Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama şu marka fanatikliğini bir tarafa bırakalım lütfen. burada bu motoru satın alanda ilgi duyanda aptalyada cahil insanlar değil,Buradakilerin çogunun 10 yıllarca farklı motorlarla,10 binlerce km tecrübesi var.Neyin ne olduğunu herkes bilmekte.Japon,alman,cekoslavak,italyan,çin hepsini bilen insanlar çoğu. Sanki 5 yaşındaki çocuk sağlığa zararlı bir cips falan alacak markettende,aman alma ha ölürsün,aman ha bu pis aman ha gibilerden bir tavırlar. Yakışmıyor bunlar artık.Bunlar demode ve antik çağlardan kalma önyargılar,savunmalar

. Motoru görmeden hakkında zerre fikri olmayan başlıyor ahkam kesmeye,efendim neymiş chinaymış,taiwanmış,hindistanmı oymuş buymuş,Yahu bir fırsat verinde piyasada kalite olarak kendini ispatlasın yada aksini görelim ondan sonra asalım keselim biçelim.
pazarı bir kaç model ve markanın tekeline bırakalım ismi japon diye istediği gibi düdüklesinler müşteriyi.inazuma hariç bu modelde piyasada kaç japon var gösterinde alsın arkadaslarımız. herkesin bütcesi hesabi size uymayabilir,siz gidin japon alın

Ben 10 yaşında metal direnci,elektik tesisatı olarak ömrünü tamamlamış japon alacağıma sıfır çin alırım en azından kafam rahat olur,nerede başıma ne geleceğini bilebilirm. 2004 Model dl650 ile anlaştık fakat bu korkular yuzunden vazgeçtim yıllar önce bir honda motorum sayesinde bu bana tecrübe olmuştu. 600 cc ve üzeri ne olduğunu bilmediğim yaşlı motor alacağıma 250 cc sıfır alma mantığında oldum hep.
1996 dan beri mz etz 251,350 lik java,yamaha ybr 250,ybr125,cbf 150,honda cg 125,cb100 ,titan,gs500,mondial,ramzey,arora,en son sym wolf kullandım,hayatım boyunca kullandığım motorlar arasında arora mondial berbattı en memnun kaldığım motor sym idi. Ve sıfır almıştım sıfır sorun,en az maliyetle 3 yıl kullandım. şimdi japon sever arkadşlara sorsam kullanmadan görmeden inazuma varken sym wolfmu alınır derler.Alınıyor malesef,inazumanın 2. el fiyatı 12 binlira,1 kuruş aşağı kimse vermez.Vermezse vermesin öbür tarfta aynı kalitede aynı işi yapan menşei tayvan olduğu için daha ucuzu var. Bu işler boyle malesef,sizde daha fazla yormayın kendinizi,motoru alan arkadaşlara bi hayırlı olsunuda çok görmeyin.Kullanıp denesinler tecrübelerini bizimle paylaşıp yol göstersinler . iyimi kötümü ortaya çıkar zaten.