgün birinin işine yarar dedim bencil olmadım
bu da benim felsefem
Acil mobilden nasıl konu açılıyo birisi öğretsin
Bu motorumuzda 100 km üzerine çıkmamış,