Olayı ilk duyduğumda (video falan yoktu, kuru sıkı çeken motorcunun öldürüldüğü haberi vardı) önce silah çekersen vururlar tabi dedim, sonra da o kuru sıkı acaba sonradan mı ilave edildi diye düşündüm. Sonra ilk kısa video geldi, rahmetli şansını fazla zorlamış yazık olmuş dedim. En son uzun video gelince de fikrim çok değişmedi, orantısız güç kullanıldığı konusuna katılıyorum ama gerçek ya da değil bir silah çekilmiş, o andan sonra herşey olabilir ve rahmetli de bunu göze almış, hayatını kaybetmiş. Burada polis memurunun araya güvenlik görevlisini siper olarak alıp kafasına silah dayamasına anlam veremiyorum ama dediğim gibi karşıda elinde silah olan bir adam var, herşey olabilir.
İlk kavga olayında da haklı haksız demek mümkün değil, arabadan inerken üzerine gelen birisi var ben olsam ben de ilk vuran taraf olmak isteyebilirdim. Sonrasında 3 el ateş edilmesi, yerde etkisiz haldeyken yardım etmemek vs. bu olayı benim gözümde kendini savunmadan çıkarıyor, yani iki taraf da masum değil ve olayın öncesinde neler olduğu çok önemli. Çok üzüldüm ama ben bu olayda rahmetliyi haklı göremiyorum, sadece polisin öldürmeden de olayı kontrol altına alabilecekken fevri davrandığı kanaatindeyim. Tabi silahın kuru sıkı olduğunu, rahmetlinin terör vs. bağlantısı olmayan normal bir tip olduğunu bilerek konuşuyoruz, o anın koşullarında düşününce iş değişiyor.
Şimdi olayın öncesinin videosu çıkabilir, polis motorcuyu sıkıştırmış, çarpmış, motordan düşürmüş olabilir. Hepimizin her gün başına gelen olayların biraz fazlasını yaşamış olabilir. Bu durumda kenara çekip polisi arayıp darp edildim desek sonucunda bir ceza olmayacağını bildiğimiz, güvenlik güçlerine ve kanunlara güvenimiz kalmadığı için rahmetli gibi intikam duygusuna kapılabiliriz. Silahsız gitse de belki vurulup ölecekti bu arada, ama elindeki malesef hayatını kaybetmesinin en büyük nedeni.
Ölmüş birisi arkasından konuşurken bence daha dikkatli olmalıyız, sonuçta neler yaşadığını bilmiyoruz. Silah çekme işi tamamen haksız olsa da bu kadar sinirlenmesinin ve evine kadar takip etmesinin nedenini anlayacağımız bir video bulunursa da bizim göreceğimizi sanmıyorum. Bu olaydan polis memuru şu an serbest kaldığı gibi herhangi bir ceza almadan çıkar diye düşünüyorum. Ölen arkadaşa da Allah rahmet eylesin, kuru sıkı silah, bıçak, jop veya benzeri aletleri taşıyan veya taşımayı düşünen arkadaşlara da ders olmasını ümit ediyorum.