Müşterinin -ki bu durumda o ben oluyorum- sizin değiminizle " motorla oynaması" niye sizi bu kadar şaşırttı anlamadım. BEn kendi keyfime göre hem zaten kendim yapabileceğim imkanım, alet-edevatım olduğu için dem de öğrenmek, tecrübe edinmek için elimden geldiğince kendim ilgileniyorum motorumla. Alarmı da, sis farlarını, usb aparatını da kendim taktım,zincir gergisini de 1 kere nasıl yapıldığını öğrendikten sonra kendim yapıyorum. Vites basamağı olayında da yapabileceğim bir şeydi, yaptım

Bunları servis de yapsa benden farklı bir şey yapmayacak, hem para vericem hem de bir şey öğrenemeyeceğim. Bir gezi sırasında sıkıntı çıksa düzgün/güvenilir bir servis bulmak çok mümkün olamayabiliyor. Onun için olabildiğince tecrübe kazanmaya çalışıyorum.
1 seneyi aşkın bu motoru kullanıyorum ve daha standart bakımlar harici servise gitmem gerekmedi.
Ha, motorun sorunu yok mu, var ve bunu burada da yazmıştım, bir çoklarındaki gibi yavaşlarken durmaya yakın debriyaja basıldığında stop etme durumu aydabir - 2ayda bir olabiliyor, denge sensörü zırıldıyor(ama ben hem kask içeri çok rüzgar ve dolayısıyla rüzgar sesi aldığından kulak tıkacı kullanıyorum, hem de kasksız binmediğimden çok çok az duyuyorum, öyle olunca da rahatsız etmiyor) ama burdan da okuduğumuz üzere servise gidilse de servisin yapacağı yapabileceği bir şey yok bu sorunlara.Bu çok da kabul edilebilir bir şey değil tabi ki ama durum bundan ibaret.
Bana göre parasını hakediyor, ben 7370'e almıştım geçen sene, ve bana hafta içi hergün günde 2buçuk saat kazandırdı şu 13 aydır, otobüs çilesinden kurtardı, keyfime göre gezme özgürlüğü verdi, başkası belki bu motoru 5000'e alsa da beğenmeyebilir, o verdiği para bile çok gelebilir, herkesin düşüncesi, bakışı fikri farklı. Fikrinizi söylemenize/söylememize kimse karışamaz ama tekrar tekrar bu forumdakileri dürtercesine ve hatta fikrinizi bize empoze etmeye çalışırcasına fikirlerinizi beyan edince sıkıntı oluyor. Bu motoru yere göğe sığdıramayan diğer taraftaki bazı bajaj kullanıcıları için de geçerli. Genel olarak her konuda kötü Eleştirinin de övgünün de ortası yok bizde, kötü yanını bulan iyisini görmüyor, iyi yanını gören kötüyü reddediyor.
Ben bu işlemi yaptıktan sonra 4 aydır sıkıntım olmadı vitesi 1'e atmakla alakalı.