95 oktan vnitro mu ne shellin katkili benzini işte. 97 oktan diyorum ondan koyuyor
Ben de ondan kullaniyorum da uzerinde 95 oktan yaziyor. 97 kaldirildi diye biliyorum.
95 oktan vnitro mu ne shellin katkili benzini işte. 97 oktan diyorum ondan koyuyor
cin olmadan, şeytan çarpmaya çalışanlara verilecek cevapları kullanırken aceleci olmamak lazım. Arkadaş iyi niyetli. Yinede beğeneyim.
Ben de ondan kullaniyorum da uzerinde 95 oktan yaziyor. 97 kaldirildi diye biliyorum.
Bir litre benzin mi daha ağırdır 1 litre mazot mu?
Dinlenmiş benzin meselesi zor gibi, nasıl anlayacağız ki tankerin ne zaman geldiğini ne zamandır benzinin beklediğini. Yada pompacıya sorsak ne der acaba, kovar mı, hortumla kovalar mı?bp, shell, opet, petrol ofisi, total birnci lig, düzgün firmalardır. zaten çok uluslu veya büyük sermaye gruplarının markaları olup işini düzgün yaparlar.
aytemiz, alpet, moil, go, gulf gibi firmalar bunlardan bir sonra gelir. kurumsal yapıya sahip, büyük sermaye gruplarına ait, en büyükler kadar büyüyememiş markalardır. çoğu zaman en büyüklerin kalitesinde iş yaparlar.
bir de geriye kalan, falapet ve filanoil şeklinde şirketler var. en az güven veren bunlardır. interneti biraz araştırsan epeycesinin patronunun geçmişte uyuşturucu, kaçak akaryakıt, 10 numara yağ gibi sabıkaları çıkar. en az güven vereni bu markalar.
ancak yakıt kalitesi bir hizmet zinciridir. yakıt kaliteli, istasyonun tankları ve tesisatı temiz, pompaları hassas ve hilesiz olacak ki müşteri kazık yemeyecek. isim yapmamış bir markanın bayisi çok güzel bir istasyon kurmuş, o marka da kaliteli mal getiriyor olabilir. bunun tam zıttı, düzgün markanın bayisi, hileli pompa ile öişteri kazıklama veya kaçak mal karıştırma gibi yollara sapabilir.
sözün özü, aslında pek birbirlerinden farkı yok. fullforslar, ultra pavırlar, mega süper uçar kaçar 98 oktanlar falan işin reklam ve hikaye kısmıdır; çok takmayın.
kaçak göçek hile işleri daha çok mazotta ve lpg'de yapılır, çünkü sürümü yüksek ve hile yaptığına değer. benzin en güvenilir üründür.
dinlenmiş benzin almaya bakın. tankerden boşaldıktan sonra tankta birkaç gün beklemiş, serinlemiş, varsa içindeki suyu, tortusu dibe çökmüş olsun.
nuh nebiden kalma istasyonu pek tercih etmeyin. adamın elli senelik tankı pas temizliği görmemiş olabilir.
iskontolu satış yapanlara dikkat edin, iskontoyu sayaç hilesiyle geri alabilir.
mümkün olduğu, bütçe elverdiğince deponuzu full tutun. gelen zamlar sebebiyle bir nevi tasarruftur.
yarım deponuz kaldığında gidip fulleyin. beş liralık, on liralık almaktan kaçının. böylece her zaman deponuzda yarım depo temiz, düzgün benzininiz olur.
Opetten benzin aldım motor teklemeye başladı artık benzinde ne var ise
Benzin karşılaştırması yaptım sonuç
Lukoil in benzini denedim bir daha almam son alışımda benzin çok yaktı 3 litre benzin ile 70 km gitti
Petrol ofisini denedim kesinlikle tavsiye ederim 40 tl ye 8.350 litre benzinle 280-300 km yol yaptı diyebilirim
shelli de denedim 4lt ile 120 km yaptı
Opet 4 litre benzin ile 130 km yaptı
Bp 4 litre benzin ile 120 km yaptı
Genelde terminal yada acemdeki po dan alıyorum çünkü orası benzini fazla vermiyor genelde hep otobüslere mazot koyuluyor orası olmaz ise shellden sasmam
Motor 150cc mi
Opetten benzin aldım motor teklemeye başladı artık benzinde ne var ise
Benzin karşılaştırması yaptım sonuç
Lukoil in benzini denedim bir daha almam son alışımda benzin çok yaktı 3 litre benzin ile 70 km gitti
Petrol ofisini denedim kesinlikle tavsiye ederim 40 tl ye 8.350 litre benzinle 280-300 km yol yaptı diyebilirim
shelli de denedim 4lt ile 120 km yaptı
Opet 4 litre benzin ile 130 km yaptı
Bp 4 litre benzin ile 120 km yaptı
Genelde terminal yada acemdeki po dan alıyorum çünkü orası benzini fazla vermiyor genelde hep otobüslere mazot koyuluyor orası olmaz ise shellden sasmam
Motorunuz mondial xtreme max mi
1 litre mazot daha ağırdır. Mazot içeriğinde daha fazla enerji bulundurur bu yüzden mazotlu araçlar aynı litre ile benzinli araçlardan daha fazla yol giderler ama mazot benzin kadar yanıcı olmadığı için benzinli araçlara göre mazotu kullanma teknolojisi farklı.