Ön tekerden gelen şıkırtı

İyi geceler herkese, pek fazla cevap alamıyorum forumda ama tekrar şansımı deneyeyim dedim. Motorum QM 250 yaklaşık 2-3 gün önce yolda giderken kör bi çukura girdim çukur çok derin değildi ama görüş açımdada değildi yolu düz görüyodum, bi süre sonra motorun ön tekerinden ses gelmeye başladı bi şıkırtı gibi frenin durdurma oranı da giderek düşmeye başladı balatadan olduğunu düşünüyorum ustaya götürdüm yağı eksik dedi yağladı yolladı yine aynı sorunum var. Ayrıca trafikte durduğumda veya yoldayken vitesim bazı zamanlar düşmüyor veya kendini boşa atıyor bana bu konularda yardımcı olabilicek vede ankara batıkent çevresinde güzel bir usta bilen yol gösteren abilerim olursa minnettar kalırım.

Ön freni sıkıp amortisörleri yukarı aşağı hareket ettirdiğinde ön tekerde oynama var mı ? Yani çamurlukla teker aynı hizada olmalı hep, sola veya sağa oynamamalı sen amortisörlere bastırınca.

Yok herhangi bir oynaması yok yol tutuşumda v.s hiç bi sıkıntı vermiyo, sadece ön frenin durdurma oranı azaldı bide o şıkırtı var.

Fren kolu eskisine göre biraz gevşedi tutuş oranı baya düştü ama arka frenden destek almam gerekiyor özellikle de yokuş aşağı giderken, bide freni sıkarkende ses artıyor.

Cik cik diye fren mi ötüyo yada metal sürtmesi mi var biraz daha anlatsana sesi.

Onu tam kestiremiyorum tekere doğru geliyor ses ama sürtme gibi daha çok ses tam seçemiyorum tekerdende olabilir diye düşündüm başta ama yolda herhangi bi sıkıntı çıkarmayınca teker olmadığını kanısına vardım belki ben yanılıyorumdur.

Motorun orta sehpası varsa ön teker havadayken çevir ses varmı bak, hem daha yakından dinlersin sesi. Genelde ön takımdan yolda giderken gelen sesi o şekilde de alman lazım. Bide aklıma geldi ön rulmanlar dağılmış olabilir, bu durumda tekeri elle çevirdiğinde yoldaki kadar ses yapmayacaktır çünkü yüksüz dönüyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar