Ben de istiyorum böyle bir şey. Uzaktan marş da hoşuma gidiyor açıkçası...
Fakat hiçbir bilgim yok. Deyelim tesisatı servise yaptırdık güzelce. Sıkıntı çıkarmadı. Normal şekilde anahtar ile çalıştırmak ile uzaktan çalıştırmak arasındaki fark ne ?
Alarm takıldıktan sonra marşı hiç kapatmıyor muyuz ? Eğer normal kapatıyorsak, kumanda marşı tekrar mı açıyor ?
Bunlardan kullanan ya da bilgisi olan varsa bana biraz özetleyebilir mi benim için ? Teşekkürler.
BEn kullandığım spy5000m alarmdan edindiğim bilgileri vereyim.
Temel olarak Anahtar ile çalıştırmakla alarmdan çalıştırmak arasında bir fark yok, anahtarı çevirdiğinizde devreyi tamamlamış oluyorsunuz ve beyne kontak çevrildi uyarısı gidiyor. Alarmı da kontağın uygun yerine bağladığınızda alarm devreyi tamamlıyor ve yine beyne kontak çevrili bilgisi gidiyor. Kontağın çevrili olmasına ya da Anahtarın kontakta olmasına bile gerek yok. Motor direksiyon kilidindeyken bile çalışıyor, siz 5 kat yukarıdaki evinizde korumalarınızı giyinirken motorun önceden ısınması için iyi bir yöntem.
Marş bağlantısıyla da siz marş düğmesine basmanızla aynı, siz marş düğmesine bastığınızda devre tamamlanıyor ve beyne "marşa basıldı" bilgisi gidiyor. Alarm la da çalıştırırken alarm kendi içinde devreyi tamamlıyor ve beyne marşa basıldı bilgisini yolluyor.
Motoru kumanda ile çalıştırırsanız kumanda ile kapatmalısınız,acil stop düğmesi motordaki elektriği kesiyor ancak acil stopu tekrar açtığınızda motor tekrar çalışmaya hazır hale geliyor(anahtar kontaktaymış ve çevrilmiş gibi bir durum bu yani) kontağı anahtarla kapasanız da kapanmıyor. Onun için "uzaktan çalıştırma" yapılmadan önce "uzaktan durdurma bağlantısı yapılmalı", en azından spy5000m'de böyle.
Alarmın montajı basit, kendiniz öğrenerek yapın derim, ilk önce sade alarm fonksiyonunu bağlayın, baktınız 1-2 ay bir sorun yok " 4lü uyarı ışığıydı, uzaktan çalıştırma durdurmaydı" sırayla yaparsınız. Servis motorunuzda alarm olup olmadığına bakmaz/ anlamaz bile genelde.
Alarmın beyni bozduğu da külliyen yalan, beyinle alakası yok, çok şükür kendi beyni var alarmın ve sizin elinizle/parmağınızla yaptığınız şeyi elektronik olarak yapıyor. Siz zorlayarak sürekli marş basarak marş motorunu bozabilirsiniz mesela, ama benim alarmım standart 0.7sn marş basıyor, ne uzun ne kısa, ve bu oldukça yeterli.
Googleda "spy5000m motosiklet . net" diye aratırsanız forumdaki başlığı bulur ve bir çok bilgi alırsınız.
Bahsettiğim bu bilgiler 250tl civarındaki spy5000m için böyle, sizin gösterdiğiniz 60 tl civarındaki alarmda da bundan çok farklı değildir sanırım ama kesin bir şey diyemem.