İlgilendiğin için yürekten teşekkür ediyorum :rendeer:
Tepe Filtre hemen araştırıp alacağım ancak şöyle bir durum var kütüphanemi gördün akvaryumun sağında ve arkasında boşluk yok tamamen o ölçülerdeymiş eve getirdiğimde anladım :cherry: şelale filtre için akvaryumun arkasında bir alan olması gerek öyle değil mi ? Acaba tepe filtre için de aynı şey söz konusu mu ?
Haftalık %10 su değişimi yapıyorum lakin su buharlaşıp 5 günde 2 cm iniyor. Buhar camı kullanmadım eğer kullanırsam yaz sıcağında su fazla ısınıyor. Eksilen suyu takviye yapsam değişim yapmış olur muyum ? Yoksa mutlaka o eksilmiş haliyle %10 su alıp geriye takviye yapmak mı gerekir ?
Işığı geceleri hep açık bırakıyorum :silent: Bununla ilgili şöyle bir yazı okumuştum yunuslar etçil olduğu için diğerleri uyurken yiyebilir diye.. Balıkların göz kapakları olmadığı için gece doğal ortamı sağlamak amacıyla ışığı kapatmamız gerektiğine dair bir yazı daha okumuştum. Dinlenmeleri uyumaları için.
Kayalık bir arkaplan resmi alacağım o halde

Ancak o akvaryumu o şekilde yerinden oynatmak neredeyse mümkün değil

Bunu sanırım boş bir vaktimde yapacağım.
Kayalık bölge seviyorsa içeriyi kayalandırsam ? Bu içerdeki taşları dereden toplamıştım , yine toplayabilirim tertemiz yıkıyorum kaynar suda bekletiyorum sonrasında akvaryuma atıyorum.
Şimdi ilk işim tepe filtreyi araştırmak

başladım bile araştırmaya :cherry: