- Konu Yazar
motor biraz hızlı gaz verinde stop ediyor. rölantiyi en aza ayarladığım için sanırım, toparlayamıyor kendini. rölantiyi yükseltmenin yakıt tüketimi haricinde zararı olur mu?
Motor soğukken 1. vitese takarken tak diye vurur, bunun da çok bi zararı olmaz.
Arkadaslar benim hep merak ettigim bisey var , mesela uzun yola giderken rolentiyi 5 inci viteste 5-6 bin lere felan ayarlasak hic gaza dokunmadan elimiz serbest gitsek nasil olur yada olabilir mi
Arkadaslar benim hep merak ettigim bisey var , mesela uzun yola giderken rolentiyi 5 inci viteste 5-6 bin lere felan ayarlasak hic gaza dokunmadan elimiz serbest gitsek nasil olur yada olabilir mi
motor biraz hızlı gaz verinde stop ediyor. rölantiyi en aza ayarladığım için sanırım, toparlayamıyor kendini. rölantiyi yükseltmenin yakıt tüketimi haricinde zararı olur mu?
Olmaz. Rölantide 5/6 bin de verilen gaz 5 viteste 2000 devir bile zor çevirir belki. Eğer 5 vitese göre ayarlarsanizda bu sefer rölantide 13 bin devir felan çevirir. Motor zorlanir ve hararet yapar, hava soğutmali ise motor sişer ve stop eder.
**edit:değerler sallamadir. Bilimsel bi veri değildir. Bunun için her motorda farklı hesap yapmak lazım zaten. Tahmini değerlerdir ama böyle olacaktır
**ikinci edit:jigle işinizi görür![]()
Olması gerekenden düşüktedir eğer stop ediyorsa. Biraz yükseltirsen iyi olur. Rölantideki sarsıntıda nispeten azalır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
Rölanti vitese bağlı değil. Kaça ayarlarsan onda kalır, her viteste değişmez. Yani evet olur. Motorun canına okumak istiyorsan hatta süper olur.
![]()
hacı viteste rölanti olmazkirölanti boşta iken olur
sen boştayken 8 bin devir yaparsan misal vitese taktığında en az 8 bin devir olmaz. giren hava fazlalaşıcağından dahada düşer. ve zaten motor zorlanıcağından 8 bin devir ceviremez arkadaş galiba rolantimi 5 bin yapyım vitese takıncada gaz vermeden gidebiliyim uzun yolda derdinde. o yüzden jigleyi önerdim. saygılar. forumda böyle bilgiler konuşsa keşke atarlı klavye delikanlıları dişında
![]()