Motosiklet Çalışmıyor

Motosikletin al takım vidalarını ve deponun altındaki 2 vidayı sıktım egsozu bilmeyerek söktüm vidasını geri taktım ve motosiklet çalışmıyor egsozdan patlama geliyor ibre 120 gösteriyor çalışsa bilene yüksek devirde istop eder gibi oluyo lütfen yardım 125 köylü

Dur biraz dur sakin ol tane tane anlat. Alt takımda neleri söktün ? Ne işlemler yaptın da çalışmıyor ?

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Motosikletin al takım vidalarını ve deponun altındaki 2 vidayı sıktım egsozu bilmeyerek söktüm vidasını geri taktım ve motosiklet çalışmıyor egsozdan patlama geliyor ibre 120 gösteriyor çalışsa bilene yüksek devirde istop eder gibi oluyo lütfen yardım 125 köylü

Deponun altındaki dediğiniz vidalar karbüratör üstündeki vidalar mı?Bence sıktığınız vidaların fotolarını çekip koyun daha anlaşılır olur.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Neden 2 vidayı söküp bi vidayı sıktınız? Önce buna bi açıklık getirelim sonra çözüme gidelim. İnsan durduk yere şunu sökeyim şunu sa sıkayım demez heralde. :)

Ya abilerim arkadaşlarım ablalarım al takımdaki neredeyse bütün vidaları sıktım deponun altındaki karbüratörün üstündeki 2 vidayı sıktım ve egsozdaki vidaları gevşetip tekrar sıktım motor çalışmıyor çalışsa bilene egsoz pat pat pat patlıyor yavaş gitsem bilene ibre 120 lerde geziyor 100 lerde oluyo gösteriyor lütfen yardım.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Alt takımdan tam olarak neyi kastettiğini pek anlamadım ama karbüratör üstünde hava ayar ve rolanti vidalarını sonuna kadar sıktıysa çalışmama ve egsoz patlatmayı ondan yapar.Kendin bilmiyorsan önce git bir ustaya hava ayarı ve rolanti ayarını yaptır.Ya da en basitinden hava ayar vidasını en az 2-3 tur aç,rolantiyi biraz aç öyle bir dene.

Karbüratörün üzerinde bulunan vidalardan bahsediyorsan o zaman elbette ki çalışmaz.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Yalnız karbüratöre bilen birisi tarafından güzel bir hava ve rolanti ayarı yapılması gerekli.Sadece deneme amaçlı idareten vidaları açıp dene.Yada en azından seni bir tamirciye götürecek kadar.

Yalnız karbüratöre bilen birisi tarafından güzel bir hava ve rolanti ayarı yapılması gerekli.Sadece deneme amaçlı idareten vidaları açıp dene.Yada en azından seni bir tamirciye götürecek kadar.

Aynen öyle. Tamirci uzaktaysa dinlenerek git çünkü avans ayarı bozuksa motor hararet yapar.. Bunu göz önünde bulundurmakta fayda var.

üst kapak contan yıpranmış olabilir hafif hava alırsa pat pat yapar çalışmaz çalışsada yüksek devirde kesme yapar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar