r25 aramayın başka bişey alın diyene sorarım, muadili olsa satar mı lan binlerce? Ben sen o alır mı?
muadil kelimesi geçtiği için üzerime alındım ve cevap yazıyorum...
benelli var, kawasaki var, cbr var, duke var... farklı sınıflarda motorlar var... Allah`ın emri değil ki R25 alacaksın veya illa SS bineceksin. Naked alırsın, cruiser alırsın, scooter sınıfı alırsın... maksat motor almaksa eğer illa bir şey bulur alırsın. maksat R25 almaksa eğer o zamanda 500 lira için kıyameti koparmazsın. Fiyatlar ortada istediğin kadar itiraz et, budur diyecek adam, işine gelirse diyecek... daha ötesi var mı?
bende sürekli isyan modunu anlamıyorum.. 500 TL için bir bardak suda fırtınalar koparıyor insanlar. adama sorarlar madem alacaktın neden 14750 iken almadın.
Kendi açımdan bakıyorum, gözüme kestirdi isem gider alırım bu kadar basit. 500 lira 1 yada 2 ay içerisinde ne saçma sapan şeylere harcanıyor. en azından zevkine harca göğsünü gere gere "zevkime verdim ulan" dersin. zam gelir 1,5-2 bin lira oynar anlarım o zaman. dersin ki ruhsat ve plaka parasını yedik resmen dersin.
Bir mal döviz kuru ile geldiği sürece, döviz ile beraber artacaktır. o yüzden en iyi satış politikası kawasaki de. adamlar Euro ile satıyorlar, ne zam derdi var ne indi çıktı derdi... Euro yu biz mi kontrol ediyoruz diyerek çıkıyorlar işin içinden.